Δημιουργία Animation με το flipanim

Animation ή κινούμενη εικόνα είναι η προβολή με μεγάλη ταχύτητα μιας σειράς από εικόνες οι οποίες διαφέρουν λίγο μεταξύ τους, έτσι ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της κίνησης. Στο μάτι μας δημιουργείται η αίσθηση ότι αυτό που βλέπουμε κινείται. Όμως απλά βλέπουμε ακίνητες εικόνες που εναλλάσσονται με μεγάλη ταχύτητα.

Ο κινηματογράφος οφείλει την ύπαρξη του σε ένα ελάττωμα του ανθρώπινου ματιού. Tο ανθρώπινο μάτι συνεχίζει για λίγο να «βλέπει» ένα αντικείμενο που έχει πάψει πια να το βλέπει. Η ατέλεια αυτή του ματιού μας λέγεται μεταίσθημα του αμφιβληστροειδούς και η ψεύτικη εντύπωση μετείκασμα το οποίο δημιουργεί και την ψευδαίσθηση της κίνησης. Το μετείκασμα διαρκεί περίπου ένα δέκατο του δευτερολέπτου, αν και ο χρόνος αυτός δεν είναι σταθερός, γιατί εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες, όπως είναι η φωτεινότητα, η λαμπρότητα, το χρώμα, το σχήμα, το μέγεθος και η απόσταση  του αντικειμένου από το μάτι μας.

Πατήστε κλικ εδώ για να παρακολουθήσετε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο σχετικά με το μετείκασμα και την ψευδαίσθηση της κίνησης.

Πατήστε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα για τις τεχνικές κινούμενης εικόνας.

Το flipanim είναι μία ιστοσελίδα πολύ απλή στη χρήση της η οποία μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε τα δικά μας animation χρησιμοποιώντας  απλά εργαλεία πινέλων κι επιλογής χρωμάτων. Στη συνέχεια μπορούμε να δημιουργήσουμε αντίγραφα του σκίτσου και να κάνουμε σε αυτά μικρές αλλαγές χρησιμοποιώντας τη γόμα. 

Πατήστε κλικ εδώ κι εδώ για να δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας animation με τη χρήση του flipanim.

[Πηγές]

https://el.wikipedia.org/wiki/Animation

https://blogs.e-me.edu.gr/stavrosbranos

https://blogs.sch.gr/mplanas/

 

Κατηγορίες: Flipanim, Πληροφορική. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.