ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ “ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ” ΤΟΥ 1ουΕΚ/2ου ΕΠΑΛ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στα πλαίσια των μαθημάτων της ειδικότητας τους  , οι μαθητές της Γ΄Τάξης της ειδικότητας “Βοηθός Φαρμακείου” πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΠΓΝΑ μαζί με τους μαθητές της ειδικότητας “Βοηθός Νοσηλευτή” σήμερα ημέρα Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 . Η επίσκεψη  πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών : Καμμένου Παρασκευή (ΠΕ Φαρμακοποιός), Χουσμεκιάρη Ελπίδα (ΠΕ Νοσηλεύτρια), Μπίκου Βασιλική (ΠΕ Νοσηλεύτρια) και Πετρίδου Σταυρούλα (ΠΕ Νοσηλεύτρια).

Συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες της ειδικότητας “Βοηθός Φαρμακείου” επισκέφτηκαν το Φαρμακείο του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Έτσι μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον ενός νοσοκομειακού φαρμακείου σε πραγματικές συνθήκες εργασίας , με τους χώρους που πρέπει να υπάρχουν απαραίτητα, είδαν φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα διαφόρων κατηγοριών πχ ευρέως χρησιμοποιούμενα φάρμακα , αντικαρκινικά-κυτταροστατικά, ενέσιμους ορούς, είδη παρεντερικής διατροφής, αντιβιοτικά τελευταίας γενεάς και άλλα πολλά. Είδαν τον τρόπο που χορηγούνται τα φάρμακα στις κλινικές βάσει του συνταγολογίου (ατομική χρέωση ή χρέωση στην κλινική), είδαν το μέρος όπου φυλάγονται τα ναρκωτικά φάρμακα (χρηματοκιβώτιο), είδαν από κοντά φάρμακα φυλασσόμενα στο ψυγείο  και άλλα πολλά.

Η συμπεριφορά των μαθητών μας ήταν άψογη και έδειξαν πολύ ενδιαφέρον για όλα όσα αντίκρυσαν. Το προσωπικό ήταν άκρως φιλικό και εξυπηρετικό και με χαρά περιμένουν την επόμενη επίσκεψή μας!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

επισκεψη συνολικη 1 Γ ΦΑΡΜ 1