Make a wish Κάνε- μια -ευχή Ελλάδος

Νοέ 202118

Make-A-Wish Ελλάδος

Το σχολείο μας συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά στην προσπάθεια του Κάνε μια ευχή Ελλάδος.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα μπορέσουμε και πάλι να στηρίξουμε με πολύ μικρή συμμετοχή(2 ευρώ κάθε παιδί) αγοράζοντας ένα αστέρι και γράφοντας μια όμορφη ευχή για τα παιδιά που χρειάζονται όλη τη θετική μας ενέργεια!! Για τον λόγο αυτό, από αύριο και σε κάθε διάλειμμα, οι μαθητές του σχολείου μας μπορούν να προμηθευτούν το δικό τους αστέρι της ευχής, συμβάλλοντας έτσι στην πραγματοποίηση ευχών για τους μικρούς πρωταθλητές ζωής!!!

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Μπορεί να είναι εικόνα χριστουγεννιάτικο δέντρο και εσωτερικός χώρος

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ

Νοέ 202117

Θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι τη Δευτέρα 22/11/2021, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κυλικείο του σχολείου μας.  Τα προϊόντα που θα διατίθενται είναι σύμφωνα με τα επιτρεπόμενα του Υπουργείου Υγείας.

Καλή αρχή στην κυρία Κωνσταντίνα!!!

Σωστό πρωινό γεύμα – Κανόνες και Ιδέες για υγιεινά πρωινά - Δυναμική Γυναίκα

Νοέ 202113

ΘΕΜΑ: Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου σχολικού έτους 2021-22

Την Τετάρτη 17/11/2021 , το Σχολείο μας γιορτάζει την
επέτειο του Πολυτεχνείου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο
με αρ. Πρωτ.: Φ1/141444/Δ2/4-11-2021 οι εκδηλώσεις θα
πραγματοποιηθούν εντός του κάθε τμήματος θα αρχίσουν στις
8.15 π.μ. και θα τελειώσουν 9.40 π.μ.
Κατόπιν οι μαθητές αποχωρούν.

2. Την ημέρα αυτή δε θα λειτουργήσει το Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Επισημαίνεται ότι , λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την
αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID –
19 ,οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες
υγειονομικές διατάξεις για λόγους υγείας. ( υποχρεωτική χρήση
μάσκας , τήρηση αποστάσεων κλπ )

Η Διευθύντρια

 

Νοέ 202112

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Παρακαλούνται όλοι οι γονείς να δηλώνουν τα αποτελέσματα των σελφ τεστ στην πλατφόρμα edupass. Το αποτέλεσμα των σελφ τεστ φαίνεται στο σχολείο κι έτσι είναι πολύ εύκολο να καταλαβαίνουν οι δάσκαλοι ποιο παιδί δεν φαίνεται δηλωμένο, καθώς εμφανίζεται η λέξη ΑΓΝΩΣΤΟ. Παρακαλείστε να συμπληρώνετε με κεφαλαία τα στοιχεία του παιδιού στην πλατφόρμα, διαφορετικά τα στοιχεία δε γίνονται δεκτά.

Όσα παιδιά έχουν νοσήσει δηλώνουν μια φορά το αποτέλεσμα και εκτυπώνουν ή αποθηκεύουν το αποτέλεσμα ως κάρτα νόσησης.

Από το Σχολείο

Νοέ 20214

EDUPASS1 EDUPASS2 EDUPASS3 EDUPASS4

Νοέ 20211

 

Καλησπέρα,

 

σας ενημερώνουμε ότι η λειτουργία του «edupass.gov.gr» επεκτείνεται στις Σχολικές Μονάδες της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των Σχολικών Μονάδων, Γονεών, Κηδεμόνων και Μαθητών.

 

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων: https://www.minedu.gov.gr/news/50530-26-10-21-i-leitourgia-tou-edupass-gov-gr-epekteinetai-stis-sxolikes-monades-tis-dimosias-protovathmias-defterovathmias-ekpaidefsis-kai-eidikis-agogis

“Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

 

H πλατφόρμα αφορά επί του παρόντος μόνο τις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής. Στην πλατφόρμα ενσωματώνονται όλες οι λειτουργίες του self-testing.gov.gr και η διαδικασία έκδοσης της Σχολικής Κάρτας για COVID-19. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες θα εξακολουθήσουν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19, ακολουθώντας την ιδία ακριβώς διαδικασία που ακολουθούν μέχρι και σήμερα.

 

Υπόχρεοι υποβολής στην πλατφόρμα edupass.gov.gr δήλωσης συμμετοχής με φυσική παρουσία στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία στις δημόσιες σχολικές μονάδες είναι: (α) οι μαθητές/τριες, (β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), (γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία σε κάθε είδους εκπαιδευτική διαδικασία που διενεργείται εντός των χώρων της δημόσιας εκπαιδευτικής δομής («επισκέπτες»), όπως για παράδειγμα φοιτητές/τριες που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στη σχολική μονάδα.

 

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.

 

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και

 

Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.

