«Δεντρολιχουδιές» που ενώνουν σχολεία και καρδιές!

Με ιδιαίτερη χαρά την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 πραγματοποιήθηκε μια όμορφη κοινή περιβαλλοντική δράση ανάμεσα στους μαθητές του  νηπιαγωγείου και τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού του συστεγαζόμενου 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς δικτύου  Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ” Μαθαίνω για τα Οικοσυστήματα και τα Δάση” το οποίο υλοποιείται στην Ελλάδα  από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης  (ΕΕΠΦ) καθώς και στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης της σχολικής μας μονάδας με τίτλο: «Γεφυρώνοντας τη μάθηση: από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο», με στόχο την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το ένα σχολικό πλαίσιο στο άλλο.

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες με ενθουσιασμό συνεργάστηκαν για την ετοιμασία δεντρολιχουδιών για πουλιά, αξιοποιώντας φυσικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, όπως κουκουνάρια, σπόρους για πουλιά, φυστικοβούτυρο, ρυζογκοφρέτες, πορτοκάλι κ.α. Στη συνέχεια τις κρέμασαν στα δέντρα της αυλής του σχολείου, προσφέροντας τροφή στους φτερωτούς μας φίλους.

Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού ανέλαβαν τον ρόλο του μέντορα, καθοδηγώντας και υποστηρίζοντας τα νήπια σε όλη τη διάρκεια της δραστηριότητας. Η κοινή αυτή δράση αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία μάθησης και συνεργασίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και στην ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των μαθητών των δύο σχολικών πλαισίων.

DENTROLICHOYDIES 1 DENTROLICHOYDIES 2