Επίσκεψη Μαθητών της Γ΄Γυμνασίου στη ΒΕΤΑ CAE SYSTEMS S.A

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, πενήντα (50) μαθητές της Γ’ Γυμνασίου με συνοδούς τους καθηγητές Πληροφορικής του σχολείου μας επισκέφτηκαν την εταιρεία Aνάπτυξης Λογισμικού ΒΕΤΑ CAE SYSTEMS S.A. στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης. www.beta-cae.gr

20150313_104233
Η εταιρεία ΒΕΤΑ CAE SYSTEMS εξειδικεύεται στην εξέλιξη λογισμικού προεπεξεργασίας δεδομένων και μεθεπεξεργασίας αποτελεσμάτων ανάλυσης κατασκευών. Οι τομείς που κάνουν χρήση αυτών των προγραμμάτων είναι η βιομηχανία αυτοκινήτων και οι προμηθευτές της, η αεροδιαστημική βιομηχανία, η χημική, η γενική μηχανολογική βιομηχανία και οι αγωνιστικές ομάδες αυτοκινητιστικού αθλητισμού καθώς και εκπαιδευτικά ιδρύματα. www.creativegreece.gr

 20150313_112718

Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των μαθημάτων Πληροφορικής, Μαθηματικών και Φυσικής με στόχους:
1. Να ενημερωθούν για τη χρήση του Προγραμματισμού σε σύγχρονες, μεγάλες εφαρμογές πραγματικού κόσμου.
2. Να γνωρίσουν την αλγοριθμική σκέψη και το κύκλο ανάπτυξης Εφαρμογών Πληροφορικής σε διαφορετικούς τομείς όπως η αεροδιαστημική και η «μηχανολογική» Βιομηχανία.
3. Να γνωρίσουν τη δομή και το τρόπο λειτουργίας μιας μεγάλης εταιρείας παραγωγής Λογισμικού τόσο στον ελλαδικό όσο και στο παγκόσμιο χώρο.
4. Να κατανοήσουν το συσχετισμό μεταξύ υλικού, λειτουργικού συστήματος, λογισμικού εφαρμογών και χρήστη.
5. Να γνωρίσουν τα στάδια ανάπτυξης ενός μεγάλου πληροφοριακού συστήματος.

20150313_115856
6. Να καλλιεργήσουν την αλγοριθμική σκέψη ως μεθοδική προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας, της οργάνωσης/διοίκησης και των επιστημών όπως η Φυσική – Μηχανική .
7. Να καλλιεργήσουν θετική στάση και να αναπτύξουν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες στις σύγχρονες τεχνολογίες της Πληροφορικής και της Φυσικής μετατρέποντας τη μάθηση σε επικοινωνία και προσωπική ανάπτυξη.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους υπεύθυνους της εταιρείας για την εξαιρετική παρουσίαση των δραστηριοτήτων της, την άψογη φιλοξενία και τη εμπειρία βιωματικής γνώσης που μας παρείχαν.

Ο Διευθυντής
Νικόλαος Καραμουζάς

Αφήστε μια απάντηση