no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Εβδομάδα λόγου και Τέχνης, Έμπνευσης και Δημιουργίας

Συγγραφέας: | 5 Ιουλίου, 2013
| 3 σχόλια |

Η κάθε νέα σχολική χρονιά είναι και ένα όμορφο ταξίδι για τα παιδιά και τους δασκάλους. Πολλά τα λιμάνια που θα πιάσει “το τρεχαντήρι της Μάθησης”!

Και για φέτο, τα παιδιά της πρώτης και της δευτέρας τάξης του σχολείου μας, ασκώντας νου και σκέψη, δημιουργία και χαρά, διάλεξαν ένα κοινό προορισμό την

Εβδομάδα Λόγου  και Τέχνης

Έμπνευσης και Δημιουργίας.

Μοιραστήκανε τις επιθυμίες και τα όνειρά τους, τις εμπειρίες αλλά και τα αγαπημένα τους αναγνώσματα μέσα από την Λέσχη Φιλανάγνωσης… και γνωρίστηκαν καλλίτερα!

Οργάνωσαν, παρουσίασαν αλλά και δημιούργησαν με τα ίδια τους τα χέρια ότι θέλησαν.

Κάθε μέρα μια Γιορτή

κάθε μέρα κι ένας νέος καλεσμένος

κάθε μέρα κι ένα νέο βιωματικό εργαστήρι!

Τη Δευτέρα 20/4 τα παιδιά της δευτέρας τάξης διαλέχθηκαν και εμπνεύστηκαν από τον ποιητή -στιχουργό κ. Μιχάλη Γκανά .

Μιχάλης Γκανάς  κ Μ. Γκανάς με μαθητές Μαθητές απαγγέλουν

 

Την Τρίτη 21/4 , σμίλεψαν στον πηλό “το χέρι τους” με τις οδηγίες του γλύπτη κου Στέλιου Σάρρου. Ο γλύπτης είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ Αθηνών , με δασκάλους τους κ. Καλαμαρά και κ. Λάπα. Από το 1990 διδάσκει σχέδιο. Από το 1999 διδάσκει γλυπτική στη σχολή ΑΚΤΟ και παράλληλα στα εργαστήρια τέχνης Αγ. Παρασκευής στον τομέα της Γλυπτικής.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Create a slideshow design

 

Την Πέμπτη 23/4 τα παιδιά της πρώτης τάξης ταξίδεψαν μέσα από τη μυθοπλασία και την αφήγηση στον τόπο, στον χρόνο, στον άνθρωπο και στον πολιτισμό – συντροφιά με την κα Χριστίνα Φραγκεσκάκη, βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου 2012 για το βιβλίο της “Η Ορτανσία φυλάει τα μυστικά”. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως καθηγήτρια στη δημόσια εκπαίδευση. Παράλληλα, αφηγείται ιστορίες και παραμύθια της προφορικής παράδοσης απ’ όλο τον κόσμο.

Χριστίνα Φραγκισκάκη συγγραφέας Η συγγραφέας Χρ. Φραγκεσκάκη μιλά στα παιδιά Όλοι μαζί με τη συγγραφέα Χρ. Φραγκεσκάκη

 

Παράλληλα άλλα παιδιά από την πρὠτη και τη δευτέρα τάξη συμμετείχαν διαδραστικά στην προσέγγιση του πρωτότυπου αγγλικού κειμένου του Σαίξπηρ “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” υπό την καθοδήγηση της κυρίας Αργυρώ Πιπίνη, συγγραφέα, ηθοποιού και δασκάλα υποκριτικής. η οποία το 2012 βραβεύτηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας για τη δουλειά της.

Η κυρία Πιπίνη διαβάζει Σαίξπηρ Η κυρία Πιπίνη μιλάει στους μαθητές

Την Παρασκευή 24/4 ευχηθήκαμε “Καλό Πάσχα”μέσα από εργαστήρι με Πασχαλινές Δημιουργίες που έστησαν οι δάσκαλοι με τα παιδιά και πρωτίστως με τη στήριξη μανάδων καλλιτέχνιδων. Τις ευγνωμονούμε …

ολοι μαζί μετά το εργαστήρι εν δράσει κατασκευἀζοντας

Κι έτσι σεβάστηκαν και διδάχθηκαν δια ζώσης από ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για την πραγμάτωση των ονείρων τους με πίστη και μεράκι. Κι ένοιωσαν και τα ίδια τα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας…

Και νοιώσαμε και εμείς οι μεγάλοι μαζί τους όμορφα και οικεία σα μια οικογένεια…

κάτω από: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2012-13, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες