Παράδοση συμπληρωμένου Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή

Αγαπητοί γονείς των Α΄ και Δ΄ τάξεων,

Παρακαλούμε να προσκομίσετε το συντομότερο δυνατό στο σχολείο το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) το οποίο ισχύει για 3 χρόνια.

(Το παιδί που φέτος φοιτά στην Α΄ τάξη θα συμπληρώσει πάλι ΑΔΥΜ στο τέλος της Γ΄ τάξης και το παιδί της Δ΄ θα συμπληρώσει το ΑΔΥΜ στην Α΄ Γυμνασίου).

Χωρίς τη συμπλήρωση του ΑΔΥΜ κανένα παιδί δεν μπορεί να συμμετέχει στο μάθημα της Γυμναστικής.

Το ΑΔΥΜ συμπληρώνεται από παιδίατρο (ιδιώτη ή – δωρεάν – κρατικής δομής π.χ ΙΚΑ). Μόνο σε περίπτωση που κρίνει ο παιδίατρος το παιδί παραπέμπεται σε άλλη ειδικότητα (π.χ καρδιολόγο, οφθαλμίατρο κλπ).

Το ΑΔΥΜ είναι συγκεκριμένο έντυπο. Οποιαδήποτε άλλη βεβαίωση ιατρού δε γίνεται δεκτή.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ “Μενέλαος Λουντέμης”

 ΣΧΟΛΙΚΗ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ

21 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

“Μενέλαος Λουντέμης”

ΣΚΟΠΟΣ  ΤΗΣ  ΣΧΟΛΙΚΗΣ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Η κύρια αποστολή της σχολικής βιβλιοθήκης “Μενέλαος Λουντέμης” είναι :

  • Να προσφέρει στους μαθητές ένα χώρο μάθησης, πληροφόρησης, γνωριμίας και εξοικείωσης με το βιβλίο
  • Να προσφέρει στους εκπαιδευτικούς πηγές πληροφόρησης

Η βιβλιοθήκη είναι χώρος πνευματικής εργασίας και έχει έναν από τους παρακάτω στόχους  :

  • Να δανειστούμε κάποιο βιβλίο
  • Να πραγματοποιήσουμε μια εργασία
  • Να παίξουμε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι
  • Να χρησιμοποιήσουμε το υλικό, όπως: περιοδικά, λεξικά, ιστορικά βιβλία, ξενόγλωσσα, εγκυκλοπαίδειες, κ.α. που έχει στη διάθεσή της η βιβλιοθήκη.

ΜΕΛΗ

Μέλη της σχολικής βιβλιοθήκης μπορούν να είναι οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Ο δανεισμός προϋποθέτει εγγραφή στις καταστάσεις μαθητών και εκπαιδευτικών στο φάκελο της βιβλιοθήκης, και ενημέρωση της φόρμας κάθε φορά που κάποιος θέλει να δανειστεί κάποιο βιβλίο από τη βιβλιοθήκη.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 

Η σχολική μας βιβλιοθήκη λειτουργεί κάθε Δευτέρα (ώρες  10:00′-10:45′), κάθε Τετάρτη (ώρες  10:45′-11:30′), κάθε Παρασκευή (ώρες  11:45′-12:25′),  και οποιαδήποτε άλλη ώρα, μετά από συνεννόηση με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

ΚΑΝΟΝΕΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ   ΤΗΣ  ΣΧΟΛΙΚΗΣ   ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ “Μενέλαος Λουντέμης”

Εξαιτίας των συνθηκών λόγω covid για τη σχολική χρονιά 2020-2021 η βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα. Συγκεκριμένα:

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικός επιλέγει το βιβλίο σε συνεργασία με τον μαθητή-ρια. Ο μαθητής-ρια παραλαμβάνει το βιβλίο και το τοποθετεί στην τσάντα του. Μετά από μια εβδομάδα το επιστρέφει και τοποθετείται σε ξεχωριστό μέρος για 5 ημέρες. Στη συνέχεια η υπεύθυνη εκπαιδευτικός το επανατοποθετεί στην βιβλιοθήκη.

