1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ "ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΙΓΓΑ ΚΑΣΑΠΗ"

"Ένα Νηπιαγωγείο γεμάτο χαμόγελα"

31 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης. Στην άκρη του ουράνιου τόξου υπάρχει ο πιο πολύτιμος θησαυρός μου . Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια Τμήμα 5 και 4ο Ολοήμερο τμήμα.

Οκτ 202431

31 Οκτωβρίου σήμερα και Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.

Τα Μαργαριτάκια έχουν τους δικούς κουμπαράδες που μέσα σε αυτούς αποταμιεύουν χρήματα για να πάρουν παιχνίδια κατά το πλείστον.

Σήμερα επιλέξαμε να μιλήσουμε για μια άλλη αποταμίευση  που χωρίς να αναιρεί την αξία της χρηματικής αποταμίευσης  θεωρούμε ότι είναι σημαντικότερη .

Μιλήσαμε για την αποταμίευση των συναισθημάτων, και της αγάπης μέσα από δύο μύθους από την Ελλάδα και από την Ιρλανδία.

Ο ένας μύθος είναι αυτός του Μίδα που αγαπούσε πολύ το χρυσάφι του και όταν ο θεός του δάσους του είπε πως μπορούσε να πραγματοποιήσει μια ευχή του , εκείνος , άπληστος καθώς ήταν , ζήτησε να μπορεί να μετατρέπει ότι αγγίζει σε χρυσό . Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα και ότι άγγιζε γινόταν χρυσό… ενθουσιάστηκε όταν είδε τον κήπο να γίνεται χρυσός αλλά όταν άγγιξε το φαγητό του και την κόρη του και μετατράπηκαν σε χρυσάφι, τότε έγινε δυστυχισμένος και κατάλαβε πως χωρίς τους δικούς του ανθρώπους το χρυσάφι δεν έχει καμιά αξία .

Κάτι παρόμοιο σαν κεντρική ιδέα πως το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία δηλαδή κρύβει και ο μύθος από την Ιρλανδία που μιλάει για τα  ξωτικά που λέγονται eprechauns.

Τα eprechauns  στις ιστορίες των Ιρλανδών  προστάτευαν τον χρυσό από άπληστους ανθρώπους που τον αναζητούσαν.

Αν τα ξωτικά πιαστούν από τους ανθρώπους, αυτά προσφέρουν δωροδοκίες για να ελευθερωθούν.

Η ιστορία του Seamus για παράδειγμα, ενός ανθρώπου από την περιοχή Mayo, περιγράφει τι συνέβη με τις τρεις επιθυμίες του όταν έπιασε ένα ξωτικό. Ο Seamus ευχήθηκε να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος σε ένα τροπικό νησί.

Όμως δεν γνώριζε πως η επιθυμία του θα έκρυβε και μια παγίδα. Εκείνος βρέθηκε μόνος στο νησί, χωρίς άλλους ανθρώπους και καταστήματα με πολλά λεφτά που όμως δεν υπήρχε καμιά διέξοδος για να τα αξιοποιήσει κι έτσι  τελικά επέστρεψε πίσω στην Ιρλανδία.

Κι εκεί στην άκρη του Ουράνιου τόξου κατάλαβε πως υπάρχει ο δικός του μοναδικός θησαυρός που δεν είναι άλλος από τους δικούς του ανθρώπους.

Φτιάχνουμε κι εμείς με τα Μαργαριτάκια μια αφίσα όλοι μαζί με μια καρδιά κουμπαρά που μέσα της αποταμιεύουμε τους δικούς μας μοναδικούς θησαυρούς που δεν είναι άλλοι από την οικογένεια μας , τα παραμύθια μας, τα κατοικίδιά μας  και τους φίλους μας. Ο κουμπαράς μας είναι φυλαγμένος στην άκρη του ουράνιου τόξου και κανείς μα κανείς δεν μπορεί να μας τον παραβιάσει γιατί το ουράνιο τόξο το φυλάμε καλά  κρυμμένο μέσα στην καρδιά μας



Λήψη αρχείου

από κάτω από: 4ο Τμήμα ΠΟΠ, 5ο Τμήμα ΒΥΠ & Τμήμα Ένταξης| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 31 Οκτωβρίου Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης. Στην άκρη του ουράνιου τόξου υπάρχει ο πιο πολύτιμος θησαυρός μου . Μαργαρίτες και Μαργαριτάκια Τμήμα 5 και 4ο Ολοήμερο τμήμα.    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αναρτήσεις

Μουσικό χαλί

Σήμερα είναι:

Οκτώβριος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Ένα Ταξίδι στα Γιαννιτσά του Περασμένου Αιώνα

Γιαννιτσά – Μια ανάμνηση από παλιά

European Radio Logo

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in



 

Robert Fulghum «Όσα πραγματικά θα έπρεπε να ξέρω τα έμαθα στο νηπιαγωγείο»

images

Ο Γέροντας Παΐσιος για το νηπιαγωγείο

G Paisios 300x193 1

«Για μένα, ενώπιον του Θεού, το πιο υπεύθυνο επάγγελμα, που μπορεί να κάνει κάποιος, είναι νηπιαγωγός. Αλλά και το πιο δύσκολο, γιατί πλάθει ψυχές. Και πλάθοντας ψυχές, πλάθεις ανθρώπους, οι οποίοι είναι κατ’ εικόνα του Θεού πλασμένοι. Και έτσι γίνεσαι συνεργός του Θεού, όπως γίνονται και οι γονείς, όταν τεκνοποιούν». Και συνέχισε: «Αν δεν έχεις τα κότσια να γίνεις νηπιαγωγός, να γίνεις δάσκαλος. Είναι το ίδιο υπεύθυνο. Κι αν δεν μπορείς ούτε δάσκαλος, τότε να γίνεις καθηγητής»!

Σαν σήμερα

26/4/1821: Οι έλληνες επαναστάτες, υπό τον Δήμο Αντωνίου, καταλαμβάνουν την Αθήνα, έπειτα από 366 χρόνια σκλαβιάς

26/4/1986: Πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ της Σοβιετικής Ένωσης (Ουκρανία), το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Εξερευνήστε ψηφιακά το Μουσείο Ακρόπολης στο Google Art Project.

google art project thumbnail2 0

Διεύθυνση ΠΕ Πέλλας

banner1 CENTER

Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας

λήψη


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων