ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΒΟΗΘΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ” ΤΟΥ 1ουΕΚ/2ου ΕΠΑΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

 

Οι  μαθητές και οι μαθήτριες της Γ τάξης της ειδικότητας «ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ» προσπαθούν καθημερινά να εμπλουτίζουν το υλικό της ειδικότητάς τους . Έχουν αποκτήσει μια ευρεία ποικιλία φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων τα οποία κρίνονται απαραίτητα για τη διδασκαλία των μαθημάτων : Συνταγολογία, Φαρμακευτική Τεχνολογία , Φαρμακολογία. Έτσι οι μαθητές μπορούν να έρχονται σε επαφή με τις διάφορες φαρμακοτεχνικές μορφές , να αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις, να καλλιεργούν δεξιότητες και ικανότητες . Με αυτόν τον τρόπο προάγεται η ενεργητική μάθηση και ενισχύεται η διασύνδεση του επαγγελματικού σχολείου με την τοπική κοινωνία.

Οι εκπαιδευόμενοι όπως θα δείτε παρακάτω , έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν αντιπροσωπευτικές κατηγορίες φαρμάκων , όπως : Αντιβιοτικά, αντιισταμινικά, φάρμακα για το γαστρεντερικό σύστημα, Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, Βιταμίνες, Ενέσιμα, καρδιολογικά , αντιδιαβητικά,  εισπνεόμενα, κολλύρια και σταγόνες και άλλα, καθώς και κάποια παραφαρμακευτικά είδη. Η προθήκη  μας συνεχώς εμπλουτίζεται με την προσπάθεια και τον ζήλο των μαθητών μας!

Σε όλη αυτή την προσπάθεια αρωγός στέκεται η καθηγήτρια τους – φαρμακοποιός- Καμμένου Παρασκευή. Με την πολυετή εμπειρία της στον χώρο του φαρμακείου , τους ενθαρρύνει και τους προσφέρει άφθονο εποπτικό υλικό από την προσωπική της παρακαταθήκη, όπως : συνταγές χειρόγραφες και ηλεκτρονικές , συνοδευτικά έντυπα συνταγογράφησης για ειδικές κατηγορίες φαρμάκων, την Ελληνική Φαρμακοποιία, τη Φαρμακευτική Νομοθεσία΄, Βιβλία Εργαστηρίου και άλλα εγχειρίδια απαραίτητα για τη λειτουργία ενός φαρμακείου. Όλα αυτά, σύμφωνα και με τις τελευταίες οδηγίες, κρίνονται απαραίτητα ειδικότερα για τη διδασκαλία του μαθήματος «Συνταγολογία-Νομοθεσία-Βιβλία φαρμακείου».

Καλή συνέχεια στις προσπάθειες των μαθητών μας !!!

Ας αποτελέσει όλη αυτή η προσπάθεια το εναρκτήριο λάκτισμα για να γνωρίσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες μας τον όμορφο  κόσμο της Φαρμακευτικής Επιστήμης αλλά και την παρακαταθήκη του Γαληνού!

image1image4

image3PHOTO 2024 02 07 15 30 45