Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο.

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε η 1η επίσκεψη των νηπίων του σχολείου μας στην Α τάξη του γειτονικού Δημοτικού σχολείου στα πλαίσια του φετινού σχεδίου δράσης με τίτλο “Ομαλή μετάβαση  από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο”.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε ως  συνέχεια των ερωτηματολογίων που δόθηκαν στους γονείς και των συνεντεύξεων που έγιναν από τις εκπαιδευτικούς προς τα νήπια. Οι νηπιαγωγοί επικοινώνησαν και επισκέφθηκαν το δημοτικό και η επίσκεψη κανονίστηκε! Η ανακοίνωση της επίσκεψης χαροποίησε και ενθουσίασε τα παιδιά. Μέρες πριν ρωτούσαν με ανυπομονησία πότε θα γίνει. Η επιλογή της συγκεκριμένης  ημερομηνίας έγινε για να το συνδυάσουμε με τον ερχομό της Άνοιξης. Τα παιδιά έφτιαξαν ανοιξιάτικα στεφανάκια και έμαθαν τα κάλαντα του Μάρτη. Επίσης έφτιαξαν δύο όμορφες ανοιξιάτικες κάρτες ως δώρο στο δημοτικό με ευχές για καλή Άνοιξη. Η χαρά και ο ενθουσιασμός ήταν τα κυρίαρχα  συναισθήματα και από τις δύο πλευρές!

Στην είσοδο του δημοτικού υποδέχτηκε τα παιδιά η υποδιευθύντρια και τους έδειξε την σκηνή θεάτρου του σχολείου. Τα παιδιά μπήκαν στην αίθουσα της Α τάξης.. είπαν τα κάλαντα του Μάρτη. Γνώρισαν την δασκάλα , συζήτησαν, αντάμωσαν με πολλούς από τους περσινούς τους φίλους. Τα παιδιά της Α τάξης έδειξαν τα βιβλία τους , μας έδειξαν πως έμαθαν να διαβάζουν, μας είπαν ότι έχουν εικαστικά, μουσική, γυμναστική και εργαστήρια δεξιοτήτων. Στο τέλος  έδωσαν την υπόσχεση ότι θα ανταμώσουν ξανά φέτος!

Επίσης να προσθέσουμε ότι τα παιδιά ζωγράφισαν  πως φαντάζονται την τάξη τους στο δημοτικό πριν  πραγματοποιηθεί η επίσκεψη και μετά την επίσκεψη ζωγράφισαν πως ήταν τελικά.

φωτο10φωτο1φωτο5φωτο4φωτο7φωτο2φωτο13φωτο3φωτο8φωτο6φωτο12φωτο11φωτο9ζωγραφιες παιδιων