no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Εμείς και ο κόσμος γύρω μας.

Συγγραφέας: | 4 Ιουνίου, 2009
| 3 σχόλια |

Στα πλαίσια των προγραμμάτων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που διεξάγονται στο σχολείο μας ομάδα μαθητών συνεργάστηκε με μαθητές απ’ όλον τον κόσμο. Για την επικοινωνία τους χρησιμοποίησαν το παγκόσμιο δίκτυο Rafi.ki.Τι είναι το rafi.ki;Είναι ένα παγκόσμιο δικτυο σχολείων που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές από όλο τον κόσμο να επικοινωνήσουν μέσω του διαδικτύου και να γνωριστούν. Οι γλώσσα επικοινωνίας είναι κατά κύριο λόγο η Αγγλική. Οι μαθητές δημιουργούν τις δικές τους ιστοσελίδες σε ένα περιβάλλον απολύτως ελεγχόμενο και ανταλλάσουν απόψεις ή μετέχουν σε συγκεκριμένα προγράμματα που «τρέχει» το δικτυο.Οι μαθητές μας φέτος επέλεξαν να εργαστούν στο θέμα « Global Impressions” το οποίο μέσα από την επικοινωνία με τους μαθητές παρότρυνε τους μαθητές να εκφράσουν τις σκέψεις τους μέσα από κατασκευές, σχέδια ή ψηφιακές δημιουργίες. Οι εργασίες όλων των μαθητών θα λάβουν μέρος σε έναν διεθνή διαγωνισμό.

Οι κατηγορίες που κλήθηκαν οι μαθητές να εργαστούν ήταν:

The global village

A better world

The real me

Where I live

Inspirations

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τους οι μαθητές ανεβάζουν τις εργασίες τους στην ιστοσελίδα http://www.globalimpressions.org/index.php απ’ όπου και θα ψηφιστούν οι καλλίτερες εργασίες.


/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Table Normal”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,”sans-serif”; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:”Times New Roman”; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Μια καλλίτερη επισκόπηση των εργασιών της ομάδας του σχολείου μας  και τα βήματα που ακολούθησαν μπορείτε να τα δείτε παρακάτω.

«Global Village» από τις μαθήτριες Σφουγγάρη Αργυρώ και Χατζή Αγγελική του Γ’3

“United Nations through Sports” στην ενότητα A better world από τις μαθήτριες Δσκαλοπούλου  Γεωργία Β’1 και Μόσιαλου Νίκη – Δανάη Β’2

«The flowers around us» στην ενότητα Inspirations από την Πόπωλη Ζωή Β’2

«Rich vs Poor» στην ενότητα Inspirations από τις μαθήτριες Κολλινιάτη Ελένη και Κοσμοπούλου Μαριλένα Α’2.

“The zoo” στην ενότητα A better world από τις μαθήτριες Κυρκμάνη Ματίνα και Πετρογιάννη Κατερίνα του Α’3

“Union” στην ενότητα Inspirations από τη μαθήτρια Χατζηδάκη Ειρήνη του Α’3

“A better world starting from YOUR neighborhood” στην ενότητα A better world από τον μαθητή Ψυχιά Φίλιππο του Α’3

κάτω από: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2008-09, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες