25η Μαρτίου 1821

Στο νηπιαγωγείο μας γιορτάσαμε όλοι μαζί παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821  και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Φτιάξαμε όμορφες κατασκευές.

χωρίς τίτλο 2

Δημιουργήσαμε πρόσκληση για να καλέσουμε τους γονείς στη γιορτή.

χωρίς τίτλο 1

Η γιορτή μας ξεκίνησε με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

.jpg

Τα κορίτσια παρουσίασαν το θεατρικό “Ελλάδα”.

κορίτσια

Χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς (Κωστηλάτα και Γερακίνα).

κορίτσια

Τα αγόρια παρουσίασαν το θεατρικό “Ελευθερία ή θάνατος”.

ΑΓΟΡΙΑ

Χόρεψαν λεβέντικους χορούς (Τσάμικο και Να ‘τανε το ’21).

αγόρια

Όλοι μαζί στον Κοφτό.

.jpg

Η γιορτή μας έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.

2

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα 2022-2023

Για δεύτερη χρονιά το νηπιαγωγείο μας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Προώθηση της ευημερίας των παιδαγωγών μέσω της ενίσχυσης της θετικής συμπεριφοράς στην Αγωγή Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας» (ProW), το οποίο συντονίζουν η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και ο δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) και εφαρμόζεται στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία. Το Έργο στοχεύει στη δημιουργία μιας θετικής σχολικής κουλτούρας χωρίς αποκλεισμούς,  με στόχο τη βελτίωση της ευημερίας των παιδαγωγών και του γενικότερου σχολικού κλίματος.

Στο πλαίσιο αυτό οι εκπαιδευτικοί του νηπιαγωγείου μας επέλεξαν τρεις αξίες (ευγένεια, υπευθυνότητα, σεβασμός), οργάνωσαν και υλοποίησαν τρία σχέδια μαθημάτων «Μιλώ ευγενικά, Κρατώ τακτοποιημένο το σχολείο μου, Μιλώ χαμηλόφωνα» με στόχο να συμβάλλουν στη διατήρηση κοινωνικών συμπεριφορών που ακολουθούν τις παραπάνω αξίες, να αυξηθεί η θετική συμπεριφορά και να βελτιωθεί το  σχολικό κλίμα.



Λήψη αρχείου

Οι γονείς ενημερώθηκαν για τα σχέδια μαθημάτων, ώστε να συνεχίζεται η η εφαρμογή του προγράμματος και στο σπίτι με στόχο να να παγιωθούν οι αναμενόμενες στάσεις και συμπεριφορές. 

 Πληροφορίες για τους γονείς

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αρκετές από τις δράσεις που έγιναν στο νηπιαγωγείο μας.

Ευρωπαικό 22-23