Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την κ. Αρετή Κωστοπούλου, για να φτιάξουμε μαζί της Χριστουγεννιάτικα μπισκότα και να τα στολίσουμε!
Την ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας αφιέρωσε!
Το Χριστόψωμο είναι το ψωμί που φτιάχνουν οι γυναίκες προς τιμήν του Χριστού με ιδιαίτερη φροντίδα και υπομονή, τις παραμονές των Χριστουγέννων. Είναι το ευλογημένο ψωμί του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, αφού αυτό θα στηρίξει τη ζωή του νοικοκύρη και της οικογένειάς του. Τη μορφή, το σχήμα και τον στολισμό τού ψωμιού αυτού κανονίζουν οι τοπικές συνήθειες.
Στα περισσότερα μέρη, στη μέση της επιφάνειας του χριστόψωμου σχηματίζουν με ζυμάρι το σημείο τού σταυρού και στις άκρες του τοποθετούν αμύγδαλα και καρύδια, που αποτελούν σύμβολα πλούσιας παραγωγής. Η διακόσμησή του καθορίζεται ακόμη και από το επάγγελμα τού νοικοκύρη. Σε μερικά μέρη μέσα στο ζυμάρι βάζουν κι ένα νόμισμα ή κάποιο άλλο σημάδι, για να φανεί, κατά το μοίρασμα, ο τυχερός τού σπιτιού.
Ένας περίεργος θόρυβος ακούστηκε στον διάδρομο του σχολείου και κάτω από το δέντρο μας βρήκαμε τυλιγμένα κάποια δώρα! Κοιτάξαμε από το παράθυρο και μας φάνηκε ότι είδαμε ένα κόκκινο ρούχο, ενώ κάποια παιδιά βρήκαν μια πατημασιά δίπλα στο δέντρο!
Γεμάτοι περιέργεια πήραμε τα δώρα στην τάξη και τα ανοίξαμε όλοι μαζί! Με μεγάλη μας χαρά τα δώρα ήταν βιβλία!!!
Ευχαριστούμε πολύ την οικ. Αζακά, για την ωραία έκπληξη που εμπλούτισε τη βιβλιοθήκη του Νηπιαγωγείου μας!