Αυτή τη βδομάδα είχαμε τη χαρά να κάνουμε την πρώτη εκπαιδευτική μας επίσκεψη και τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα του ΚΠΕ Βελβεντού που αφορά στον κύκλο παραγωγής του ψωμιού. Τη Δευτέρα συνδεθήκαμε διαδικτυακά με το ΚΠΕ και παρουσιάστηκε το θεωρητικό μέρος της ιστορίας του Σίτου Σιταράκη, μέσα από το οποίο γνωρίσαμε τα δημητριακά και τη θρεπτική αξία τους. Την επόμενη μέρα ζυμώσαμε στο σχολείο ψωμάκια, τα ψήσαμε στην κουζίνα μας και τα απολαύσαμε. Την Παρασκευή μεταβήκαμε στο ΚΠΕ Βελβεντού για το πρακτικό μέρος του προγράμματος και τη μετάβασή μας στο πεδίο. Εκεί μέσα από μια όμορφη διαδρομή μέσα στο φθινοπωρινό τοπίο φτάσαμε στον παλιό νερόμυλο. Ο μυλωνάς μας υποδέχθηκε και μας εξήγησε για όλη τη διαδικασία άλεσης των δημητριακών. Είδαμε όλα τα μέρη του νερόμυλου, καθώς και το ρυάκι που κυλά το νερό και γυρίζει τις μυλόπετρες. Ζυμώσαμε ψωμί και το φουρνίσαμε στον ξυλόφουρνο. Μετά απολαύσαμε φρέσκο ζεστό ψωμί με τυρί κι ελιές. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ για τη βοήθειά τους και τους συγχαίρουμε για το πρόγραμμα.