«Επίσκεψη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Κομοτηνής στο εργαστήριο Βρεφονηπιοκομίας του 2ου ΕΠΑΛ/1ου ΕΚ. Κομοτηνής»

  Τη Δευτέρα 26/2/2024, με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο εργαστήριο Βρεφονηπιοκομίας του 2ου ΕΠΑΛ/1ου  ΕΚ. Κομοτηνής,  τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ειδικού Νηπιαγωγείου Κομοτηνής.                                                                                                                                                    

  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος «Δημιουργική Απασχόληση Προσχολικής Ηλικίας ΙΙ». Οργανώθηκαν Παράλληλα Εργαστήρια Εικαστικών για την κατασκευή ευχαριστήριων καρτών, σελιδοδεικτών  και  συνθέσεων με γεωμετρικά σχήματα.  Η ζωγραφική με δαχτυλομπογιές μας κέρδισε όλους… οι υφές και τα χρώματα πυροδότησαν εκρήξεις δημιουργίας και έμπνευσης. 

  Με μια σειρά από δραστηριότητες που υλοποιήσαμε μαζί με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, οργανώσαμε ανάλογα το χώρο του εργαστηρίου, βασιζόμενοι στις ανάγκες μας, δουλέψαμε ομαδικά και εκφράσαμε ελεύθερα τα συναισθήματά μας, παίξαμε και τραγουδήσαμε.                                                                                                            

  Βιωματικά,  με πολύ ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο, κατανοήσαμε την τέχνη, τις εκφραστικές δυνατότητες του σώματός μας, του προσώπου και της φωνής και ήρθαμε σε επαφή με τον ρυθμό τη μελωδία το τραγούδι την κίνηση και τον χορό.     

  Παρατηρήσαμε και μάθαμε τον τρόπο διεξαγωγής των εικαστικών και μουσικοκινητικών δραστηριοτήτων όπως τις πραγματοποιούν στον δικό τους χώρο και οργανώσαμε εικαστικές δραστηριότητες, μέσα από γνώριμες εμπειρίες. Επεξεργαστήκαμε τις εμπειρίες αυτές ,από τις βιωματικές καταστάσεις και τις μετασχηματίσαμε σε οργανωμένη γνώση. Συγκρίναμε μεθόδους και αποτελέσματα και τα αξιολογήσαμε.

 Μέσα από την επίσκεψη που έγινε , αναπτύξαμε κοινωνικές σχέσεις , αποκτήσαμε ευχέρεια στη δημιουργία καθημερινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας και εκπληρώσαμε τον βασικότερο στόχο: την απόλαυση και τη  χαρά που νιώσαμε όλοι…    

  Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και την Διευθύντρια του Ειδικού Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, κ. Βιοπούλου Ναταλία, για την τιμή που μας έκαναν.    Ελπίζουμε στη  συνέχιση της δημιουργικής συνεργασίας μας.   

Με Μουσική… και Κίνηση

1                                            Ψηφιδωτά  με χαρτί γκοφρέ, αναπτύσσοντας τη λεπτή κινητικότητα.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

        243

 

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης, ειδικότητας Β. Βρεφονηπιοκόμων φτιάχνουν κάρτες για να αφιερώσουν στους μικρούς επισκέπτες μας.                   

 

6 3798 2

 

 

Σύνθεση με σχήματα: όταν μας εμπνέει ο Klee και ο Kandinsky

555

 

 

Στα πλαίσια της δράσης « όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί»

12