Αρχική » Γενικά » Οι μαθητές εκπαιδεύουν τους ενήλικες στη χρήση του Διαδικτύου

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο του σχολείου μας! Εδώ θα βρείτε με χρονολογική σειρά όλα τα νέα μας καθώς και τις ανακοινώσεις του σχολείου! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας!

Η ιστοσελίδα μας

Η ιστοσελίδα μας

Οι μαθητές εκπαιδεύουν τους ενήλικες στη χρήση του Διαδικτύου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, στις 29 Μαΐου 2018,  μια εκπαιδευτική δράση στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του Ευρωπαϊκού προγράμματος Eduweb, ενός προγράμματος που στοχεύει στην καταπολέμηση του ψηφιακού αποκλεισμού των ενηλίκων όσον αφορά στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του Διαδικτύου, με στόχο οι ίδιοι οι μαθητές να λειτουργήσουν ως εκπαιδευτές των ενηλίκων μελών των οικογενειών τους. Η δράση υλοποιήθηκε από 2 μαθητές της Β’ και 2 μαθητές της Γ Γυμνασίου και σ’ αυτήν συμμετείχαν 6 ενήλικες οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από τους μαθητές στη χρήση του λογισμικού Skype.

Η ικανοποίηση των εκπαιδευόμενων καταγράφηκε στο τέλος της δράσης με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια για τους μαθητές, τις γνώσεις, την προθυμία και την ευγένειά τους. Εξίσου ικανοποιημένοι και χαρούμενοι από τη συμμετοχή τους στη δράση έφυγαν και οι μαθητές. Ήταν πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις δίπλα δίπλα μαθητές και ηλικιωμένους να επικοινωνούν και να συνεργάζονται. Ήταν «ένα άλλο σχολείο», όπως χαρακτηριστικά σχολίασε η Διευθύντρια του σχολείου μας.

Συγχαρητήρια και στους ενήλικες και στους μαθητές που συμμετείχαν στη δράση που ελπίζουμε να έχει συνέχεια και του χρόνου!

 

Χρήσιμα αρχεία:

  1. Συνομιλία στο Skype 
  2. Δημιουργία Λογαριασμού στο Skype_2

Σχολιάστε

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ «ΚΑΤΑ…ΤΕΙΧΗ»

http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ.. ΕΔΩ http://1gym-sykeon.thess.sch.gr/katateixh/

Παλαιότερες δημοσιεύσεις

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων