Καλωσορίσατε στον ιστότοπο του σχολείου μας!

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό τόπο του πρώτου (1ου) Νηπιαγωγείου της δημοτικής ενότητας Νέας Ερυθραίας. Σκοπός της ιστοσελίδας μας είναι να διευκολύνει την επικοινωνία και την πρόσβαση των μαθητών μας, των γονέων και κηδεμόνων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενου στη λειτουργία και στις δραστηριότητες της σχολικής μας μονάδας.

Στη μέχρι τώρα διαδρομή του, το 1ο νηπιαγωγείο Νέας Ερυθραίας έχει καταφέρει να είναι ένα αναπόσπαστο τμήμα της εκπαιδευτικής αλλά και της κοινωνικής ζωής του τόπου που το φιλοξενεί απολαμβάνοντας κάθε χρόνο την εμπιστοσύνη δεκάδων οικογενειών που το επιλέγουν για την πρώτη επαφή των παιδιών τους με την προσχολική εκπαίδευση.

Το νηπιαγωγείο μας είναι ένα σύγχρονο Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που συνιστά μία σημαντική επένδυση στη γνώση των μαθητών του φιλοδοξώντας να τους προσδώσει τα καλύτερα δυνατά εφόδια πριν από τη φοίτησή τους στο δημοτικό σχολείο. Ταυτόχρονα υπηρετεί το δημόσιo εκπαιδευτικό σύστημα με όρους ποιότητας, καινοτομίας, αξιοπιστίας μέσα από τη συνεχή προσπάθεια όλου του έμψυχου δυναμικού του.

Το κτίριο του νηπιαγωγείου είναι σύγχρονο προσφέροντας τη δυνατότητα χρήσης της νέας τεχνολογίας στους διδάσκοντες και στους μαθητές τους. Γειτνιάζει με τον πρώτο παιδικό σταθμό και το πρώτο δημοτικό σχολείο της Νέας Ερυθραίας. Η εγγύτητα με το δημοτικό σχολείο εκτός από τα προφανή πρακτικά πλεονεκτήματα που έχει για τους γονείς των παιδιών που έχουν μαθητές στο νηπιαγωγείο-παιδικό σταθμό και ταυτόχρονα και στο δημοτικό, έχει και σημαντικά οφέλη ως προς τη συνεργασία του διδακτικού προσωπικού των δύο σχολείων και την εξοικείωση των μαθητών μας με την επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Το σχολικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου είναι εναρμονισμένο με τις οδηγίες του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγκεκριμένα τη φιλοσοφία του Νέου Προγράμματος Σπουδών που σκοπό έχει την ένταξη ενός καινοτόμου σχεδιασμού στην οργάνωση και εμπέδωση της μαθησιακής διαδικασίας για την ανάδειξη της προσωπικότητας και δεξιοτήτων του κάθε παιδιού ξεχωριστά στις μαθησιακές περιοχές που καλύπτονται στο πρόγραμμα σπουδών. Προσπάθεια όλων μας είναι η προσχολική εκπαίδευση των παιδιών να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την ανάπτυξη των παιδιών σε πολλαπλά επίπεδα και να διαμορφώσει την προσωπικότητά τους και τη στάση τους ως προς την έννοια της μάθησης, κάτι που θα τα συνοδεύει για όλη τους τη ζωή.

Για όλους αυτούς τους λόγους το σχολείο εφαρμόζει διαφορετικές διδακτικές προσεγγίσεις και σ’ αυτό το πλαίσιο δίνει βαρύτητα σε ενδο- και εξωσχολικές δραστηριότητες όπως θεατρικές παραστάσεις, επισκέψεις σε χώρους μουσείων, οργάνωση μουσικοκινητικών παραστάσεων κ.λ.π.

Σας ευχαριστούμε που επισκεφθήκατε το δικτυακό τόπο του 1ου Νηπιαγωγείου Νέας Ερυθραίας και ελπίζουμε ότι οι σελίδες του θα σας προσφέρουν πρόσβαση σε πληροφορίες για το σχολείο μας και θα διευκολύνουν την επικοινωνία σας μαζί μας.

Εργαστήρι πηλού στο σχολείο

Το εργαστήρι πηλού ήρθε στο σχολείο μας και μας παρουσίασε το πρόγραμμα: ΜΑΣΚΕΣ ΑΠ΄ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

Μέσα από βιωµατικά παιχνίδια τα παιδιά κατανόησαν τη χρήση της µάσκας ανά τους αιώνες και είδαν την εξέλιξή της από τα αρχαία προσωπεία και τις τελετουργικές µάσκες, µέχρι τις µάσκες καρναβαλιού.

Χρησιµοποίησαν καλούπια, έπλασαν και ζωγράφισαν τη δική τους μάσκα.

Και να τι φτιάξαμε! Η μια πιο όμορφη από την άλλη…

Συμμετοχή σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα E Twinning

Αν και είναι η πρώτη μας φορά που τολμάμε ένα πρόγραμμα E Twinning, είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα . Τέτοιου είδους προγράμματα δίνουν την ευκαιρία σε μας και τα παιδιά μας να έρθουμε σε επαφή με ευρωπαίους εταίρους, να επικοινωνήσουμε με άλλα σχολεία και να δούμε διαφορετικούς τρόπους διδασκαλίας.

Κοινός μας τόπος….η ρομποτική και τα αγαπημένα μας bee bot!!

Καλή μας αρχή!

Θα σας ενημερώνουμε για τις ευρωπαικές μας δράσεις και τις ιστορίες μας από την ΡΟΜΠΟΤΟΧΩΡΑ!

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής

Μια διασκεδαστική παράσταση παρακολούθησαν σήμερα τα παιδιά καθώς επισκεφτήκαμε τη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»στο Μέγαρο Μουσικής.
Έξυπνα νοήματα δοσμένα μέσα από γέλιο και αστεία γεγονότα με συνοδεία ποικίλων μουσικών οργάνων στην παράσταση με τίτλο «Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο»…

Άλλη μια προσεγμένη δουλειά του Μεγάρου Μουσικής που απολαύσαμε και τη φετινή χρονιά.

Χειμωνιάτικο κολάζ

Μια ιδέα που είδαμε στο διαδίκτυο… έγινε ενα χειμωνιάτικο κολάζ που στολίζει το σχολείο μας…

Διασκεδάσαμε πάρα πολύ όσο το δημιουργούσαμε…γιατί είχαμε σενάριο φωτογράφισης!

Το σενάριο μας ήταν….. «παίζω χιονοπόλεμο σε χιονισμένο τοπίο»!!

Το αποτέλεσμα….ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!

Κοπή βασιλόπιτας στο νηπιαγωγείο μας

Σήμερα κόψαμε τη βασιλόπιτα μας!

Πεντανόστιμη την έφτιαξε η μαμά της Ιοκάστης…

Η κ. Θάνια μαζί με την κ. Κωνσταντίνα ανέλαβαν να την κόψουν φέτος…

Και άρχισαν να μοιράζουν τα κομμάτια…

Η τυχερή για φέτος λάμπει από χαρά και καμαρώνει με το φλουρί και το δώρο της!