Είμαστε υπεύθυνοι για τα βιβλία που χρησιμοποιούμε ή που έχουμε δανειστεί. Υπογραμμίσεις ή σημειώσεις στα βιβλία αυτά δεν επιτρέπονται.

Αν χάσουμε ή καταστρέψουμε κάποιο βιβλίο, είμαστε υποχρεωμένοι να το αντικαταστήσουμε.

Αν δεν παραδώσαμε το βιβλίο με τη λήξη της προθεσμίας, δεν έχουμε δικαίωμα άλλου δανεισμού. Το υλικό πρέπει να παραδίδεται στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό.

Πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε επιστρέψει (ή σε περίπτωση απώλειας να έχουμε αντικαταστήσει) το υλικό που δανειστήκαμε μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Οφείλουμε να σεβόμαστε όλους τους παραπάνω όρους για την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής βιβλιοθήκης μας.

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
ΜΟΥΖΑΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ OΛΟΗΜΕΡΟ 2020-2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ

Σε εφαρμογή της με αρ. πρωτ. Φ7/118139/ΦΔ/Δ1/9-9-2020

(ΦΕΚ 3838/9-9-2020 Υ.Α),

καθώς και της Φ7/126236/ΦΔ/Δ1/22-09-2020 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ

οι εγγραφές στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα

και στο Τμήμα Πρωινής Ζώνης μπορούν να γίνουν

έως και την Παρασκευή 25-9-2020.

    Όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το σχολείο.

 

EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 16/9/2020 θα λειτουργεί κανονικά το πρωϊνό και το ολοήμερο.

Οι μαθητές οφείλουν να τηρούν  τον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 15/9/2020

21ο  Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

Την Τρίτη 15/9/2020 οι μαθητές του σχολείου θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν σύμφωνα με τον Κανονισμό λειτουργίας του σχολείου ως εξής:

Από την πόρτα του Νηπιαγωγείου θα προσέρχονται:

Α1 και Α2 : 8.05, Γ1 και Γ2: 8.15, Ε1 και Ε2: 8.25

Από την είσοδο της οδού Αθηνάς θα προσέρχονται:

Β1 και Β2 στις 8.05,  Δ1 και Δ2 στις  8.15,  ΣΤ1 και ΣΤ2 στις 8.25.

Από την πόρτα του Νηπιαγωγείου θα αποχωρούν :

Α1 και Α2 στις 13.00, Γ1 και Γ2 στις  13.07, Ε1 και Ε2 στις 13.15

Από την πόρτα της οδού Αθηνάς θα αποχωρούν:

Β1 και Β2 στις 13.00,  Δ1 και Δ2 στις 13.07,  ΣΤ1 και ΣΤ2 στις 13.15.

Την Τρίτη 15/9/2020 θα δοθούν πρόγραμμα και βιβλία,

γι΄ αυτό πρέπει οι μαθητές να έχουν μαζί τους τις τσάντες τους.

Το Ολοήμερο ΔΕΝ θα λειτουργήσει.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ θα γίνεται

από το ιστολόγιο του σχολείου.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η επικοινωνία του σχολείου με τους γονείς των μαθητών είναι πολύ σημαντική γι΄αυτό παρακαλείται όποιος γονέας έχει αλλάξει νούμερο τηλεφώνου ή ηλεκτρονική διεύθυνση (μαιλ) ή επιθυμεί να συμπληρώσει επιπλέον τηλέφωνα  να τα δηλώσει στον εκπαιδευτικό της τάξης με γραπτό σημείωμά του μέσω του παιδιού του.

                          Ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

21o Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

Κανονισμός Λειτουργίας Σχολικής Μονάδας σχολικού έτους 2020-2021

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

Το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται, παίζουν, χαίρονται αλλά αντιμετωπίζουν και δυσκολίες. Οι κανόνες έχουν σκοπό να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε η πρόοδος και η ένταξη των μαθητών να πραγματοποιείται αποτελεσματικότερα.

Το σχολείο θα πρέπει να λειτουργεί ως μια κοινότητα αγωγής. Κοινός στόχος όλων των μετεχόντων στη σχολική κοινότητα είναι όχι μόνο η πρόοδος των μαθητών, αλλά κι η υιοθέτηση σημαντικών αξιών, όπως η συνεργασία κι η αλληλεγγύη, ο αμοιβαίος σεβασμός, η αποδοχή της ιδιαιτερότητας του «άλλου», η ενσυναίσθηση και ο σεβασμός όλων σε κοινούς συμφωνημένους κανόνες.

Για να λειτουργήσει το σχολείο μας ομαλά και αποδοτικά θα πρέπει όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, βοηθητικό προσωπικό) να γνωρίζουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους. Η μελέτη του παρόντος κανονισμού καθώς και η πιστή εφαρμογή του διευκολύνει το έργο όλων μας.

Ιδιαίτερα την φετινή χρονιά,  απαιτείται η τήρηση των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας, προφύλαξης και πρόληψης της διασποράς του ιού Covid-19, όπως ορίζει ο ΕΟΔΥ και το Υ.ΠΑΙ.Θ. Συγκεκριμένα, το σχολικό έτος 2020-21 θα λειτουργήσει σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και την εγκύκλιο Φ.7|118240|δ1|9|9|2020 και δίνεται προτεραιότητα στην ασφάλεια και την τήρηση των κανόνων υγιεινής για την αποφυγή διασποράς του ιού Covid-19. Έχουν ληφθεί αναγκαία μέτρα για τα οποία ενημερώνουμε παρακάτω.

  • Η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ μεταξύ 08:05 και 08:25από διαφορετικές εισόδους χωρίς συγκέντρωση στο χώρο της προσευχής, ώστε να αποφεύγεται η παραμονή και ο συγχρωτισμός των παιδιών στην αυλή. Παρακαλούνται οι μαθητές να εισέρχονται αποκλειστικά την ώρα που αναγράφεται, χωρίς καθυστέρηση.
  • Συγκεκριμένα από την πόρτα του Νηπιαγωγείουθα προσέρχονται :

Α1 και Α2 στις 8.05, Γ1 και Γ2: 8.15, Ε1 και Ε2: 8.25

Από την είσοδο της οδού Αθηνάς (Θέατρο Φοίνικα) θα προσέρχονται:

Β1 και Β2 στις 8.05,  Δ1 και Δ2 στις  8.15,  ΣΤ1 και ΣΤ2 στις 8.25.

  • Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται ως εξής:

Από την πόρτα του Νηπιαγωγείου θα αποχωρούν :

Α1 και Α2 στις 13.00, Γ1 και Γ2 στις  13.07, Ε1 και Ε2 στις 13.15

Από την πόρτα της οδού Αθηνάς (Θέατρο Φοίνικα) θα αποχωρούν:

Β1 και Β2 στις 13.00,  Δ1 και Δ2 στις 13.07,  ΣΤ1 και ΣΤ2 στις 13.15.

  • Παρακαλούνται οι γονείς να ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΏΡΕΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ΚΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ. Η συνεργασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ για την προστασία της υγείας όλων μας και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.
  • Οι μαθητές πριν προσέλθουν στο σχολείο συστήνεται από τον ΕΟΔΥ (Οδηγία ΕΟΔΥ 30/8/2020 σελ.5) να θερμομετρούνται καθημερινά από τους γονείς για την αποφυγή διασποράς του κορωναϊού. Οι ενήλικες που συνοδεύουν τους μαθητές το πρωί, αφού βεβαιωθούν ότι εισήλθαν στο χώρο του σχολείου, αποχωρούν.
  • Η χρήση μάσκας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων στις αίθουσες και στους διαδρόμους με εξαίρεση την ώρα σίτισης καθώς και την ώρα της γυμναστικής. Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους δύο (2) μάσκες τους σε ξεχωριστές συσκευασίες καθεμία σε τσαντάκι μέσης (μπανάνα) μαζί με το ατομικό τους αντισηπτικό και τα χαρτομάντηλά τους. Θα υπάρξει ενημέρωση για την ορθή χρήση της μάσκας και για το διάλειμμα μάσκας από τους εκπαιδευτικούς.
  • Αμέσως με την είσοδό τους στο σχολείο, οι μαθητές θα περιμένουν στα σχηματισμένα κυκλάκια ώσπου να προσέλθουν όλοι οι μαθητές του τμήματος και στη συνέχεια θα πηγαίνουν με τον εκπαιδευτικό που θα διδάσκει την πρώτη ώρα στην αίθουσα διδασκαλίας, όπου θα κάνουν χρήση αντισηπτικού υγρού και θα κάθονται στο θρανίο τους σε συγκεκριμένη θέση και μόνον σε αυτή.
  • Οι αίθουσες έχουν ήδη διαμορφωθεί, κατά τρόπο που να καλύπτουν τις απαιτήσεις των οδηγιών που εξέδωσε το Υ.ΠΑΙ.Θ για την αντιμετώπιση του Covid-19.
  • Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή και ο δανεισμός οποιουδήποτε αντικειμένου (στυλό, τετράδια κλπ, μεταξύ των μαθητών/τριών, γι΄αυτό οι μαθητές δεν πρέπει να τα ξεχνούν φέρνουν επαρκή σχολικά είδη.
  • Απαγορεύεται οι μαθητές να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση. Θα έχουν μαζί τους σε συνεχή βάση το παγουρίνο.
  • Για το κυλικείο: Οι μαθητές θα μπορούν να παραγγείλουν το κολατσιό τους το πρωί σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την υπεύθυνη του κυλικείου σε ξεχωριστό έγγραφο.
  • Στο ολοήμερο συνίσταται οι μαθητές να έχουν μαζί τους φαγητό που δεν απαιτεί ζέσταμα. Το κυλικείο θα παραμένει ανοιχτό έως τις 13.20 για την εξυπηρέτηση των μαθητών. Σε περίπτωση που ο μαθητής έχει φαγητό σε μπωλ μεταλλικό θα πρέπει το πρωί να το τοποθετεί στο ψυγείο. Στο μπωλ (στο καπάκι και στο σώμα του δοχείου) πρέπει να είναι γραμμένο το όνομα, η τάξη και το τμήμα του μαθητή με ανεξίτηλο μαρκαδόρο και θα ελέγχεται καθημερινά αν είναι εμφανές. Οι μαθητές πρέπει να έχουν μαζί τους στο τσαντάκι τους (το οποίο θα τοποθετούν στα ράφια δίπλα στα ψυγεία) μια μικρή πετσέτα, χαρτοπετσέτες, κουταλάκι ή πιρούνι και νερό. Οι μαθητές θα κάθονται σε συγκεκριμένη θέση ανά τάξη τηρώντας τις αποστάσεις. Οι γονείς θα πρέπει να είναι ακριβής στην ώρα που θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους κατά την αποχώρηση από το Ολοήμερο.
  • Υπενθυμίζεται ότι δεν επιτρέπεται η επίσκεψη οποιουδήποτε τρίτου ατόμου στο σχολικό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Μπορείτε να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με τη Δ/νση του σχολείου για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει (τηλ 210 5017021) ή και ηλεκτρονικά στο: mail@21dim-perist.att.sch.gr.
  • Οι ενημερώσεις γονέων από τους εκπαιδευτικούς θα πραγματοποιούνται σε μέρα και ώρα που θα καθορίσει ο εκπαιδευτικός κάθε τμήματος και η ενημέρωση θα γίνεται σύμφωνα με όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για τη μη διασπορά του κορωναϊού (χρήση μάσκας, αποφυγή συνωστισμού και τήρηση αποστάσεων. Για οποιοδήποτε έκτακτο θέμα πρέπει να  υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία.

Γονείς – Κηδεμόνες

Οι γονείς- κηδεμόνες επικοινωνούν με τους εκπαιδευτικούς της τάξης και αν χρειαστεί με τη Διεύθυνση του σχολείου. Οι γονείς παρακολουθούν τη φοίτηση, το ήθος και τη σχολική επίδοση και ενημερώνουν υπεύθυνα το σχολείο για όλα τα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με το μαθητή και επηρεάζουν τη συμπεριφορά του στο σχολείο. Ιδιαίτερα πρέπει να γνωστοποιούν στο δάσκαλο της τάξης και στη διεύθυνση κάθε ιδιαιτερότητα που αφορά τη σωματική και ψυχική υγεία του μαθητή.

– Η επίσκεψη και η παραμονή των γονέων στον αύλειο χώρο καθώς και στις αίθουσες στη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου δεν επιτρέπεται.

– Για οποιαδήποτε έκτακτη περίπτωση οι γονείς επικοινωνούν τηλεφωνικά με το σχολείο και ζητούν ραντεβού με τον εκπαιδευτικό και μετά με τη Διεύθυνση.

– Όταν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα πρέπει να συζητιέται  πρώτα με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του μαθητή και στη συνέχεια, αν δεν επιλυθεί, με τη Διεύθυνση.

– Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποτελεί τη συλλογική έκφραση της άποψης των Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών. Το σχολείο χρειάζεται και επιδιώκει τη συνεργασία του Συλλόγου για την προαγωγή του σχολικού έργου. Είναι προφανές ότι το εκπαιδευτικό έργο ανήκει στην αρμοδιότητα και ευθύνη του Συλλόγου των εκπαιδευτικών και της Διεύθυνσης του κάθε σχολείου. Τα θέματα όμως της παιδαγωγικής λειτουργίας, των ενδοσχολικών και εξωσχολικών εκδηλώσεων και το γενικότερο κλίμα στο σχολικό χώρο επηρεάζονται από την καλή συνεργασία των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Επίσης το σχολείο συνεργάζεται με όλους τους φορείς με διακριτούς ρόλους για το καλό των μαθητών.

   Φοίτηση των μαθητών

       Η φοίτηση των μαθητών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία είναι υποχρεωτική.

  • Οι μαθητές τηρούν το ωράριο του καθημερινού προγράμματος. Η  ΕΓΚΑΙΡΗ προσέλευση καθώς και η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΝΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, δείχνουν ότι όλοι αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι το σχολείο και πόσος σεβασμός πρέπει να επιδεικνύεται στην αξιοποίηση του διαθέσιμου χρόνου προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί του σχολείου.
  • Οι μαθητές δε φεύγουν σε καμία περίπτωση πριν από τη λήξη των μαθημάτων χωρίς άδεια. Αν παρουσιαστεί ανάγκη αναχώρησης κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου (π.χ. ασθένεια) γίνεται πάντοτε με τη συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα και φυσικά, αφού ενημερωθεί γι’ αυτό ο εκπαιδευτικός της τάξης ή η Διεύθυνση και αφού ο κηδεμόνας υπογράψει τη σχετική υπεύθυνη δήλωση.
  • Αν κάποιο παιδί παρουσιάσει συμπτώματα ασθένειας θα ειδοποιούνται άμεσα οι γονείς για την ασφαλή παραλαβή του. Καλό θα είναι οι γονείς να ανταποκρίνονται στις κλήσεις μας και να έχουν φροντίσει, ώστε να υπάρχει άτομο για την παραλαβή του παιδιού από το σχολείο.

Η ευθύνη για την ασφάλεια των μαθητών μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου του και την έξοδο από την πόρτα του σχολείου ανήκει στους γονείς-κηδεμόνες, που οφείλουν να γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους και να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις του σχολείου στις εισόδους  ή από την ιστοσελίδα του σχολείου στη διεύθυνση https://blogs.sch.gr/21dimperi.

Διάλειμμα

– Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές βγαίνουν στα προαύλια, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους. Δεν επιτρέπεται η παραμονή στις αίθουσες ή στους διαδρόμους. Δεν επιτρέπεται να τρέχουν στους διαδρόμους του σχολείου ούτε να κατεβαίνουν πηδώντας τις σκάλες. Κανένας και για κανένα λόγο δε μένει μέσα στην αίθουσα μόνος του. Για λόγους ασφαλείας οι αίθουσες  θα αερίζονται και θα απολυμαίνονται.

– Το διάλειμμα είναι χρόνος παιχνιδιού κι ανάπτυξης κοινωνικών σχέσεων, αλλά και χρόνος ικανοποίησης σωματικών αναγκών. Οι μαθητές παίζουν, κρατώντας τις αναγκαίες αποστάσεις, χωρίς να τσακώνονται και για οποιοδήποτε πρόβλημα που πιθανόν αντιμετωπίσουν απευθύνονται στους εφημερεύοντες δασκάλους που βρίσκονται στο προαύλιο.

– Οι χώροι προαυλισμού έχουν προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες συνθήκες με την προσθήκη περισσότερων προαύλιων χώρων και οι ώρες που πραγματοποιούνται τα διαλείμματα είναι:

1ο διάλειμμα 2ο διάλειμμα 3ο διάλειμμα
9.40 – 10.00 11.30 – 11.45 12.25 – 12.35

 

– Μόλις χτυπήσει το κουδούνι για μάθημα πηγαίνουν στις αίθουσες συνοδεία των εκπαιδευτικών χωρίς να τρέχουν ή να σπρώχνονται. Για οποιοδήποτε θέμα, παιδαγωγικό, διδακτικό ή διοικητικό, απευθύνονται στον ανάλογο εκπαιδευτικό της τάξης ή της ειδικότητας.

Άλλα θέματα

– Η συμμετοχή σε όλα τα μαθήματα είναι υποχρεωτική εκτός αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι (π.χ. θρησκευτικοί).

– Για τη συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα της φυσικής αγωγής καθώς και τις αθλητικές δραστηριότητες του σχολείου είναι απαραίτητη η συμπλήρωση Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (στις Α΄ και Δ΄ τάξεις ).

– Απαγορεύεται αυστηρά η κατοχή και χρήση κινητών τηλεφώνων ή κάμερας ή ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

– Οι μαθητές δε φέρνουν στο σχολείο αντικείμενα που είναι επικίνδυνα ή που δε συνάδουν με τη μαθητική τους ιδιότητα, αλλά ούτε παιχνίδια ή άλλα μικροαντικείμενα για λόγους υγιεινής. Δε φέρνουν επίσης μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας, γιατί σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς τους δεν ευθύνεται το σχολείο.

– Όταν μαθητής συνιστάται η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης για προστασία της υγείας άλλων μαθητών.

– Παρόλο που το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν επιτρέπεται να χορηγεί οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα εντούτοις κρίνεται σκόπιμο να ενημερώνεται για:

α) αλλεργίες των παιδιών σε φάρμακα ή τροφές και

β) τυχόν ιατρική αγωγή στην οποία υποβάλλονται τα παιδιά ή αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα το οποίο μπορεί να επηρεάσει την ψυχοπνευματική τους εξέλιξη.

