ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ

download 1αρχείο λήψη1

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 15/6/2023 από 8.30-9.30

θα επιδοθούν οι Τίτλοι Σπουδών για τους μαθητές της ΣΤ΄Τάξης και

οι Τίτλοι Προόδου για τους μαθητές των Α,Β,Γ,Δ και Ε Τάξεων.

Το Γ2 δημιούργησε το « ΒΙΒΛΙΟ … ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ»

αρχείο λήψης 1Οι μαθητές της Γ2 Τάξης του σχολικού έτους 2022-2023 στα πλαίσια της καλλιέργειας της δημιουργικής γραφής έφτιαξαν το δικό τους «Βιβλίο Αναμνήσεων» κατά τη διδασκαλία του μαθήματος της Γλώσσας  μέσα από το ποίημα του μεγάλου ποιητή μας Κωστή Παλαμά στην θεματική ενότητα με τίτλο: «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ». Οι μαθητές εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά με την  καθοδήγηση των εκπαιδευτικών: Σαράντου Ευσταθίας, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός Τμήματος και Αρφάνη Χριστίνας, Υπεύθυνη Παράλληλης Στήριξης.

Οι εργασίες των μαθητών δημιουργήθηκαν:

  • ως προς τη δημιουργία κειμένου, όπου οι μαθητές έγραψαν κείμενα για το αγαπημένο τους καλοκαιρνό παιχνίδι, περιγράφοντας αναλυτικά το πώς παίζεται και τι συναισθήματα έχουν όταν παίζουν.
  • ως προς την εικονογράφηση κειμενου, όπου οι μαθητές με φαντασία και μεράκι αποτύπωσαν τις ιδέες τους σε εικόνες και έδωσαν τη δική τους ξεχωριστή εικογράφηση για κάθε γραπτό κείμενο.
  • ως προς τη μετατροπή απο πεζό λογο σε έμμετρο λόγο-ποίημα, όπου οι μαθητές έφτιαξαν το δικό τους ποίημα σύμφωνα με το παιχνίδι που είχαν επιλέξει.
  • ως προς τη δημιουργία μελωδίας, όπου οι μαθητές ανακάλυψαν μελωδία και ρυθμό για το ποίημα που δημιούργησαν.
  • Ως προς το σχήμα και τη μορφή του έμμετρου λόγου, όπου οι μαθητές επιχείρησαν κι έδωσαν σχήμα & μορφή στα ποιήματά τους δημιουργώντας σχηματοποιήματα.
  • Ως προς τα θεατρικά μονόπρακτα, όπου οι μαθητές δραματοποίησαν τα έργα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Συμπερασματικά, οι μαθητές της Γ2 Τάξης ολοκλήρωσαν το όμορφο αυτό ταξίδι έκφρασης περνώντας από τον λόγο στην εικόνα, στη γραφή , στη σχηματογραφή και τη δραματοποίηση.

Είναι πολύ σημαντικό το ότι οι μαθητές μέσα από αυτή την εκπαιδευτική δράση μοιράστηκαν ιδέες, έκαναν πράξη τις ιδέες τους και τη φαντασία τους, ενεργοποιήθηκαν, εργάστηκαν  σε ομάδες  αλλά και ατομικά και καλλιέργησαν  τη κοινωνικότητα και τη δημιουργικότητά τους.

Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά όσα οι μαθητές της Γ2 δημιούργησαν:



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

IMG 48bca58dbd3e6d2f205852eca0393ed2 V

 

 

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς