no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Κερδίσαμε την Εθνική ετικέτα ποιότητας!

Συγγραφέας: | 18 Σεπτεμβρίου, 2013
| 3 σχόλια |

quality_label2

Το σχολείο μας κέρδισε ακόμα μια διάκριση. Βραβευτήκαμε με την Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για τη συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με τίτλο “YES Young European Speak”.

Το πρόγραμμα ήταν μια ηλεκτρονική συνεργασία μεταξύ 17 σχολείων της Ευρώπης κατά την οποία οι μαθητές μας παρουσίασαν στοιχεία της καθημερινής τους ζωής στους συμμαθητές τους των άλλων χωρών και συζήτησαν εξασκώντας την ξένη γλώσσα που μαθαίνουν.

Το πρόγραμμα αποτέλεσε μια συνεργασία των τμημάτων των ξένων γλωσσών του σχολείου και της Τεχνολογίας. Συμμετείχαν οι καθηγήτριες των Αγγλικών κα Λάζαρη Ουρ. και Τσονοπούλου Μ.,Χ. με το τμήμα Β3, η καθηγήτρια των Γαλλικών κα Κορδάκη Μ. με μαθητές από τα τμήματα Β2 και Β3 , η καθηγήτρια των Γερμανικών κα Απέργη Β. με μαθητές της Β’τάξης και η κα Καμπαράκη Ε. καθηγήτρια Τεχνολογίας που είχε τον συντονισμό και την ηλεκτρονική υποστήριξη του προγράμματος.

Οι μαθητές εκτός από την ξένη γλώσσα,έμαθαν να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά εργαλεία μάθησης web2.0.

Την επίσημη ιστοσελίδα της συνεργασίας όλων των σχολείων μπορείτε να δείτε στη διεύθυνση: http://youngeuropeansspeak.eu/

Ποια είναι η σημασία της Εθνικής Ετικέτας Ποιότητας;

Οι Ετικέτες Ποιότητας του eTwinning χορηγούνται στους καθηγητές που έχουν διεξάγει άριστα eTwinning έργα. Υποδηλώνουν ότι το έργο έχει αγγίξει κάποια εθνικά και Ευρωπαϊκά πρότυπα

Ποια είναι τα οφέλη; Η Ετικέτα Ποιότητας είναι η απτή αναγνώριση στους καθηγητές και τα σχολεία για το υψηλό επίπεδο των eTwinning δραστηριοτήτων τους. Στους μαθητές, προσφέρει μία ενίσχυση στην προσπάθειά τους, και στο σχολείο γενικότερα, μία δημόσια επιβεβαίωση της δέσμευσής του για την ποιότητα και την ειλικρίνεια σε μία Ευρωπαϊκή συνεργασία.

Ποια είναι τα κριτήρια;Ένα έργο πρέπει να αγγίξει την τελειότητα στους ακόλουθους τομείς:

(1)Παιδαγωγική Καινοτομία και Δημιουργικότητα, (2) Ενσωμάτωση στη Διδακτέα ύλη, (3) Συνεργασία μεταξύ των σχολείων-συνεργατών, (4) Χρήση της τεχνολογίας, (5) Βιωσιμότητα και δυνατότητα μεταβίβασης, (6) Αποτελέσματα και Οφέλη.

κάτω από: ETWINNING, ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ -ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2012-13

3 σχόλια

  1. Από: Βασιλική Παπαϊωάννου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης στο 18 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 10:28 μμ      

    Συγχαρητήρια! Σε εκπαιδευτικούς και μαθητές!

  2. Από: ΚΑΜΠΑΡΑΚΗ ΕΛΕΝΗ στο 19 Σεπτεμβρίου, 2013 στις 7:10 μμ      

    Ευχαριστούμε πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες