Μετάθεση Γιορτής Λήξης.

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση Συλλόγου Διδασκόντων, η γιορτή λήξης του σχολικού έτους,  η οποία είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 και ακυρώθηκε λόγω του καύσωνα, μετατίθεται την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024 στις 19:30.

Με εκτίμηση,

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Ανακοίνωση Λειτουργίας Σχολείου την Τετάρτη 12/06/2024 και Πέμπτη 13/06/2024.

Αγαπητοί γονείς

Με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, δεν θα λειτουργήσουν, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Αγίου Δημητρίου (συμπεριλαμβανομένων του Ειδικού Νηπιαγωγείου, του Ειδικού Δημοτικού καθώς και του Ε.Ε.Ε.ΕΚ.), εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται για την Αττική, από την ΕΜΥ. Σε ότι αφορά την προγραμματισμένη εκδήλωση για την Πέμπτη 13/06/2024 και ώρα 19:00, ακυρώνεται προς το παρόν (για την ημέρα αυτή). Τις δύο ημέρες αυτές 12 και 13/06/2024, δε θα λειτουργήσει ούτε η πρωινή ζώνη, ούτε το ολοήμερο πρόγραμμα. Λυπούμαστε ειλικρινά για την ακύρωση της εκδήλωσης για την λήξη του σχολικού έτους, σκεπτόμενοι κυρίως τους μαθητές, που προσπάθησαν με πολλές πρόβες να ετοιμάσουν μια εξαιρετική παρουσίαση, αλλά και τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους αφιέρωσαν τόσο χρόνο για τη γιορτή μας.

Όμως σύμφωνα και με την εγκύκλιο του Υπουργείου, η οποία αναφέρει ρητά ότι θα πρέπει να περιοριστούν σε εσωτερικούς χώρους όλες οι αθλητικές δράσεις στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικής Αγωγής και γνωρίζοντας ότι όλο το πλαίσιο της γιορτής μας έχει κυρίως αθλητικό χαρακτήρα, μας υποχρεώνει υπό τις παρούσες συνθήκες να την ακυρώσουμε. Σε περίπτωση που οι συνθήκες το επιτρέψουν θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση.

Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων την  Παρασκευή 14/6, θα γίνει εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση την Πέμπτη 13/6/2024.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Εγκύκλιος Υπουργείου Παιδείας για τα μέτρα προστασίας των μαθητών /μαθητριών από τον καύσωνα.

ΕΞΕ – 64708 – 2024 – Μέτρα προστασίας των μαθητών μαθητριών από τον καύσωνα – Πρωτότυπο

Ανακοίνωση του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Κλειστά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, λόγω καύσωνα!

Δημοτικά Σχολεία

Με απόφαση του Δημάρχου Αγίου Δημητρίου, Στέλιου Μαμαλάκη δεν θα λειτουργήσουν, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Αγίου Δημητρίου (συμπεριλαμβανομένων του Ειδικού Νηπιαγωγείου, του Ειδικού Δημοτικού καθώς και του Ε.Ε.Ε.ΕΚ.), εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται για την Αττική, από την ΕΜΥ.

Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες. Συστήνεται ωστόσο, στους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Σε ότι αφορά στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, για το τέλος της σχολικής χρονιάς, από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, προτείνεται να επανεξετάσουν την τέλεση τους, υπό το πρίσμα των συνθηκών καύσωνα που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα σε παιδιά και γονείς.

Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων την  Παρασκευή 14/6, θα γίνει εκ νέου αξιολόγηση της κατάστασης και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση την Πέμπτη 13/6.

Ενημέρωση σχετικά με τα ρούχα που θα φορούν οι μαθητές στη γιορτή λήξης του σχολείου.

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας  ενημερώσουμε τα ακόλουθα σχετικά με τα ρούχα που θα φορούν οι μαθητές/τριες την Πεμπτη 13 Ιουνίου στην καλοκαιρινή γιορτή λήξης του Σχολείου:

Οι μαθητές/τριες της Α΄τάξης θα φορούν πράσινα μπλουζάκια, που θα τους δοθούν από το Σχολείο και  άσπρη, μπλε ή μαύρη βερμούδα, παντελόνι ή κολάν (για τα κορίτσια).

Οι μαθήτριες της Α΄τάξης θα φορέσουν και λευκές φορεσιές  (από φόδρα) σε ένα αγώνισμα, οι οποίες θα δοθούν από το Σχολείο.

