Συμμετοχή των μαθητών/τριων μας στην έκθεση

 

Η Έκθεση περιελάμβανε  εικαστικά έργα και διαδραστικά επιτραπέζια και επιδαπέδια παιχνίδια εμπνευσμένα από τους 17 στόχους της Αειφόρας Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν  με την παιδαγωγική καθοδήγηση  της Σ.Ε.Ε  Προσχολικής Αγωγής ΠΕ.Κ.Ε.Σ Θεσσαλίας κυρίας Άρτεμις Παπαδημητρίου , καθώς και  των εκπαιδευτικών τους, που ευαισθητοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, πάνω στο θέμα της Αειφόρου Ανάπτυξης.

Στόχος οι μαθητές/τριες μας να ενεργοποιηθούν ως υπεύθυνα άτομα και να αναλάβουν θέσεις και στάσεις ζωής, που θα αλλάξουν τον κόσμο.

Με τα εικαστικά έργα ,της έκθεσης εκφράστηκαν τα όνειρα των παιδιών για ισότητα των φύλων, εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, υγεία και ευημερία, ποιοτική εκπαίδευση, υγιές περιβάλλον, καθαρή ενέργεια, βιώσιμες πόλεις, εξάλειψη των ανισοτήτων, φροντίδα για το νερό και τα δάση.

Στην όμορφη αυτή έκθεση, τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας  συμμετείχαν με ομαδικές αφίσες για το οικολογικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη, και την προστασία των αδέσποτων, και των ζώων υπό εξαφάνιση.

Με ατομικές προσωπογραφίες , πάνω σε τελάρο με την τεχνική του λαδοπαστέλ , καθώς και με κολλάζ φωτογραφιών τους από τις δράσεις τους στα εργαστήρια δεξιοτήτων, και της συνεργασίας  των εκπαιδευτικών ΠΕ60 Νηπιαγωγών με την Εκπαιδευτικό ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, οι γονείς και κηδεμόνες των νηπίων του Νηπιαγωγείου μας με μεγάλη χαρά και ενδιαφέρον, οι τοπικοί φορείς και η ευρύτερη κοινωνία.

ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