Οικολογικά σχολεία-Σχολική Αυλή

Το νηπιαγωγείο μας συμμετείχε και φέτος στο Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Οικολογικά Σχολεία». Για το σχολικό έτος 2022-2023 εκπονήθηκε πρόγραμμα από τη θεματική ενότητα “Σχολική Αυλή”. Στο  παρακάτω αρχείο υπάρχουν οι δράσεις που υλοποιήσαμε κατά τη διάρκεια του προγράμματος που είχε  ως τίτλο: «Παίζω και δημιουργώ στην αυλή που αγαπώ».

Σχολική αυλή

 

Σχέδιο Δράσης 2022-23: “Ομαλή μετάβαση απο το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο”

Το Σχολείο μας εκπόνησε στο πλαίσιο της εσωτερικής αξιολόγησης της σχολικής μονάδας το σχέδιο δράσης που αφορά την ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο.

Βασικός σκοπός του Σχεδίου Δράσης είναι η υποστήριξη της εισόδου και της προσαρμογής των νηπίων στο Δημοτικό Σχολείο. Σκοπεύοντας στην ομαλή αυτή μετάβαση, το Σχέδιο Δράσης θέτει και επιμέρους

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Stem 4Equality

Στόχος του προγράμματος εκπαίδευσης STEM του οργανισμού SciCo είναι η ευαισθητοποίηση παιδιών (και ενηλίκων) σχετικά με τα έμφυλα στερεότυπα στην πρώτη σχολική εκπαίδευση. Στις προθέσεις και επιδιώξεις των συντονιστών είναι η δημιουργία θετικών στάσεων απέναντι στην επιστήμη και την τεχνολογία, όπως και η καλλιέργεια γνωστικών και ερευνητικών δεξιοτήτων.

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από

 » Διαβάστε όλο το άρθρο