Από τον Ιανουάριο ετοιμάζουμε ένα συλλογικό βιβλίο όπου ήρωες του είναι τα παιδιά του τμήματος 1.
Στόχος αυτής της δράσης είναι τα παιδιά να μιλήσουν για τον εαυτό τους. Να συζητήσουν πράγματα που τους αρέσουν αλλά και πράγματα που αγαπάνε να κάνουν. Σε κάθε σελίδα του βιβλίου παρουσιάζεται και ένα παιδί της τάξης.
Ολοκληρώνοντας το βιβλίο τα παιδιά μαθαίνουν περισσότερα στοιχεία για τους φίλους τους και έτσι ενδυναμώνονται οι μεταξύ τους σχέσεις.
Η μητέρα της Κατερίνας από το τμήμα 2, η κυρία Γιαννοπούλου, είχε την ευγενή καλοσύνη να αναλάβει τα έξοδα της εκτύπωσης του βιβλίου σε 24 αντίτυπα. Δηλαδή ένα βιβλίο για κάθε μαθητή και μαθήτρια.
Την Πέμπτη 8 Μαίου τα παιδιά πήραν το βιβλίο που δημιούργησαν στο σπίτι τους. Με αυτό τον τρόπο είχαν την ευκαιρία να το μοιραστούν με τους γονείς τους και να συζητήσουν μαζί τους αλλά και να τους γνωρίσουν λίγο καλύτερα τους φίλους και τις φίλες τους.
