Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς 21 Ιανουαρίου

🌍 Sending Our Hugs Around the World: Μια δίγλωσση περιπέτεια με ρομποτική.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αγκαλιάς, οι μαθητές των δύο τμημάτων του 21ου Νηπιαγωγείου ένωσαν τις δυνάμεις τους με την εκπαιδευτικό Αγγλικών για να «ταξιδέψουν» τα πιο όμορφα συναισθήματα πέρα από τα σύνορα της τάξης μας.

🗺  Η περιπέτειά μας ξεκίνησε με την επίσκεψη της φίλης μας, Olie the Owl, που μας σύστησε τις αγγλόφωνες χώρες στον χάρτη. Από τον Καναδά μέχρι την Αυστραλία, τα παιδιά περιηγήθηκαν σε μακρινούς προορισμούς, συνδέοντας τη γεωγραφία με το νέο τους λεξιλόγιο.

🚌 How do we get there? – Πώς όμως φτάνει μια αγκαλιά τόσο μακριά;

  • Game: Με ένα παιχνίδι μνήμης, τα παιδιά έμαθαν τα μέσα μεταφοράς (car, plane, ship, bus, etc.).
  • Song: Τραγουδήσαμε και χορέψαμε το αγαπημένο “The Wheels on the Bus”, μιμούμενοι τις κινήσεις του λεωφορείου.
  • Story: Με το παραμύθι “10 Hugs and Kisses”, μετρήσαμε αγκαλιές και φιλιά στα αγγλικά, ενισχύοντας τη θετική επικοινωνία.

🤖 Αποστολές αγάπης με το BeeBot

  1. Καθώς τα παιδιά δεν ήταν εξοικειωμένα με το Bee-Bot, έγινε σύντομη εισαγωγή στον κόσμο της ρομποτικής, και εκμάθηση των βημάτων για να μάθουν να διασχίζουν με το ρομποτάκι το πλέγμα.
  2. Η Olie έκανε την αρχή, στέλνοντας την αγάπη της στην οικογένειά της στην Αγγλία, και οι μαθητές ακολούθησαν με ενθουσιασμό!
  3. Με το κατάλληλο μεταφορικό μέσο, κάθε παιδί έδωσε εντολές και καθοδήγησε το ρομπότ σε έναν προορισμό της επιλογής του για να παραδώσει μια “hug” σε αγαπημένα πρόσωπα.

🎨 Μήνυμα αγάπης και φιλίας

Το ταξίδι συνεχίστηκε στα χαρτόνια, όπου φτιάξαμε ατομικές pop-up hug cards. Μέσα από τη δημιουργία, τα παιδιά έμαθαν τη φράση “A HUG FOR YOU”. Είναι πια έτοιμα να παραδώσουν ή να στείλουν την κάρτα τους προς εκείνους που τη χρειάζονται.

Κλείσαμε τη δράση μας με τη χορογραφία του “Skidamarink (I love you)”, θυμίζοντας σε όλους ότι η αγκαλιά αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο αγάπης, ασφάλειας και αποδοχής που ενώνει τους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης.

Οι δραστηριότητες για τη συναισθηματική ανάπτυξη στο σχολείο μας θα έχουν συνέχεια!

ΑΛΜΠΟΥΜ ΜΕ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ

https://photos.app.goo.gl/zpYUSSsrA9Juz1Js7

 


Λήψη αρχείου

Διαδραστική παράσταση ¨Παμπλίνο. Το ξωτικό του τυπογραφείου¨

Σήμερα Πέμπτη 22/01/2026 στο σχολείο μας παρακολουθήσαμε μία όμορφη παράσταση που μιλούσε στα παιδιά για τις περιπέτειες ενός μικρού ξωτικού του Παμπλίνο. Ο Παμπλίνο ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο ξωτικό το οποίο είχε την ιδιότητα να είναι αόρατο, ήθελε όμως τόσο πολύ να γίνει ένα κανονικό ξωτικό που θα το βλέπουν και θα το καμαρώνουν όλοι, για να γίνει όμως αυτό έπρεπε να καταφέρει να λύσει κάποια παραμύθια, ο μικρός Παμπλίνο μαζί με τους μικρούς μας μαθητές ταξίδεψε σε πολλά παραμύθια, όπως ο Τριγωνοψαρούλης και ο Παγωτατζής, τα παιδιά βοήθησαν με χαρά το μικρό μας ξωτικό να λύσει τα μυστήρια των διασήμων παραμυθιών, μιλήσανε για την αξία της διαφορετικότητας και του να είμαστε ο αληθινός μας εαυτός, τραγουδήσαμε, χορέψαμε, φτιάξαμε δικά μας χρώματα συνεργατικά για να λύσουμε τον γρίφο του Παγωτατζή, γνωρίσαμε για την ανακύκλωση και ψάξαμε ανά ομάδας το σεντούκι που είχε τα απαραίτητα στοιχεία για να βοηθήσουμε τον Παμπλίνο να γίνει κανονικό ξωτικό. Δε χάσαμε χρόνο, διαβάσαμε τις οδηγίες και το μυστικό ήταν εκεί έπρεπε να βρεθούμε μέσα σε ένα δικό μας παραμύθι που δεν έχει εκδοθεί ακόμα για να λυθεί το μυστήριο, έτσι γνωρίσαμε την έννοια της ανακύκλωσης, γνωρίσαμε τον τρόπο που εκτυπώνετε ένα βιβλίο, πως γίνεται η βιβλιοδεσία και όλα τα βήματα ώσπου να γίνει ένα ολοκληρωμένο βιβλίο.

IMG c1fe35b3d64a1cbf9d824da5032e8969 V IMG 144abe07b999adc738c3696ce10de3ed V IMG 421c9777612c421ca1e646b660ad862b V IMG 38c29d13bdf2cd1671a4c6cebf2bbdb9 V

Μικροί Εθελοντές, Μεγάλη Προσφορά: Μαθαίνουμε για την Αιμοδοσία!

Την Παρασκευή 16/01/2026, το νηπιαγωγείο μας γέμισε με μηνύματα αγάπης και προσφοράς! Στο πλαίσιο των δράσεών μας για τον εθελοντισμό, γνωρίσαμε από κοντά τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Με τη βοήθεια της νοσηλεύτριας του σχολείου μας, το αίμα «ζωντάνεψε» μπροστά στα μάτια μας μέσα από ένα πρωτότυπο πείραμα:
  • 🧪 Το νερό με αλάτι έγινε το πλάσμα μας.
  • ⚪ Τα φασόλια μεταμορφώθηκαν σε λευκά αιμοσφαίρια (οι προστάτες μας!).
  • 🔴 Η κόκκινη μπογιά έδωσε χρώμα στα ερυθρά αιμοσφαίρια.
  • 🟠 Οι πορτοκαλί πέρλες έγιναν τα πολύτιμα αιμοπετάλια.
Μέσα από τη συζήτηση, καταλάβαμε πότε ένας άνθρωπος έχει ανάγκη από αίμα, ενώ με τη χρήση πλαστικών υλικών είδαμε πώς γίνεται η λήψη του, λύνοντας όλες τις απορίες μας. Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με  προβολή εκπαιδευτικού βίντεο.
Η δράση μας έκλεισε με τον πιο δημιουργικό τρόπο: τα παιδιά αποτύπωσαν στο χαρτί όσα τους έκαναν εντύπωση. Οι ζωγραφιές μας θα ταξιδέψουν στο Τμήμα Αιμοδοσίας Βέροιας, στέλνοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες!

Μια γλυκιά αρχή για τη νέα χρονιά: Κόψαμε την βασιλόπιτά μας!

Η νέα χρονιά ξεκίνησε στο νηπιαγωγείο μας με τον πιο παραδοσιακό και γλυκό τρόπο! Μέσα σε κλίμα χαράς, συγκεντρωθήκαμε για να κόψουμε τη βασιλόπιτά μας.

Τα παιδιά έμαθαν για το έθιμο του Αγίου Βασιλείου και αναζήτησαν με αγωνία το τυχερό φλουρί. Η στιγμή της αποκάλυψης συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα και πολλές ευχές για την τυχερή της τάξης μας!

Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους μια χρονιά γεμάτη υγεία, πρόοδο και αμέτρητα χαμόγελα. Και του χρόνου!

IMG 20260115 122159  IMG 20260115 122345  IMG 20260115 123555

Happy New Year! Υποδεχόμαστε το 2026 με χρώματα και αγγλικά!

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με τον πιο δημιουργικό τρόπο στο μάθημα των Αγγλικών! Οι μικροί μας μαθητές έγιναν καλλιτέχνες και κατασκεύασαν τα δικά τους γιορτινά καπελάκια για το 2026.

Μέσα από τη δραστηριότητα αυτή μάθαμε την ευχή “Happy New Year!” και εξασκηθήκαμε στους αριθμούς στα αγγλικά.

Ευχόμαστε σε όλους μια χρονιά γεμάτη χαρά, υγεία και πολλές νέες γνώσεις!

Αικατερίνη Βελλή
Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας ΠΕ06
Α’θμιας Εκπαίδευσης
Ανατ. Θεσσαλονίκη
ς1 2