1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ "ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΙΓΓΑ ΚΑΣΑΠΗ"

"Ένα Νηπιαγωγείο γεμάτο χαμόγελα"

20 Νοέμβρη Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Τμήμα 5 και 4ο Ολοήμερο τμήμα (Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)

Νοέ 202420

20 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού .

Είναι παιδιά, είναι το μέλλον και σήμερα γιορτάζουν.

Είναι τα παιδιά που θα έπρεπε να αγαπούν και να αγαπιούνται, να χαίρονται τους φίλους και το παιχνίδι, να πηγαίνουν στο σχολείο, να μεγαλώνουν αθώα.

Αντ’ αυτών, πολλά  παιδιά γίνονται θύματα ανείπωτης βίας που κυμαίνεται από τον ενδοοικογενειακό εκφοβισμό, την παραμέληση και τη σεξουαλική κακοποίηση, την εκπόρνευση έως την παιδική εργασία, τις διακρίσεις, τους εξαναγκασμένους γάμους, τον ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων, τη στρατολόγηση τους σε τάγματα ανηλίκων, το τράφικινγκ ( ανθρώπινη εμπορία), την ακραία φτώχεια.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού που θεσπίστηκε το 1954 από τα Ηνωμένα Έθνη και γιορτάζεται την 20η ημέρα του Νοέμβρη, στόχο έχει την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δημιουργία των συνθηκών εκείνων που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα του κάθε παιδιού, όπως αυτά ορίζονται από τη διεθνή σύμβαση του ΟΗΕ.

Αυτή την μέρα  στα πλαίσια του σχεδίου δράσης μας με τίτλο :

Μια ιστορία θα σας πω

για τις γυναίκες που αγαπώ

γυναίκες διαφορετικές

υπέροχες … μοναδικές

αλλά και καθημερινές…

τα Μαργαριτάκια μαθαίνουν για μια ακόμη σπουδαία γυναίκα, την Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Η Μαλάλα ήταν  μόλις έντεκα χρονών όταν ξεκίνησε τον αγώνα της υπέρ του δικαιώματος των κοριτσιών στην εκπαίδευση και κατά του εξτρεμισμού των Ταλιμπάν στο Πακιστάν.

Συνέχισε να μάχεται ακόμη και μετά τη δολοφονική απόπειρα εναντίον της το 2012.

Η Μαλάλα με την στάση της απέναντι σε ένα καθεστώς απέδειξε ότι ένα παιδί μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να διεκδικήσει τα δικαιώματα του σε μία κοινωνία που το περιορίζει και το προδικάζει να κάνει συγκεκριμένα πράγματα στη ζωή του. Με τη φωνή της και το μολύβι της διεκδίκησε ώστε τα κορίτσια της χώρας της να μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να κάνουν αυτά που θέλουν με αυτοπεποίθηση.

Το 2014 της απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης για το θάρρος και τον αγώνα της για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.

Μετά από μια δολοφονική επίθεση εναντίον της, από έναν Ταλιμπάν, γεννημένη αγωνίστρια, πάλεψε για τη ζωή της και μετά από πολύμηνη νοσηλεία κατάφερε να ξεφύγει τον κίνδυνο.

Με τη σειρά μας, χρησιμοποιήσαμε τα μολύβια μας για να στείλουμε τα δικά μας μηνύματα για τα δικαιώματα των παιδιών και όλων των ανθρώπων, όπως του δικαιώματος στην εκπαίδευση, στην ειρήνη, στο παιχνίδι, στις όμορφες στιγμές με την οικογένεια μας και τόσα άλλα.

 



Λήψη αρχείου

 

από κάτω από: 4ο Τμήμα ΠΟΠ, 5ο Τμήμα ΒΥΠ & Τμήμα Ένταξης| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 20 Νοέμβρη Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Τμήμα 5 και 4ο Ολοήμερο τμήμα (Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια)    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αναρτήσεις

Μουσικό χαλί

Σήμερα είναι:

Νοέμβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Ένα Ταξίδι στα Γιαννιτσά του Περασμένου Αιώνα

Γιαννιτσά – Μια ανάμνηση από παλιά

European Radio Logo

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in



 

Robert Fulghum «Όσα πραγματικά θα έπρεπε να ξέρω τα έμαθα στο νηπιαγωγείο»

images

Ο Γέροντας Παΐσιος για το νηπιαγωγείο

G Paisios 300x193 1

«Για μένα, ενώπιον του Θεού, το πιο υπεύθυνο επάγγελμα, που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι νηπιαγωγός. Αλλά και το πιο δύσκολο, γιατί πλάθει ψυχές. Και πλάθοντας ψυχές, πλάθεις ανθρώπους, οι οποίοι είναι κατ’ εικόνα του Θεού πλασμένοι. Και έτσι γίνεσαι συνεργός του Θεού, όπως γίνονται και οι γονείς, όταν τεκνοποιούν». Και συνέχισε: «Αν δεν έχεις τα κότσια να γίνεις νηπιαγωγός, να γίνεις δάσκαλος. Είναι το ίδιο υπεύθυνο. Κι αν δεν μπορείς ούτε δάσκαλος, τότε να γίνεις καθηγητής»!

Σαν σήμερα

27/4/1941: Αυτοκτονεί η συγγραφέας Πηνελόπη Δέλτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάληψη της Αθήνας από τους Γερμανούς.
Ήταν η πρώτη συγγραφέας που έγραψε παιδικά βιβλία στη δημοτική γλώσσα. Μερικά από αυτά είναι: Ο Μάγκας, Τρελαντώνης, Στα μυστικά του βάλτου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Εξερευνήστε ψηφιακά το Μουσείο Ακρόπολης στο Google Art Project.

google art project thumbnail2 0

Διεύθυνση ΠΕ Πέλλας

banner1 CENTER

Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

λήψη


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων