no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Τριήμερη της Γ΄ Γυμνασίου 2012 !!!

Συγγραφέας: | 5 Απριλίου, 2012
| 3 σχόλια |

Όλοι μαζί

Η τρίτη τάξη του 1ου Γυμνασίου Ν. Ψυχικού επέλεξε για προορισμό της τριήμερης εκδρομής της στην Καλαμάτα κατά την διάρκεια των ημερών 29-30-31 Μαρτίου. Κατά την διάρκεια της εκδρομής επισκεφθήκαμε πολλούς αρχαιολογικούς χώρους όμορφα χωριά και είδαμε εκπληκτικά τοπία. Όλα αυτά βέβαια με την συνοδεία των αγαπημένων μας καθηγητών κ.Καββαδά κ. Καδδά και τον διευθυντή του σχολείου μας κ. Παπανδρέου.

Την πρώτη μέρα επισκεφθήκαμε ένα πολύ όμορφο χωριό, με γραφικά σπίτια και μαγευτική θέα, την Δημητσάνα. Εκεί  επισκεφθήκαμε το σπίτι του Πατριάρχη Γρηγόριου. Συνεχίσαμε προς την Αρχαία Ολυμπία όπου μάθαμε πολλά πράγματα για τα μνημεία που βρίσκονται εκεί και για το πώς γίνονταν οι Ολυμπιακοί αγώνες. Μετά από κάποιες ώρες φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας στην Καλαμάτα όπου ξεκουραστήκαμε και ετοιμαστήκαμε για την βραδινή μας έξοδο σε ένα ρεμπετάδικο. Χορέψαμε και τραγουδήσαμε, όχι μόνο εμείς αλλά και οι καθηγητές μας!!!

Το επόμενο πρωί ξυπνήσαμε ενθουσιασμένοι (και λίγο άυπνοι) και φύγαμε για την Πύλο. Επισκεφτήκαμε το κάστρο της πόλης. Μετά από το μεσημεριανό μας, επισκεφτήκαμε το Ινστιτούτο ΝΕΣΤΩΡ και ενημερωθήκαμε από τον Dr Παπαοικονόμου για το τηλεσκόπιο νετρίνων ΝΕΣΤΩΡ και για το πολυεπιστημονικό εργαστήριο βαθιάς θάλασσας LAERTIS που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια σημαντική μακροπρόθεσμη επένδυση στον Ελληνικό χώρο από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Εκεί γίνεται ένα από τα συνολικά τέσσερα μεγάλης κλίμακας πειράματα, παγκοσμίως, πάνω στην αναπτυσσόμενη επιστημονική περιοχή της Αστρονομίας Νετρίνων και της μελέτης των μεγάλων θαλάσσιων βαθών. Σημασία για τον Έλληνα πολίτη: Διεθνής αναγνώριση του έργου των Ελλήνων επιστημόνων, λειτουργία του Ινστιτούτου ως πόλου έλξης ξένων ερευνητών, συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Μάθαμε ότι τα νετρίνα είναι μυστηριακά, σχεδόν φανταστικά σωματίδια, με σχεδόν μηδενική μάζα που κινούνται με ταχύτητα 300.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο (ταχύτητα φωτός). Τα νετρίνα απελευθερώθηκαν πριν 15 δισεκατομμύρια χρόνια, μετά από μια έκρηξη αδιανόητης ισχύος και υφής – το Big Bang – που αποτέλεσε την αρχή της δημιουργίας του Σύμπαντος. Τα σωματίδια αυτά μπορούν να δώσουν πολλές πληροφορίες για το παρελθόν αλλά και το μέλλον του Σύμπαντος. Η ανίχνευσή τους επιχειρείται με ένα είδος « τηλεσκοπίου », που ποντίζεται στη θάλασσα ανοιχτά της Πύλου.

Στην συνέχεια είχαμε λίγο χρόνο να περπατήσουμε στην όμορφη πόλη και να αγοράσουμε δώρα κ.α. Όλοι οι μαθητές περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία την βραδυνή έξοδο της δεύτερης μέρας η οποία ήταν σε ένα club στην Καλαμάτα. Το πρωί της τρίτης ημέρας ξεκινήσαμε για το Μυστρά λυπημένοι βέβαια που αρχίζει το τέλος της εκδρομής .Ο δρόμος προς τον Μυστρά ήταν πολύ ευχάριστος λόγω των πανέμορφων τοπίων, τα οποία πραγματικά μας έκοψαν την ανάσα. Στον Μυστρά, η ξεναγός μας έδωσε διάφορες πληροφορίες για τον οικισμό αλλά και για τις εκκλησίες που βρίσκονται μέσα σε αυτόν. Ύστερα από περίπου δύο ώρες ταξιδιού φτάσαμε στο Ναύπλιο όπου μας έδωσαν την ευκαιρία να κάνουμε μια ευχάριστη βόλτα στο κέντρο της γραφικής πόλης. Η ώρα της επιστροφής έφτασε, διότι δυστυχώς όλα τα ωραία πράγματα τελειώνουν αφήνοντας μας όμως μια γλυκιά ανάμνηση.

κάτω από: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2011-12

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες