Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ

Αυτή τη βδομάδα είχαμε τη χαρά να κάνουμε την πρώτη εκπαιδευτική μας επίσκεψη και τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα του ΚΠΕ Βελβεντού που αφορά στον κύκλο παραγωγής του ψωμιού. Τη Δευτέρα συνδεθήκαμε διαδικτυακά με το ΚΠΕ και παρουσιάστηκε το θεωρητικό μέρος της ιστορίας του Σίτου Σιταράκη, μέσα από το οποίο γνωρίσαμε τα δημητριακά και τη θρεπτική αξία τους. Την επόμενη μέρα ζυμώσαμε στο σχολείο ψωμάκια, τα ψήσαμε στην κουζίνα μας και τα απολαύσαμε. Την Παρασκευή μεταβήκαμε στο ΚΠΕ Βελβεντού για το πρακτικό μέρος του προγράμματος και τη μετάβασή μας στο πεδίο. Εκεί μέσα από μια όμορφη διαδρομή μέσα στο φθινοπωρινό τοπίο φτάσαμε στον παλιό νερόμυλο. Ο μυλωνάς μας υποδέχθηκε και μας εξήγησε για όλη τη διαδικασία άλεσης των δημητριακών.  Είδαμε όλα τα μέρη του νερόμυλου, καθώς και το ρυάκι που κυλά το νερό και γυρίζει τις μυλόπετρες. Ζυμώσαμε ψωμί και το φουρνίσαμε στον ξυλόφουρνο. Μετά απολαύσαμε φρέσκο ζεστό ψωμί με τυρί κι ελιές. Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ για τη βοήθειά τους και τους συγχαίρουμε για το πρόγραμμα.

20211101 090712 20211101 090925 20211101 094741 20211104 120142 20211105 102940 20211105 103324 20211105 112146 20211105 104618 1 20211105 110305 1 20211105 122012 1 252816250 10227870468293502 7579687108707507934 n Inked20211104 120950 LI Inked20211105 111717 LI Inked20211105 111917 LI Inked20211105 112648 LI Inked20211105 113001 LI