Η πρώτη μέρα στο νηπιαγωγείο είναι πια γεγονός.
Η πρώτη μέρα κύλησε με γνωριμίες τόσο των παιδιών μεταξύ τους,, όσο και με τις εκπαιδευτικούς του τμήματος.
Τα Μαργαριτάκια παλιά και καινούργια έδωσαν ζωή στην τάξη μας που γέμισε από τις παιδικές φωνούλες τους.
Ανάμεσα στις πολλές συστάσεις και γνωριμίες που έπρεπε να γίνουν την πρώτη μέρα ήρθε και η στιγμή να τους γνωρίσουμε και το όνομα του σχολείου μας , που έχει το όνομα της Δήμητρας Μίγγα Κασάπη η οποία στα χρόνια του Mακεδονικού Αγώνα άσκησε αξιόλογη αγωνιστική και εκπαιδευτική δράση, με συνέχεια και συνέπεια στα επόμενα χρόνια, συνθέτοντας μια εμβληματική μορφή.
Σε μια τρισδιάστατη Μαργαρίτα λοιπόν κυρίαρχη θέση έχει το λογότυπο του νηπιαγωγείου μας με αυτή την αξιόλογη γυναίκα, ένα καλωσόρισμα τόσο από αυτήν όσο και από εμάς τις εκπαιδευτικούς με την μορφή στίχων και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει από το δωράκι της πρώτης μέρας μια καραμέλα σαν επισφράγισμα της πολύ γλυκιάς χρονιάς που θα περάσουμε.
Ο λόγος που έγινε αυτή η επιλογή του δώρου καλωσορίσματος είναι γιατί σε όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα ασχοληθούμε με σημαντικές γυναίκες ανά τον κόσμο μέσα από διάφορα επαγγέλματα και επιστήμες.
Θα ασχοληθούμε με γυναίκες που δεν τις εμπόδισε η διαφορετικότητά τους να αλλάξουν την πορεία του κόσμου και να γίνουν αιώνια σύμβολα.