no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

“Το Δένδρο της Ζωής σε 4 εποχές”

Συγγραφέας: | 20 Οκτωβρίου, 2008
| 3 σχόλια |
pa170127.jpg        Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008
Όλη η Δευτέρα γυμνασίου είμαστε έτοιμοι για την επίσκεψη στο Ζάππειο.
Η παρακολούθηση του προγράμματος «Το δένδρο της ζωής σε 4 εποχές» πιστεύω ότι μου έδωσε όχι μόνο σημαντικές γνώσεις, αλλά με έβαλε να σκεφτώ κάποια πράγματα τα οποία αφορούν τη ζωή και το μέλλον μου.
Ακούγοντας  την ιστορία που ενώνει τους μύθους που σχετίζονται μ? αυτό, κατάλαβα πόσο σημαντικό ήταν και είναι ένα δένδρο για τη ζωή του ανθρώπου και όχι μόνο.
Ίσως να μην είχαμε σκεφθεί ποτέ ότι το δένδρο εμπλέκεται άμεσα με τις θρησκείες και τις παραδόσεις μας, όπως οι Δώδεκα θεοί του Ολύμπου και ο Χριστιανισμός.
Αυτό που καταφέρνουμε εμείς οι άνθρωποι με τις πράξεις μας είναι να εξαφανίζουμε τα δένδρα, δηλαδή τη ζωή,  με το να τα καίμε και να τα κόβουμε.

                                                    pa170125.jpg                pa170123.jpg

Μέσα απ? όλα αυτά που συζητήσαμε πιστεύω ότι όλοι καταλάβαμε την αξία του δένδρου. Κλείνοντας την επίσκεψή μας με μια ευχή για τα δένδρα είμαστε όλοι έτοιμοι να βοηθήσουμε για να τα σωθούν!
Ζάφτη Δέσποινα Β1′

          b22.jpg                                       b23.jpg

 …Μας μίλησαν για τα δένδρα που συνδέονται με τους θεούς της αρχαιότητας. Αναφερθήκαμε στον Απόλλωνα με τη Δάφνη, το δένδρο που συνέδεε τον κάτω κόσμο με τον πάνω και τη διαμάχη του Ποσειδώνα με την Αθηνά. Στη συνέχεια μιλήσαμε για την εξέλιξη της σημασίας των δένδρων μέσα στη Χριστιανική θρησκεία στην περίοδο του Βυζαντίου, π.χ. με το δένδρο του Παραδείσου.
Γιώργος Κρόκος Β2?

             b3.jpg                           b32.jpg

κάτω από: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2008-09, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες