no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Η Ελλάδα στις γειτονιές του κόσμου: Μια διαδρομή στον χώρο, στον χρόνο, στους ανθρώπους.

Συγγραφέας: | 17 Ιουνίου, 2018
| 3 σχόλια |

Την φετινή σχολική χρονιά η περιβαλλοντική ομάδα της β΄ και γ΄ Γυμνασίου πραγματεύτηκε το θέμα «Η Ελλάδα στις γειτονιές του κόσμου». Ήταν ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα με έντονες πολιτιστικές πινελιές. Ταξιδέψαμε νοερά στον χώρο, στους τόπους δηλαδή που βρέθηκαν οι πρόγονοί μας, στον χρόνο, στους ανθρώπους, με τους οποίους  συγχνωτίστηκαν, συνεργάστηκαν και συνδιαμόρφωσαν το νέο τους περιβάλλον.

 

Μεγάλη Ελλάδα. Αλεξάνδρεια, Οδησσός, Βιέννη, Μόναχο είναι οι πέντε τόποι, με τους οποίους   επιλεκτικά αποφασίσαμε να καταπιαστούμε, με συνοδοιπόρους μας τις καθηγήτριές μας κ. Βίκυ Απέργη, κ. Ελεάννα Καμπαράκη και κ. Αικατερίνη Βάρσου.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματός μας συμμετείχαμε στο θεματικό δίκτυο του ΚΠΕ Ελευθερίου, Κορδελίου και Βερτίσκου «Βιώσιμη Πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία».Επίσης πραγματοποιήσαμε εκδρομή στο Κ.Π.Ε. Άμφισσας  ενώ ανοίξαμε και τα πανιά  μας για το Μόναχο , όπου συμπεριλάβαμε και τους συμμαθητές μας από τα προγράμματα των Μαθηματικών και της Αντιλογίας.

 

To αποτέλεσμα της όλης μας προσπάθειας σας το παρουσιάζουμε

  • στο  padlet, όπου αποτυπώνεται  η εργασία της κάθε ομάδας Κάτω Ιταλία  Αλεξάνδρεια   Οδησσός Βιέννη  Μόναχο
  • και σε μορφή βίντεο, το απαύγασμα της όλης χρονιάς σε μορφή και κείμενα που συντάχτηκαν αποκλειστικά από τους μαθητές μας

Το βίντεο μας

κάτω από: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες