Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ

IMG20241122104721

Tην Παρασκευή 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Στ΄τάξης ενημέρωση από την μη κερδοσκοπική οργάνωση ¨μπορούμε¨με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα.

Η παρουσίαση ήταν απλή ,κατανοητή και κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά στο θέμα της βιώσιμης διαχείρισης των τροφικών αποβλήτων.

Στόχοι ήταν: Να κατανοήσουν οι μαθητές τη σοβαρότητα του προβλήματος της σπατάλης τροφίμων σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο. Να μάθουν τι σημαίνει “ανακύκλωση τροφής” και ποιες πρακτικές εφαρμόζονται για την ανακύκλωση ή τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων τροφίμων.Πραγματοποιήθηκε εξήγηση της διαδικασίας κομποστοποίησης, μετατροπής των αποβλήτων τροφίμων σε λίπασμα, και των πρακτικών μείωσης απορριμμάτων, όπως η δωρεά τροφίμων.Στόχος ήταν να ενθαρρυνθούν οι μαθητές να υιοθετήσουν υπεύθυνες συνήθειες αναφορικά με την κατανάλωση τροφής και την ανακύκλωση. Έγινε συζήτηση για το πώς μπορούν να μειώσουν την ποσότητα των αποβλήτων τροφίμων στην καθημερινή τους ζωή (π.χ. με προγραμματισμό αγορών, σωστή αποθήκευση τροφίμων, δημιουργία μενού). Ανέπτυξαν οι μαθητές την έννοια της συνεργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος και της κοινωνικής ευθύνης. Κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους για να βρουν νέους τρόπους αξιοποίησης τροφίμων που θα πετούσαν. Υπήρξε ενεργός συμμετοχή των μαθητών με ερωτήσεις, παραδείγματα και πρακτικές λύσεις.

Η εκπρόσωπος της οργάνωσης υποσχέθηκε στα παιδιά ότι θα οργανωθεί μία βιωματική δράση σύντομα με τη  συμμετοχή των παιδιών. IMG20241122100816