Ανακοίνωση για τις εγγραφές 2023-24

Αγαπητοί γονείς,
Για την αποδοχή της ηλεκτρονικής  εγγραφής, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης είναι απαραίτητη  η άμεση προσκόμιση των δικαιολογητικών εγγραφής στο σχολείο , όπως:
1.Υπεύθυνη δήλωση έτερου γονέα (του άλλου γονέα όχι του γονέα που έκανε την ηλεκτρονική εγγραφή )(επισυνάπτεται)
2.Επίδειξη βιβλιαρίου εμβολίων και φωτοαντίγραφα των εμβολίων
3.Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ), συμπληρωμένο από τον παιδίατρο σας
4.Σε περίπτωση που έχετε υποβάλλει στην ηλεκτρονική εγγραφή αποδεικτικό κατοικίας από  ιδιώτη πάροχο , χρειάζεται η προσκόμιση και δεύτερου λογαριασμού με τα στοιχεία της μητέρας ή πατέρα (δε χρειάζεται αν έχετε υποβάλει  από  δημόσιο φορέας ΕΥΑΘ, ΔΕΗ,κ.α)
5.Σε περίπτωση που δηλώσατε ολοήμερο πρόγραμμα  , θα πρέπει να συμπληρώσετε και να προσκομίσετε αίτηση για ολοήμερο πρόγραμμα(επισυνάπτεται)
6.Σε περίπτωση που μένετε πάνω 1.200 μέτρα πεζής διαδρομής από το σχολείο  και εφόσον σας εξυπηρετεί ,μπορείτε να κάνετε και αίτηση για μεταφορά και να την προσκομίσετε   υπογεγραμμένη και από τους δυο γονείς(επισυνάπτεται)
 
7.Σε περίπτωση μαθητή με αναπηρία ή άλλες εκπαιδευτικές ανάγκες , θα πρέπει να προσκομίσετε γνωματεύσεις από  ιατροπαιδαγωγικό κέντρο για την  παραπομπή στο ΚΕΔΑΣΥ, ώστε να οργανωθεί η υποστήριξη του μαθητή με ε.ε.α
 
Η Διευθύντρια του 1ου Νηπιαγωγείου Πανοράματος
Γκούντα Φωτεινή 
 
Ώρες προσκόμισης δικαιολογητικών ή και τηλεφωνικής επικοινωνίας για διευκρινήσεις 
Δευτέρα 12-2 μ.μ
Τρίτη 8:15-10:30 μ.μ
 Τετάρτη 12-2 μ.μ
Πέμπτη 1.00-2.00 μ.μ.
Παρασκευή 12-2 μ.μ
Η υποβολή των δικαιολογητικών στο νηπιαγωγείο  πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο ως την Παρασκευή 17 Μαρτίου
Επισυναπτόμενα έγγραφα

Εγγραφές μαθητών/τριών στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023-2024

 

λήψης

Σας ανακοινώνουμε, ότι οι εγγραφές για μαθητές/τριες , σχολικού έτους  2023-24  θα πραγματοποιηθούν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ από την 1η Μαρτίου ως και την 20η Μαρτίου, μέσω της πλατφόρμας  https://proti-eggrafi.services.gov.gr/

 

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2023-2024, θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2023-24, μαθητές γεννημένοι  το 2019 (προνήπια). Δικαίωμα φοίτησης έχουν οι μαθητές που είναι γεννημένοι το 2018 (νήπια) και 2019 (προνήπια).

Nα επισημανθεί ότι  η φοίτηση των νηπίων που συμπληρώνουν ηλικία τεσσάρων (4) ετών είναι υποχρεωτική σε όλους τους Δήμους της χώρας

Δικαιολογητικά που θα προσκομιστούν ΜΕΤΑ την αίτηση εγγραφής:

  1. Βιβλιάριο υγείας, στο οποίο να φαίνεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια
  2. ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή) συμπληρωμένο από τον παιδίατρο
  3. Έγγραφη συναίνεση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με υπεύθυνη δήλωσή του

Για την εγγραφή αλλοδαπών μαθητών: Διαβατήριο & πιστοποιητικό γέννησης, επίσημα μεταφρασμένο (περισσότερα…)

Εκπαιδευτική επίσκεψη

Το νηπιαγωγείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο πάρκο ανταποδοτικής ανακύκλωσης  στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων Φροντίζω το περιβάλλον.

 

Και βέβαια τα παιδιά πήραν και τον έπαινό τους για να συνεχίσουν  να είναι πρεσβευτές της ανακύκλωσης.

IMG b620a24f7e66966f4e1f628ff327e81f V 135x300

 

Eκδήλωση-ομιλία

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Νηπιαγωγείου Πανοράματος, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει στις 15/3/2023 και ώρα 18.00μ.μ, με θέμα   :  Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Ομιλήτρια της εκδήλωσης θα είναι η κ. Μάρια Βαρβέρη ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΚΛΙΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ, ΚΙΜΟΨΥΠΕ
(ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΦΗΒΩΝ)

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια υλοποίησης του σχεδίου δράσης    «ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ»

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ αφίσα με πλ page 0001

ΔΡΑΣΗ Make a wish

Τα ολοήμερα τμήματα του Νηπιαγωγείου μας,(ολοήμερο 1 και ολοήμερο 2), συμμετείχαν στο σχολικό  διαγωνισμό του make a wish,

Το αστέρι της ευχής.

                             1η συμμετοχή- τραγούδι.

                                https://drive.google.com/file/d/1I1TKZvWa8TaqDxeXjaHIlWtOCSuymKEL/view?usp=sharing

 

                              2η συμμετοχή –αφίσα αστέρι

IMG 9a8ef943aa9be1d05e645137237249f7 V

 

Δράση ΄΄Μίλα τώρα΄΄

Από το 2013 και με αφορμή την 6η Μαρτίου Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το «YouSmile» πραγματοποιεί την σχολική δράση «Μίλα Τώρα». Με βασικό μήνυμα το «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» τα σχολεία και τα παιδιά συμμετέχουν και δημιουργούν το δικό τους μήνυμα ενάντια στο Bullying.

Όλες οι δράσεις γίνονται στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης συνεργασίας μας με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και μέσα από το εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής με τίτλο «ΓΙΝΟΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ-ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ» (Φ.2.1/ΜΓ/75735/120154/Δ7).

Στο πλαίσιο αυτό το 1ο Νηπιαγωγείο Πανοράματος  , συμμετείχε στη δράση αυτή με πολύ όμορφες δραστηριότητες. Τα παιδιά μέσα από βιωματικά παιχνίδια , μίλησαν για την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό και σας παρουσιάζουν τις δράσεις τους.

ΤΜΗΜΑ 1


.jpg

ΤΜΗΜΑ 4

 

ΤΜΗΜΑ 3

 

 

ΤΜΗΜΑ 2

τώρα 2023 τμήμα2

Πράξη αλληλεγγύης

Ο Σύλλογος γονέων του νηπιαγωγείου μας, ανταποκρινόμενος στην έκκληση που απηύθυνε η ΄Ενωση γονέων του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη,  έκανε  κάλεσμα  για συγκέντρωση αγαθών για τους σεισμόπληκτους γείτονές μας. Η  ανταπόκριση γονέων  και παιδιών ήταν άμεση!

    Γιατί η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι ένα μάθημα που διδάσκεται μόνο με τέτοιες πράξεις στο νηπιαγωγείο μας.

Η εκπαιδευτικός από το νηπιαγωγείο της Σμύρνης με το οποίο συνεργαζόμαστε στα πλαίσια του E twinning προγράμματος, μοιράστηκε τα νέα στην κοινότητά της με αυτές τις πολύ τρυφερές φωτογραφίες.

Η αλληλεγγύη στην πράξη.

Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης.

Το νηπιαγωγείο μας παρακολούθησε την θεατρική παράσταση ΄΄Ένα βήμα τη φορά΄΄. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με ένα μουσικό παραμύθι, το περπάτημα ενός κοριτσιού προς την ενηλικίωση και την αγάπη του εαυτού της, μέσα από τον κόσμο των συναισθημάτων. Ένα πολύ τρυφερό και  ταυτόχρονα διδακτικό παραμύθι, που δείχνει πως όσες φορές κι αν πέσουμε δεν τα παρατάμε.

βήμα τη φορά

Εκδήλωση για τη γιορτή των 3 Ιεραρχών.

Τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Πανοράματος και οι εκπαιδευτικοί, γιόρτασαν τη γιορτή των 3 Ιεραρχών με αρτοκλασία στο εκκλησάκι του 3ου Νηπιαγωγείου.