ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Χριστός Ανέστη σε όλους!

Αυτή την εβδομάδα θα ασχοληθούμε και θα παίξουμε με “λουλούδια “.Γι’ αυτό δείτε το παρακάτω βίντεο με αγριολούλουδα και έπειτα βγείτε στην αυλή,στο μπαλκόνι ή στην γειτονιά για να φωτογραφίσετε ένα ή περισσότερα λουλούδια που θα βρείτε .Και φυσικά στείλτε μας τις φωτογραφίες σας.

ΠΑΣΧΑ

Το Πάσχα πλησιάζει και φέτος  μας βρίσκει όλους  στο σπίτι. Εμείς σας ευχόμαστε « Καλή Ανάσταση » και ελπίζουμε να σας κρατήσουμε δημιουργική  συντροφιά  με τις δραστηριότητές μας.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την  Ιστορία της Ανάστασης του Λαζάρου, της Κυριακής των Βαΐων, της Μεγάλης Πέμπτης, της Μεγάλης Παρασκευής, του Μεγάλου Σαββάτου, της Κυριακής του Πάσχα και των εθίμων της Ελλάδας. https://www.youtube.com/watch?v=cS_BX_ypAHc&t=24s&app=desktop
Κατασκευές:
– Μπορείτε να κάνετε ένα λαγουδάκι ,σύμφωνα με τις οδηγίες που
υπάρχουν στο παρακάτω βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=g3F7tioyMpU&feature=youtu.be     -Μπορείτε να κάνετε μια ευχετήρια κάρτα ως εξής:Διπλώστε στη μέση ένα φύλλο χαρτιού. Στη μισή πλευρά, ας ζωγραφίσει το παιδί ό,τι θέλει (π.χ. ένα αβγό) και στην άλλη μισή πλευρά ν’ αντιγράψει ευχές π.χ. “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ” “ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ” κλπ. (εσείς οι γονείς τις γράφετε σ’ ένα χαρτί)
Μπορείτε να μάθετε το τραγουδάκι: https://www.youtube.com/watch?v=Iw7iPIeGMbo
Μπορείτε ν’  ακούσετε το παραμύθι “το Πάσχα του Πασχάλη” και να γράψει το παιδί το όνομά του, τον τίτλο του παραμυθιού και να σας πει τι του άρεσε από το παραμύθι και να το γράψετε  (όπως κάνουμε με τη δανειστική βιβλιοθήκη) http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip22/Default.html
Και παιχνίδια:   https://learningapps.org/1458683

Παίζουμε με την αλφαβήτα

Βάλτε στο youtube το τραγούδι της αλφαβήτας. Διακόπτετε το βίντεο σε διαφορετικό γράμμα κάθε φορά και το παιδί σας λέει   λέξεις-ονόματα ,που αρχίζουν από αυτό . Μπορείτε ,αν θέλετε να τα σημειώνετε σ’ ένα απλό χαρτί.

 

Για ζωγραφική

Κατεβάστε στον υπολογιστή σας το λογισμικό Tux paint .

Είναι ένα πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά, το οποίο συνδυάζει μια εύχρηστη διεπαφή, διασκεδαστικά εφέ ήχου, και μια ενθαρρυντική μασκότ κινούμενων σχεδίων η οποία καθοδηγεί τα παιδιά καθώς χρησιμοποιούν το πρόγραμμα. Τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους ένα κενό καμβά και μια ποικιλία εργαλείων σχεδίασης που βοηθούν τη δημιουργικότητά τους. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα της αποθήκευσης και της εκτύπωσης  των εργασιών.

Θα το βρείτε στη διεύθυνση :

http://tuxpaint.org/