Ήρθε η άνοιξη !

hrthan ta chelidonia

Μόλις πριν από δύο μέρες είδαμε τον πελαργό να πετάει πάνω από το νηπιαγωγείο μας! Έχει τη φωλιά του πάνω σε μια κολώνα έξω από το σχολείο.

Όλα τα παιδιά είμαστε πολύ χαρούμενα, επειδή ο πελαργός σημαίνει την αλλαγή του καιρού και τον ερχομό της άνοιξης!

Έτσι τραγουδήσαμε το τραγούδι του πελαργού:

“Πελαργός με τα μεγάλα φτερά, τι ψηλά, τι ψηλά που πετά, κοιτάζει προς τα κάτω, γυρεύει μια σκεπή, να χτίσει τη φωλιά του και να ξεκουραστεί!” Είναι ένα κινητικό τραγούδι, όπου τα παιδιά παριστάνουν τους πελαργούς, .

και φτιάξαμε μια πολύ όμορφη χειροτεχνία με το πελαργό μέσα στη φωλιά του!
kadraki pelargos

Μαζί με τον πελαργό ήρθαν και τα αγαπημένα μας χελιδόνια!

Βγάλαμε το “Μάρτη” από το χεράκι μας και τον αφήσαμε στην άυλη του νηπιαγωγείου, για να πάρουν την κλωστή τα χελιδόνια και οι πελαργοί για να φτιάξουν τη φωλιά τους.

Μάθαμε το τραγούδι για τα χελιδόνια https://www.youtube.com/watch?v=RCP_G0sPYfU  

και παίξαμε ομαδικά παιχνίδια.

Μάθαμε επίσης το αίνιγμα για τα χελιδόνια, το αποτυπώσαμε σε φύλλο εργασίας και το παίξαμε:

“από πάνω σαν τηγάνι

από κάτω σαν βαμβάκι,

από πίσω σα ψαλίδι.

Τι είναι;

Τα παιδιά στη συνέχεια προσπαθούσαν να πούνε δικά τους αινίγματα!

Τέλος σχεδιάσαμε χελιδόνια, τα κόψαμε, κολλήσαμε από πίσω ένα μανταλάκι κα τα αφήσαμε να “πετάξουν” μέσα στην τάξη!

hrthan ta chelidonia