Ευρωπαϊκή πρωτιά για δύο ελληνικά μουσεία

Άρωμα Ελλάδας επιφύλασσε η απονομή βραβείων του 5ου ευρωπαϊκού διαγωνισμού «Museums in Short 2018» που αφορά την παραγωγή σύντομων βίντεο, από και για Μουσεία κι έλαβε χώρα στο Πιράν της Σλοβενίας. 

Πιο συγκεκριμένα, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία της προώθησης με το βίντεο «Tracing the footsteps of human society» («Εντοπίζοντας τα ίχνη της ανθρώπινης κοινωνίας») ενώ το Αρχαιολογικό Μουσείο Κυθήρων ξεχώρισε στις προτιμήσεις του κοινού, με το animation φιλμ «I am the Leon of Kythera» («Είμαι ο Λέων των Κυθήρων») να έρχεται πρώτο στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που έγινε στην πλατφόρμα του διαγωνισμού.

Τα δύο ελληνικά μουσεία ξεχώρισαν ανάμεσα σε 49 μουσεία από 20 ευρωπαϊκές χώρες και μπήκαν στη φετινή λίστα των νικητών, πλάι στο διάσημο Μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ (πρώτο βραβείο στην κατηγορία εκθεμάτων με το φιλμ «Seeing with a Japanese Eye» – «Βλέποντας με μία ιαπωνική ματιά») αλλά και στο Μουσείο Πολιτισμών της Ευρώπης και της Μεσογείου της Μασσαλίας (πρώτο βραβείο στην κατηγορία αφηγήματος με το φιλμ «Rural Worlds» – «Αγροτικοί Κόσμοι»).

Στο εντυπωσιακό βίντεο που ακολουθεί, ο Λέων αφηγείται σε πρώτο πρόσωπο την ιστορία του, από την μέρα που λαξεύθηκε μέχρι την «απαγωγή» του από δυνάμεις των Ναζί, την «ομηρία» του στο Βερολίνο και την επιστροφή του αρχικά στην Αθήνα και μετά στην πατρίδα του.

Πατήστε κλικ εδώ για να διαβάσετε την ιστορία του Λέοντα των Κυθήρων. 

Απολαύστε το βίντεο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας «Tracing the footsteps of human society» – «Εντοπίζοντας τα ίχνη της ανθρώπινης κοινωνίας».

[ΠΗΓΗ]

www.elculture.gr

Κατηγορίες: Μουσεία. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.