Σεπτέμβριος, παράξενος! διαφορετικός !με μάσκες και κορωνοϊό ! αλλά τίποτα δεν μας σταματάει, έχουμε ήδη μπει στη δημιουργική καθημερινότητά μας! με κέφι και όρεξη!   στην έναρξη της σχολικής χρονιάς!

φτιάξαμε τα αρχικά μας ονόματα, με ψηφίδες, με δακτυλομπογιές, με τους μαρκαδόρους!

τα αρχικά μας ονόματα έγιναν τιμόνι, μαξιλάρι, τα βάλαμε στη σειρά, κάναμε ομάδες, παίξαμε στην αυλή μας και στολίσαμε την τάξη μας!

ψαρέψαμε τα ονόματά μας! κάναμε ομάδες με τα όμοια

δραστηριότητες γνωριμίας, παιχνίδια, ζωγραφική, διαδρομές στην υπέροχη αυλή μας!

Μια φορά κι έναν καιρό…παραμύθια του Αισώπου ένα σωρό…

Η ποίηση, η ανάγνωση, αφήγηση, εικονογράφηση, δραματοποίηση ενός παραμυθιού, μύθου, ή κάποιας ιστορίας εκτός από την εξοικείωση με τη γραπτή γλώσσα, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, ιδεών, συναισθημάτων, εικαστικής δημιουργίας, στην ψυχική και λογοτεχνική τους καλλιέργεια, στην ψυχαγωγία τους. Ο ρόλος παρόμοιων κειμένων είναι περισσότερο ενισχυτικός, λειτουργούν ως μέσα υλοποίησης των στόχων που σχετίζονται με διάφορες διδακτικές περιοχές και ενότητες.   Διαβάζουμε παραμύθια στο Νηπιαγωγείο μας και μας αρέσουν πολύ….

 

Μετάβαση στο padlet.com

Καλή Σχολική χρονιά-Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο μας

Καλή Σχολική Χρονιά! Η εφετινή σχολική χρονιά είναι πρωτόγνωρη, ιδιαίτερη. Καλούμαστε να διαχειριστούμε μια ιστορική παιδαγωγική πρόκληση, σε ότι αφορά την οργάνωση της σχολικής ζωής με κανόνες που πρωτίστως θα πρέπει να προασπίζουν την υγεία των μαθητών, των συναδέλφων ,των οικογενειών και της ευρύτερης τοπικής κοινότητας. Αγαπητοί Γονείς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θέλουμε την συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη σας, στο δύσκολο αγώνα έναντι ενός αόρατου κινδύνου που εισέβαλε στην καθημερινότητά μας και την δυσκολεύει περισσότερο. Να βοηθήσουμε τα παιδιά μας στην ομαλή προσαρμογή και να θέσουμε τα θεμέλια της μαθησιακής διαδικασίας.

Ας στοχεύσουμε σε μια Καλή, Δημιουργική Χρονιά, με Ασφάλεια και Καλή Συνεργασία!!!

1η Ενημερωτική επιστολή προς τους γονείς

1η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ για τα νήπια



Λήψη αρχείου

 

Μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19



Λήψη αρχείου