Οι μαθητές/τριες της Β1΄τάξης θα φορούν μαύρα μπλουζάκια (δεν θα δοθούν από το Σχολείο )και άσπρη, μπλε ή μαύρη βερμούδα, παντελόνι ή κολάν(για τα κορίτσια).  Καλό θα ήταν οι μπλούζες να μην έχουν έντονα σχέδια στο μπροστινό ή πίσω μέρος.

Οι μαθητές/τριες της Β΄2 τάξης θα φορούν μπλε μπλουζάκια (θα δοθούν από το Σχολείο) και άσπρη, μπλε ή μαύρη βερμούδα , παντελόνι ή κολάν (για τα κορίτσια).

Οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης θα φορούν κίτρινα μπουζακια (θα δοθούν από το Σχολείο) και άσπρη, μπλε ή μαύρη βερμούδα, παντελόνι ή κολάν (για τα κοριτσια)

Οι μαθητές/τριες της Δ΄τάξης θα φορούν κόκκινα μπλουζάκια (θα δοθούν από το Σχολείο) και άσπρη, μπλε ή μαύρη βερμούδα, παντελόνι ή κολάν (για τα κορίτσια).

Οι μαθητές/τριες των Ε΄και Στ΄τάξεων θα φορούν λευκά μπλουζάκια(τα οποία δεν θα δοθούν από το σχολείο) και άσπρη,  μπλε ή μαύρη βερμούδα , παντελόνι ή κολάν (για τα κορίτσια).

Οι μαθητές/τριες της Στ΄τάξης θα πρέπει να κρατούν κι ένα παντελόνι τζιν μαζί τους για τον Χασάπικο χορό που θα παρουσιάσουν.

Οι μαθήτριες της Στ΄τάξης θα φορέσουν και λευκές φορεσιές  (από φόδρα) για το δρώμενο της  Τελετής Αφής που θα παρουσιάσουν, οι οποίες θα δοθούν από το Σχολείο.

Παρακαλούμε πολύ τα ρούχα που θα δοθούν στα παιδιά από το Σχολείο (πράσινα, κίτρινα, μπλε και κόκκινα μπλουζάκια καθώς και οι λευκές φόδρες) να επιστραφούν ξανά.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Προγραμματισμός Δράσεων Λήξης Σχολικού Έτους.

Σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Την Παρασκευή 07/06/2024 και την Δευτέρα 10/06/2024 το Σχολείο μας δε θα λειτουργήσει λόγω των Ευρωεκλογών.
  2. Την Πέμπτη 13/06/2024 θα γίνει μεταφορά ωραρίου εργασίας το απόγευμα λόγω της γιορτής λήξης του Σχολικού Έτους. Συνεπώς το Σχολείο μας θα λειτουργήσει μόνο το απόγευμα και όχι το πρωί. Η γιορτή μας θα αρχίσει 19:00΄. Η προσέλευση των μαθητών θα είναι νωρίτερα, σε ώρα που θα καθορίσουν οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους.
  3. Την Παρασκευή 14/06/2024, τελευταία ημέρα λειτουργίας του Σχολείου μας, οι γονείς με τους μαθητές μας, θα παραλάβουν τους Τίτλους Προόδου για τις τάξεις Α΄ έως Ε΄ και Τίτλους Σπουδών για την ΣΤ΄ τάξη. Η παράδοση των Τίτλων Προόδου / Σπουδών και η ενημέρωση των γονέων θα γίνει 08:30΄ έως 11:00΄. Την Παρασκευή 14/06/2024 δε θα λειτουργήσει η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Αιτήσεις για Ολοήμερο/Εξαιρετικά Επείγον.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όσοι από τους Γονείς και Κηδεμόνες επιθυμείτε τα παιδιά σας να παρακολουθήσουν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, τη νέα Σχολική Χρονιά 2024-2025,  θα πρέπει να μας υποβάλετε αίτηση οπωσδήποτε μέχρι αύριο 24/05/2025, ώστε να μεταφέρουμε τα αιτήματα εγκαίρως στη Δ΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας. Όσοι από σας έχετε τη δυνατότητα μπορείτε και σήμερα 23/05/2024 με τη λήξη του πρωινού προγράμματος 13:15΄ ή και νωρίτερα, να έρθετε να υποβάλετε την αίτηση.

Ευχαριστούμε

Ο Διευθυντής του Σχολείου