no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

… μέσα απ’ τη Γωνιά του Ωραίου…

Συγγραφέας: | 2 Ιουλίου, 2014
| 3 σχόλια |

P1130465 (640x480)

Την Ελληνική Γλώσσα (Αρχαία, Νέα, Λογοτεχνία) θελήσαμε να προσεγγίσουμε με τα παιδιά του Α3, την πρώτη τους χρονιά στο Γυμνάσιο. Επιλέξαμε να περπατήσομε και μέσα από τα μονοπάτια Λόγου & Τέχνης και … με τις Δημιουργίες των μαθητών μας να στολίσομε τη “Γωνιά του Ωραίου” .

P1130461 (480x640)

Διαθεματικά εκθέματα στον Κύκλο του Χρόνου, ευχάριστες και δημιουργικές πινελιές, ωραίες εργασίες και δημιουργήματα τους, έδωσαν μια άλλη νότα στην σχολική καθημερινότητα, ξαφνιάζοντας ευχάριστα ακόμα και τα ίδια τα παιδιά, προκαλώντας τα έτσι να επιδιώκουν το πάρα πέρα…

Στο χορό μπήκαν με χαρά όλοι. Κέντρο ενδιαφέροντος και καθημερινής φροντίδας, έγινε για όλους πλέον η Δανειστική Βιβλιοθήκη, την οποία στήσανε τα ίδια τα παιδιά με πολύτιμα βιβλία – και όχι μόνον – δικά τους, των γονιών ή και των παππούδων τους. Τα έφερναν να τα μοιραστούν με τους φίλους τους χωρίς σταματημό!

P1130462 (480x640)

Μοιράστηκαν με ευχαρίστηση αλλά και με συναίσθηση ευθύνης  διαλέχθηκαν επιχειρηματολογώντας, σεβάστηκαν πρόσωπα και πράγματα  Αγάπησαν και αγαπήθηκαν.

Η Φιλαναγνωσία τους απογειώθηκε σε πολλούς γύρους ελεύθερα! Εικονογραφημένα κόμικς, κλασσικά κ.ά, περιοδικά που διαβάζουν τα ίδια και κάποτε διάβασαν οι γονείς και οι παππούδες τους σ΄αυτήν την ηλικία, παραμύθια, ποικοίλα αφηγήματα – ενταγμένα κάποτε στον Κύκλο του Χρόνου- αλλά και περιπετειώδη μυθιστορήματα χάρισαν στιγμές απόλαυσης στους μαθητές μας. Με το πέρασμα του χρόνου αξιοπρόσεκτη ήταν η καλλιέργεια των ικανοτήτων τους, τόσο στο γλωσσικό-γνωστικό επίπεδο όσο και στα πλαίσια των διαπροσωπικών σχέσεων.

P1130464 (480x640)  P1130463 (640x480)

Ανέπτυξαν την αυτογνωσία και αναγνώρισαν τα όριά τους. Τα απολογιστικά και ευχαριστήρια σημειώματα που φιλοτεχνούσαν με την ολοκλήρωση κάθε αναγνώσματος καθώς και η παρουσίαση στην τάξη των σχετικών εργασιών τους, όξιναν την κριτική τους θεώρηση, καλλιέργησαν πολυδιάστατα την Έκφραση του Λόγου – προφορικά, γραπτά, καλλιτεχνικά- ενώ η ηρεμία, η φιλότιμη συνεργασία, η ευγένεια και η αρμονία, κατακτούσαν κάθε μέρα και πιο καλά την Ψυχή τους …

Απολαυστικό το ταξίδι μας, πολλοί οι σταθμοί μας, όμορφος ο προορισμός μας – η Κατάκτηση “του Καλού κάγαθού”, πέρα από κάθε προσδοκία!

 

P1130466 (640x480)  Με τις ευχές μας για Καλό καλοκαίρι οι μαθητές του Α3 και η υπεύθυνη του τμήματος Φρυγανά Στ. ΠΕ02

 

κάτω από: ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες