Το Νηπιαγωγείο μας γέμισε χρώματα και αρώματα! Ευκαιρία για μεγάλες συζητήσεις! πειραματισμούς! ποιήματα!

Φθινοπωρινά φρουτάκια, σταφύλια ζουμερά! μηλαράκια μοσχομυριστά! αχλαδάκια νόστιμα! γλωσσικές ασκήσεις, αινίγματα, ποιήματα!

υπέροχες κατασκευές, ζωγραφική,με τύπωμα,κολλάζ,

παζλ αριθμών με φρούτα

 

 

 

4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των ζώων

Mε αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ζώων, οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου μας,  έμαθαν σχετικά για  τη φροντίδα την προστασία & την αγάπη των κατοικίδιων.  

Διαβάσαμε παραμύθια! φτιάξαμε αφίσες! ενημερώθηκαν σχετικά με τα ζώα που κινδυνεύουν.

Κατασκευάσαμε ζωάκια! Παίξαμε κουκλοθέατρο! 

χειροτεχνίες για να τους θυμίζουν: «Ποτέ δε θα πειράξω τα ζώα τα καημένα μην τάχα σαν κι εμένα κι εκείνα  δεν πονούν…»με Πόπη Χατζηαντωνάκη, Άρτεμις Λαγοδόντη & Σοφία Νταϊρατζή

Στους αγαπημένους μας παππούδες και γιαγιάδες, ήταν αφιερωμένη η 1η Οκτώβρη! Τραγουδήσαμε! είδαμε πίνακες ζωγραφικής!κάναμε φύλλα εργασίες! ζωγραφίσαμε! κατασκευές! Φτιάξαμε αναμνηστικές καρτούλες με πολλή αγάπη, για τους λατρεμένους παππούδες και γιαγιάδες!!! Να είναι πάντα καλά!!!

ζωγραφίσαμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες!

γλωσσικές ασκήσεις

Σεπτέμβριος, παράξενος! διαφορετικός !με μάσκες και κορωνοϊό ! αλλά τίποτα δεν μας σταματάει, έχουμε ήδη μπει στη δημιουργική καθημερινότητά μας! με κέφι και όρεξη!   στην έναρξη της σχολικής χρονιάς!

φτιάξαμε τα αρχικά μας ονόματα, με ψηφίδες, με δακτυλομπογιές, με τους μαρκαδόρους!

τα αρχικά μας ονόματα έγιναν τιμόνι, μαξιλάρι, τα βάλαμε στη σειρά, κάναμε ομάδες, παίξαμε στην αυλή μας και στολίσαμε την τάξη μας!

ψαρέψαμε τα ονόματά μας! κάναμε ομάδες με τα όμοια

δραστηριότητες γνωριμίας, παιχνίδια, ζωγραφική, διαδρομές στην υπέροχη αυλή μας!

Μια φορά κι έναν καιρό…παραμύθια του Αισώπου ένα σωρό…

Η ποίηση, η ανάγνωση, αφήγηση, εικονογράφηση, δραματοποίηση ενός παραμυθιού, μύθου, ή κάποιας ιστορίας εκτός από την εξοικείωση με τη γραπτή γλώσσα, συμβάλλουν στην ανάπτυξη της φαντασίας των παιδιών, ιδεών, συναισθημάτων, εικαστικής δημιουργίας, στην ψυχική και λογοτεχνική τους καλλιέργεια, στην ψυχαγωγία τους. Ο ρόλος παρόμοιων κειμένων είναι περισσότερο ενισχυτικός, λειτουργούν ως μέσα υλοποίησης των στόχων που σχετίζονται με διάφορες διδακτικές περιοχές και ενότητες.   Διαβάζουμε παραμύθια στο Νηπιαγωγείο μας και μας αρέσουν πολύ….

 

 

Καλή Σχολική χρονιά-Αγιασμός στο Νηπιαγωγείο μας

Καλή Σχολική Χρονιά! Η εφετινή σχολική χρονιά είναι πρωτόγνωρη, ιδιαίτερη. Καλούμαστε να διαχειριστούμε μια ιστορική παιδαγωγική πρόκληση, σε ότι αφορά την οργάνωση της σχολικής ζωής με κανόνες που πρωτίστως θα πρέπει να προασπίζουν την υγεία των μαθητών, των συναδέλφων ,των οικογενειών και της ευρύτερης τοπικής κοινότητας. Αγαπητοί Γονείς, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θέλουμε την συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη σας, στο δύσκολο αγώνα έναντι ενός αόρατου κινδύνου που εισέβαλε στην καθημερινότητά μας και την δυσκολεύει περισσότερο. Να βοηθήσουμε τα παιδιά μας στην ομαλή προσαρμογή και να θέσουμε τα θεμέλια της μαθησιακής διαδικασίας.

Ας στοχεύσουμε σε μια Καλή, Δημιουργική Χρονιά, με Ασφάλεια και Καλή Συνεργασία!!!

1η Ενημερωτική επιστολή προς τους γονείς

1η ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΓΙΑΣΜΟΣ για τα νήπιαΛήψη αρχείου

 

Μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19Λήψη αρχείου

 

Αναμνηστικά-ενθύμια-εργασίες, καλοκαίρι 2020

Λεύκωμα με τις συνεντεύξεις & τις ζωγραφιές των μαθητών, για να θυμούνται το Νηπιαγωγείο, τους συμμαθητές, τις νηπιαγωγούς!!!

Οι εργασίες γλωσσικές, μαθηματικές! οι ζωγραφιές! οι κατασκευές!όοοοοολες οι υπέροχες εργασίες από το Νηπιαγωγείο!

Το υπέροχο ταξίδι του Νηπιαγωγείου τελείωσε για τα νηπιάκια μας! βάζουν πλώρη για άλλα ταξίδια, αλλά είναι κατάλληλα προετοιμασμένα, ώστε να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις μάθησης! Καλή σας πρόοδο! Προνηπιάκια, η φωλίτσα του Νηπιαγωγείου σας περιμένει τον Σεπτέμβριο!

οι Νηπιαγωγοί: Πόπη Χατζηαντωνάκη, Χριστίνα Ντόντου, Ρούλα Πολυτήρα

Το αναμνηστικό λεύκωμα με τις συνεντεύξεις & τις ζωγραφιές των μαθητών, για να θυμούνται το Νηπιαγωγείο & όλη την παρέα!!! Ιούνιος 2019

και οι εργασίες τους από όλη τη σχολική χρονιά!!!Παιδιά ΜΠΡΑΒΟ, εργαστήκατε σκληρά όλη τη χρονιά! Καλή Πρόοδο στα πρωτάκια μας! Προνηπιάκια ραντεβού τον Σεπτέμβριο!

οι Νηπιαγωγοί: Πόπη Χατζηαντωνάκη, Πόπη Παυλίδη, Χριστίνα Ντόντου