Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2023-2024

Το σχολικό έτος 2023-2024 σε συνεργασία με την ΠΕ Β΄ Αθήνας σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε δύο προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων:

α) Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας-Συναισθηματική αγωγή με τίτλο:«Στήσαν τα συναισθήματα χορό κι εμένα βάλαν αρχηγό». Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τα συναισθήματα τους, να μάθουν να τα διαχειρίζονται, να τα εκφράζουν  και να αποκτήσουν βασικές κοινωνικές δεξιότητες απαραίτητες για την προσαρμογή τους στο κοινωνικό περιβάλλον.

β)  Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο:« Τα ψάρια απαιτούν σε θάλασσα καθαρή να ζουν». Σκοπός του προγράμματος  είναι να αποκτήσουν τα παιδιά θετική στάση σχετικά με τη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων, αναγνωρίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχουν ειδικότερα στη θαλάσσια ζωή, να αναστοχαστούν ως προς την προσωπική τους ευθύνη και να υιοθετήσουν συγκεκριμένες συμπεριφορές που συμβάλλουν θετικά στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων στην καθημερινή ζωή.

Μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων δημιουργήσαμε τα παρακάτω βίντεο με τις δραστηριότητες των παιδιών καθώς και τις παρουσιάσεις σχετικά με την υλοποίησή τους.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ_ΚΑΘΑΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