Κατασκευές με λουλούδια

Πλησιάζει η Πρωτομαγιά και τα λουλούδια έχουν την τιμητική τους!

Παρακάτω θα βρείτε πολλές ιδέες για εύκολες κατασκευές λουλουδιών, με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας: όσπρια, ζυμαρικά, μπατονέτες, χαρτί  και ότι άλλο εσείς βρείτε!

Περιμένουμε με χαρά τις δικές σας δημιουργίες!

Καλή επιτυχία!

Το ανθρωπάκι του μήνα

Τελευταία ημέρα του μήνα σήμερα κι εμείς θα ζωγραφίσουμε τον Απρίλιο ή τον εαυτό μας τον μήνα Απρίλιο. Μην ξεχάσετε να γράψετε το όνομά σας και να μας στείλετε τις ζωγραφιές σας!

Γεια σου κύριε Μενεξέ!

Ακούστε το μελοποιημένο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, Γεια σου κύριε Μενεξέ σε μουσική Δημήτρη Λάγιου και ερμηνεία της Ελένης Βιτάλης.

 

Ελάτε τώρα να διαβάσουμε το ποίημα, με την βοήθεια του εικονόλεξου.

Αφού το διαβάσετε, μπορείτε να εξηγήσετε τις άγνωστες λέξεις που έχουν τα παιδιά. Τι είναι τα πεντόβολα (θα θυμηθείτε παρακάτω πως παίζονται και θα ήταν υπέροχο να δοκιμάσετε να παίξετε μαζί) , μπαξές = κήπος, μενεξές= φυτό με μοβ λουλούδια

Παιδιά, μπορείτε να ζωγραφίσετε κι εσείς το ποίημα;

Κατασκευή Μενεξέδες και άλλα λουλούδια

Παρακάτω θα βρείτε διάφορες ιδέες για να φτιάξετε μενεξέδες ή άλλα λουλούδια με εύκολα υλικά που έχουμε στο σπίτι (χάρτινες αυγοθήκες, ρολό από χαρτί υγείας, σφουγγάρι):

https://buggyandbuddy.com/bluebells-egg-carton-flower-craft/

https://www.youtube.com/watch?v=u533o58N320

 

Άνοιξη: η πιο ωραία εποχή του χρόνου είναι εδώ!

Η Άνοιξη είναι εδώ! Στην φύση όλα ξαναγεννιούνται!

Ο ήλιος λάμπει, τα λουλούδια ανθίζουν, τα δέντρα βγάζουν φύλλα, η φύση μοσχοβολά, οι αγρότες σπέρνουν τα χωράφια τους, τα πουλιά κελαηδούν !

Μπορείτε να παρατηρήσετε αυτές τις αλλαγές με τα παιδιά, βγαίνοντας στην αυλή σας ή πηγαίνοντας  έναν κοντινό  περίπατο!

Ακούστε το τραγούδι της Κυρίας Άνοιξης (στίχοι και μουσική: Χρυσάνθη Περάκη) και ζωγραφίστε την Άνοιξη όπως την βλέπετε ή όπως την ονειρεύεστε:

Μπορείτε επίσης να κάνετε την παρακάτω εργασία:

Το τραγούδι της εβδομάδας

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Από σήμερα και κάθε Δευτέρα η εβδομάδα μας θα ξεκινάει μουσικά..!

Θα απολαμβάνουμε όλοι μαζί ένα αγαπημένο παιδικό τραγούδι!

Ξεκινάμε με τα Καλημερούδια, που μας τραγουδάει η Μελίνα Ασλανίδου σε μουσική Τάσου Ιωαννίδη και στίχους Παυλίνα Παμπούδη.

Καλή μας ακρόαση!

https://www.youtube.com/watch?v=vZfGqVk_LK4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0P_FJ9snWYY3h9MQRbfl9kTL_UH1IgQ6bKWb0poN7KR7izPh_fVphiFaQ

Νέα βιβλία και παραμύθια για την βιβλιοθήκη του 1ου Νηπιαγωγείου Φηρών

Αγαπημένοι γονείς,

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας ενημερώνω ότι χθες παρέλαβα τα νέα βιβλία και παραμύθια που είχαμε παραγγείλει για το σχολείο μας!

Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Θήρας, τον κύριο Ζήση Δρόσο, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας!

Ευχαριστώ πολύ επίσης, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, τον κύριο Γιώργο Στεφανάκη, για τις αποτελεσματικές του ενέργειες  προς την αναβάθμιση των κτιριακών μας εγκαταστάσεων!

Συνεχίζουμε με στόχο την συνεχή βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά μας!

Με εκτίμηση

Η Προϊσταμένη του νηπιαγωγείου

Πελεκάνου Αρτεμία

     

Φτιάχνουμε τις δικές μας γαντόκουκλες

Σήμερα φτιάχνουμε στο σπίτι τις δικές μας γαντόκουκλες  χρησιμοποιώντας μια κάλτσα  για να παίζουμε κουκλοθέατρο!

Θα χρειαστούμε 1 κάλτσα, υγρή κόλλα ή θερμόκολλα, 1 χαρτόνι (από το κουτί των δημητριακών), ψαλίδι και υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι (κουμπιά, καπάκια από γάλα ή μπουκάλια νερού, μαλλί ή σπάγκο , όσπρια, ζυμαρικά).

Καλή επιτυχία! Θα περιμένουμε με χαρά σε φωτογραφία ή βίντεο τις δικές σας γαντόκουκλες!