Συμπεριφορά των μαθητών

– Στις σχέσεις μεταξύ των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού πρέπει να καλλιεργείται ο αμοιβαίος σεβασμός, ο δημιουργικός διάλογος, η αποδοχή, η αλληλεγγύη και η συνέπεια. Η ευγενής άμιλλα είναι χρήσιμη. Εκείνο που πρέπει να καταστέλλεται είναι ο επιθετικός ανταγωνισμός.

– Η τάξη, η ησυχία και το ήρεμο κλίμα στην αίθουσα διδασκαλίας είναι προϋποθέσεις ώστε να παραχθεί σοβαρό σχολικό έργο. Οι μαθητές συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και σέβονται το δικαίωμα των συμμαθητών τους για μάθηση αποφεύγοντας διασπαστικές συμπεριφορές.

– Καλλιεργείται στους μαθητές η αίσθηση της ευθύνης σε ό,τι αφορά την ποιότητα του σχολικού χώρου, ώστε να διατηρείται καθαρός. Επιπλέον σεβασμός και προσεκτική χρήση απαιτείται στη σχολική περιουσία, δηλαδή στα εποπτικά μέσα και στη λοιπή υλικοτεχνική υποδομή.

– Δεν επιτρέπεται κάθε μορφής βία. Οι μαθητές επιλύουν τις διαφορές τους με τρόπο ειρηνικό. Δε φωνάζουν, δε χτυπούν, δεν εκβιάζουν και δε χρησιμοποιούν άσχημες λέξεις. Αν δε μπορούν να λύσουν τη διαφωνία τους ζητούν βοήθεια από τους εκπαιδευτικούς που εφημερεύουν. Σεβασμός απαιτείται και στα προσωπικά αντικείμενα των άλλων παιδιών. Δεν θα πρέπει να προβαίνουν σε χρήση ή φθορά πραγμάτων συμμαθητών τους που δεν τους ανήκουν. Σε περίπτωση που ο κηδεμόνας αντιληφθεί ότι το παιδί του έχει στην κατοχή του ξένο αντικείμενο πρέπει να επιστραφεί αμέσως.

– Απευθύνονται για οποιοδήποτε πρόβλημα πρώτα στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό της τάξης και αν αυτός κρίνει σκόπιμο, στη Διεύθυνση.

– Προετοιμάζουν με υπευθυνότητα την εργασία που τους ανατίθεται στο σπίτι, την φέρνουν εγκαίρως καθώς και τα απαραίτητα υλικά για το μάθημα.

– Αποκλίσεις των μαθητών από την δημοκρατική συμπεριφορά, τους κανόνες του σχολείου, τους όρους της ισότιμης συμμετοχής στη ζωή του σχολείου, από τον οφειλόμενο σεβασμό στον εκπαιδευτικό, στη σχολική περιουσία, στο μαθητή, από όλα αυτά που το σχολείο θέτει ως κανόνες λειτουργίας του, πρέπει να θεωρούνται σχολικά παραπτώματα.

– Όταν ένας μαθητής δεν τηρήσει κάποιον από τους παραπάνω κανόνες θα ακολουθούνται οι παρακάτω πρακτικές:

1ο βήμα : Συζήτηση με τον/την εκπαιδευτικό για συνειδητοποίηση της λανθασμένης συμπεριφοράς.

2ο βήμα: Τηλεφωνική ενημέρωση του γονέα και συνεργασία με τον εκπαιδευτικό της τάξης.

3ο βήμα: Πρόσκληση του γονέα από τη Διεύθυνση για επίσκεψη στο σχολείο και συζήτηση με υπεύθυνο εκπ/κό και Διευθυντή.

4ο βήμα: Ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων

5ο βήμα: Ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου .Σχολικού Συμβούλου.

ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΣΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ.

             Σας ευχόμαστε Καλή, Δημιουργική και ΑΣΦΑΛΗ σχολική χρονιά.

             Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου

Περιστέρι 11/9/2020

 

 ΚΥΛΙΚΕΙΟ 21 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟY ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Aγαπητοί γονείς και μαθητές,

Σας εύχομαι Καλή, Δημιουργική

και Ασφαλή σχολική χρονιά!

Το κυλικείο του 21ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου έχει λάβει όλα τα μέτρα υγιεινής και προφύλαξης από τον κορωναϊό, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής προετοιμασία και διάθεση προϊόντων με κύρια φροντίδα την προστασία των μαθητών και  των εκπαιδευτικών.

Τα προϊόντα ετοιμάζονται  πριν την ώρα της διάθεσής τους με τα κατάλληλα πιστοποιημένα υλικά και παραδίδονται στους μαθητές σε ατομική συσκευασία. Για τον σωστό προγραμματισμό καλό θα είναι οι παραγγελίες των παιδιών να δίνονται το πρωί κατά την προσέλευση των μαθητών. Επειδή δεν επιτρέπεται η είσοδος των γονέων για λόγους ασφαλείας μπορείτε να γράφετε σε ένα χαρτάκι  το όνομα του παιδιού σας,  την τάξη και το προϊόν και ακριβές αντίτιμο, ώστε ο μαθητής να το δίνει στο κυλικείο κατά την προσέλευσή του. Ακόμη οι παραγγελίες μπορούν να γίνονται με επικοινωνία στο τηλέφωνο: 6988502740 (κ. Σοφία ).

Οι μαθητές των μικρών τάξεων θα παραλαμβάνουν  στην τάξη τους το κολατσιό τους πριν το χτύπημα του κουδουνιού από  την υπεύθυνη του κυλικείου, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στο διάλειμμα. Οι μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων θα παραλαμβάνουν τις συσκευασμένες παραγγελίες τους από τα καλαθάκια που θα έχουν τοποθετηθεί έξω από το κυλικείο για το κάθε τμήμα ξεχωριστά.  Οι μαθητές που  δεν θα έχουν παραγγείλει από πριν θα πρέπει κατά τη διάρκεια του διαλείμματος τηρώντας τις αποστάσεις να περιμένουν στη σειρά τους και στην ειδική διαγράμμιση που έχει σχηματισθεί. Συστήνεται να υπάρχει το ακριβές αντίτιμο σε σακουλάκι ώστε να αποφεύγεται η επαφή των μαθητών με τα χρήματα.

Επίσης, για την εξυπηρέτηση των μαθητών του Ολοήμερου το κυλικείο μπορεί να παρέχει τα φρεσκοπαρασκευασμένα προϊόντα του κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και έως τις 12.30. Τα προϊόντα στους μαθητές του Ολοήμερου θα σερβίρονται στο χώρο της τραπεζαρίας. Το κυλικείο θα κλείνει στις; 13.20.

   Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία σας!

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ………………………..…….1,30

ΤΟΣΤ………………..…………..………….1,20

ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ……………………..….1,50

ΤΥΡΟΠΙΤΑ……………………….….……1,00

ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ …………….…..1,50

ΠΙΤΣΑ (ΤΥΡΙ-ΝΤΟΜ.)………….…..….1,50

ΚΟΥΛΟΥΡΙ………………….……..…..….0,50

 ΚΟΥΛΟΥΡΙ(γεμιστό)……….….……….1,00

ΤΣΟΥΡΕΚΙ…………………………..…….1,00

ΜΙΡΑΝΤΑ…………..…..……..………….0,50

ΜΠΑΡΑ…………………..…….…….…….1,00

CREAM CRACKERS………….……..….0,70

LACTA……….………………….………..…0,80

ΓΑΛΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΧΟ………………..1,00

ΗΒΗ ΧΥΜΟΣ…….………………..………0,90

ΦΥΣΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ…….1,00

ΝΕΡΟ……………………………………….0,35

ΦΡΟΥΤΟ (μήλο ή μπανάνα)……..….0,50

Η υπεύθυνη Κυλικείου

Σοφία Κοτσιδονιώτη

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς