Codeweek 2022

Κάθε χρόνο το σχολείο μας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα. Φέτος η Εβδομάδα Κώδικα γιορτάζει τα 10α  γενέθλιά της.

Συμμετέχουμε με μια σειρά δράσεων, οι οποίες εντάσσονται παράλληλα και στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα E-twinning.

 

Screenshot 38

Screenshot 39

 

Στην παρακάτω δραστηριότητα τα παιδιά συνεργάζονται για να στείλουν ένα μήνυμα με Κώδικα Μορς. Στόχος είναι να γράψουν Happy Birthday Codeweek. Παρατηρούν, δοκιμάζουν, επιλέγουν με βάση τον κώδικα και εισάγονται στις αρχές του προγραμματισμού και της υπολογιστικής σκέψης.

Screenshot 37

 

Το πιστοποιητικό συμμετοχής μας στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2022.

Screenshot 36

We Are Valuable With Values: Αρκτικόλεξο

Κάθε σχολείο διαλέγει ένα γράμμα από το αρκτικόλεξο WE ARE VALUABLE WITH VALUES και γράφουμε ένα σλόγκαν.

Επιλέξαμε το “Ι” και “Imagine a world without Violence” (Φαντάσου ένα κόσμο χωρίς Βία).

Screenshot 46

Etwinning-We Are Valuable With Values

Το πρόγραμμα  Etwinning «We Are Valuable With Values» έχει ως επίκεντρο τις αξίες οι οποίες επηρεάζουν τη συμπεριφορά μας και καθορίζουν τη ζωή μας. Μέσα από το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες που υλοποιούνται από μαθητές/τριες από διαφορετικά πολιτιστικά περιβάλλοντα, στόχος είναι να προωθηθούν οι αξίες της φιλίας, της αγάπης, του σεβασμού και της ειρήνης.   

 

Παρουσιάζουμε το σχολείο μας στους εταίρους του προγράμματος.

Screenshot 47

 

Αριστερά το λογότυπο που δημιουργήσαμε ως 1ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου για το πρόγραμμα We Are Valuable With Values και δεξιά το λογότυπο που επιλέχθηκε από τους εταίρους για το πρόγραμμα μετά από ψηφοφορία.

Screenshot 40

Magic Dot in Wonderland: Η μασκότ και το λογότυπο του προγράμματος

Δημιουργήσαμε τις δικές μας τελείες, τις μασκότ μας και ψηφίσαμε αυτή που θα θέλαμε να μας εκπροσωπήσει στο πρόγραμμα.

Screenshot 28

 

Οι μασκότ “τελείες” που κατασκευάσαμε για το πρόγραμμα και στο κέντρο ο χαρακτήρας που ψηφίστηκε να εκπροσωπήσει στο σχολείο μας.

Screenshot 29

 

 

Η μασκότ “OCTODOT”  του προγράμματος και το λογότυπο του προγράμματος που δημιουργήσαμε συνεργατικά με τα άλλα σχολεία, με την εφαρμογή Drawchat.

Screenshot 30

Etwinning-Magic Dot in Wonderland

Στο etwinning πρόγραμμα “Magic Dot in Wonderland” πρωταγωνιστής είναι μια μικρή τελεία, ζωγραφισμένη με ένα πινέλο. Η μικρή τελεία (Little Dot) παρόλο το μέγεθός της, έχει πολλές δυνατότητες καθώς μπορεί να συνεργαστεί με άλλους και να μεταμορφωθεί χωρίς περιορισμούς και όρια. Ξεκινώντας λοιπόν από ένα κοινό, απλό σημείο, εξελίσσονται ιστορίες, περιπέτειες και οι μαθητές/τριες αποκτούν πολλές μαθησιακές εμπειρίες. Η Little Dot, μέσα από τις μεταμορφώσεις της μας οδηγεί σε κόσμους πραγματικούς και φανταστικούς και μας εκπλήσσει όλο και περισσότερο!

 

Οι πρώτες τελείες ζωντανεύουνScreenshot 27

Χριστούγεννα

Χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Screenshot 14

 

Ημερολόγια για το 2023.

Screenshot 15

 

Φάτνες και ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα με τον μουσάτο Άγιο Βασίλη.

Screenshot 16

 

Παιχνίδια και κατασκευές.

Screenshot 21

 

 

Screenshot 22

 

Ο Άγιος Βασίλης στην “Έναστρη Νύχτα” του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Κατασκευή του Άγιου Βασίλη που χρειάζεται δίαιτα…καθώς δε χωρά πια στις καμινάδες!

Και τα γράμματα που του στείλαμε!

Screenshot 23

 

Το BeeBot με τη βοήθεια των παιδιών οδηγεί τον Ιωσήφ, τη Μαρία, τους Μάγους και τους βοσκούς στη φάτνη.

Screenshot 24

 

Το Νηπιαγωγείο μας συμμετείχε σε Χριστουγεννιάτικη δράση του Τμήματος Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων, της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού, του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Μετά από σχετικό κάλεσμα από το Δήμο τα παιδιά και των τεσσάρων (4) τμημάτων του Νηπιαγωγείου μας δημιούργησαν στολίδια για να στολιστούν τα δύο κεντρικά χριστουγεννιάτικα δέντρα του Δήμου (σε Εύοσμο και Ελευθέριο-Κορδελιό).

Screenshot 25

 

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας συμμετείχαν σε Χριστουγεννιάτικο Πάρτι που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2022 στους χώρους του σχολείου μας!!! Με την κ. Εύα, την Αγιοβασιλίνα περάσαμε καταπληκτικά!!! Τι τους άρεσε περισσότερο;;;

 

Τα παιδιά των τεσσάρων (4) τμημάτων του Νηπιαγωγείου μας, δημιούργησαν Χριστουγεννιάτικα Δεντράκια και δημιούργησαν ψηφιακή κάρτα με Χριστουγεννιάτικές ευχές.

Screenshot 26

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση