Θέατρο Σκιών

Το θέατρο σκιών είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη θεατρικού θεάματος και μαγεύει πάντα τα παιδιά με τα τεχνικά του μέσα. Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023 είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον κ. Τσίγκα, ο οποίος ασχολείται ερασιτεχνικά με την κατασκευή φιγούρων για το θέατρο σκιών.

Το θέατρο σκιών, όπως και πολλές ακόμη τέχνες αναγκάστηκαν τα τελευταία χρόνια να περάσουν στο μοντέλο της μαζικής παραγωγής, με αποτέλεσμα να χαθεί ο χειροποίητος χαρακτήρας των φιγούρων καθώς και η προσωπικότητα της φιγούρας που αποδίδεται σε αυτή και την κάνει μοναδική. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά χειροποίητες φιγούρες του Καραγκιόζη και όχι μόνο, όλες μοναδικές στην κατασκευή αλλά και στην προσωπικότητα τους. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν καθώς είχαν τη δυνατότητα να τις επεξεργαστούν αλλά και να γνωρίσουν την τεχνική του Καραγκιοζοπαίχτη!

 

Σ 5 Σ 4 Σ 3 Σ 1 Σ 6 Σ 2

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Θέατρο Σκιών, μπορείτε να περιηγηθείτε στη σελίδα του Σπαθάρειου Μουσείου Θεάτρου Σκιών στο Δήμο Αμαρουσίου Αρχική | Σπαθάρειο Μουσείο – Θέατρο Σκιών, Δήμου Αμαρουσίου (karagiozismuseum.gr) αλλά και στο Εργαστήριο Σκιών Κούζαρος – Θέατρο Σκιών | Καραγκιόζης (ergastirioskiwnkouzaros.com).