 

Υπενθυμίζεται ότι το edupass.gov.gr σε πρώτη φάση ενεργοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) και στόχος του είναι να συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και στην απλούστευση των διαδικασιών ελέγχου για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

 

Η νέα πλατφόρμα συνιστά αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και είναι προσβάσιμη από το gov.gr. Υλοποιήθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ η άντληση των στοιχείων πραγματοποιείται από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την ΗΔΙΚΑ.”

 

Με εκτίμηση,

Γενική Γραμματεία Αθμιας, Βθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Οκτ 202118

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι τάξεις  που παρελαύνουν είναι:

Δ΄, Ε΄ και Στ΄.

Τα ρούχα που θα χρειαστούν τα παιδιά για την παρέλαση είναι τα εξής:

Αγόρια: Άσπρο πουκάμισο, μπλε σκούρο παντελόνι υφασμάτινο, όχι τζιν. Μπλε σκούρα παπούτσια ή μαύρα.

Κορίτσια: Άσπρο πουκάμισο, μπλε σκούρα φούστα υφασμάτινη, όχι τζιν, άσπρο καλσόν, μπλε σκούρα παπούτσια ή μαύρα.

Σήμα, μαντίλι και γάντια, δίνονται από το σχολείο και επιστρέφονται την επόμενη μέρα της παρέλασης.

Στις 28/10/2021 στις 9:30 π.μ. θα έρθουν στο σχολείο ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες, που μαζί με τον συνοδό τους θα πάνε στην εκκλησία.

Στις 10:30 π.μ. θα έρθουν στο σχολείο όλα τα υπόλοιπα παιδιά που συμμετέχουν στην παρέλαση, για να ξεκινήσουν όλοι μαζί για το σημείο εκκίνησης της παρέλασης.

Οι γονείς παρακαλούνται να βρίσκονται στο τέλος της παρέλασης  (Γ. Ψυχογιού και Αγίου Δημητρίου) για να παραλάβουν τα παιδιά τους άμεσα, ώστε να μη δημιουργηθεί συνωστισμός. Το σχολείο μας παρελαύνει δεύτερο και τελειώνει γρήγορα.

 

Εκ της Διευθύνσεως

Προσέλευση και αποχώρηση μαθητών κατά τις βροχερές μέρες.

Οκτ 202114

Αγαπητοί γονείς

Λόγω και της σημερινής βροχής και με την επιθυμία να διευκολύνουμε όσο γίνεται περισσότερο στη δυσκολία που προκύπτει αναφορικά με την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, ιδίως κατά τις βροχερές μέρες, σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Οι πόρτες του σχολείου ανοίγουν στις 8 το πρωί.Οι μαθητές προσέρχονται στην τάξη τους, όπου τα υποδέχεται ο δάσκαλος της τάξης ή ο δάσκαλος της ειδικότητας που έχει μάθημα εκείνη την ώρα.
  2. Στα διαλείμματα κατά τις βροχερές μέρες με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες και λόγω της ολισθηρότητας και του ελάχιστου στεγασμένου χώρου, παραμένουν με συνοδεία δασκάλου στην τάξη τους ή και του δασκάλου ειδικότητας που θα τους έχει την επόμενη ώρα.
  3. Αποχωρούν στο σχόλασμα με τη συνοδεία του δασκάλου που βρίσκεται εκείνη την ώρα στην τάξη τους.
  4. Οι δύο είσοδοι δε μπορούν να αποφευχθούν λόγω του Covid 19.
  5. Κατά τις βροχερές μέρες, οι πόρτες ανοίγουν λίγο νωρίτερα και οι γονείς εισέρχονται στο σχολείο και παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τα υπόστεγα και από τις δύο εισόδους.
  6. Οι μαθητές που έχουν αδερφάκι στο σχολείο θα φεύγουν από την πόρτα που φεύγει το μικρότερο αδερφάκι, προκειμένου να διευκολύνονται οι γονείς.

ΑΥΡΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.

 

Με εκτίμηση και σεβασμό,

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Οκτ 20217

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από  Δευτέρα, 11/10/2021, θα λειτουργήσουν όλα τα τμήματα του Ολοήμερου για τους εγγεγραμμένους μαθητές από όλα τα τμήματα του πρωινού ωραρίου.

Επίσης, εντός των ημερών θα ανακοινωθεί το κανονικό πρόγραμμα.

Ώρες αποχώρησης : 15:00 και 16:00

 

Από το Σχολείο

 

 

Σεπ 202124

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι , από Δευτέρα 27/09/2021, θα λειτουργήσει το τμήμα πρωινής υποδοχής.

Το Ολοήμερο για τα παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης θα λειτουργήσει ως έχει ΚΑΙ:

Για τα παιδιά της Γ΄ και Δ΄ τάξης θα λειτουργήσει μέχρι τις 15:00.

Για να λειτουργήσει το Ολοήμερο κανονικά θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις όλων των δασκάλων ειδικοτήτων.

Τέλος, σήμερα, 24/09/2021, 8η Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το σκοπό αυτό, λόγω έκτακτης απουσίας της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, μεταφέρονται για την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Εκ της Διευθύνσεως

« Παλιότερα άρθρα

Άνοιγμα μενού
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων