no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

“Το αγόρι με τη βαλίτσα” μια παράσταση αλληλεγγύης.

Συγγραφέας: | 6 Αυγούστου, 2016
| 3 σχόλια |

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας εγκαινιάσαμε τη νέα μας μικρή σκηνή, ανεβάζοντας το έργο του Μαίκ Κένι το “Αγόρι με τη βαλίτσα” ως μια πράξη αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, καθόσον υπήρχε “εισιτήριο” ένα φαρμακευτικό ή παραφαρμακευτικό προιόν .

Στη προσπάθεια μας να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας στο τόσο επίκαιρο θέμα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς οι καθηγήτριες Β. Απέργη, Ο. Λάζαρη και Ε. Καμπαράκη ανέπτυξαν ανάλογες δραστηριότητες τόσο στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Αλληλεγγύη»  όσο και στο πρότζεκτ της Β΄ Γυμνασίου «Εδώ στη ξένη χώρα…». Για τη στήριξη αυτής της προσπάθειας υπήρξε συνεργασία με το «Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση» και την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;»…

IMG_20160901_131825 (447x640)

Η εκδήλωση ήταν το αποτέλεσμα των εν λόγω δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Κατά τη διάρκεια της παράστασης έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν.

 

Συμμετείχαν οι μαθητές: Φρόσω Μαδαρού Α2, Αναστασία Ραντίνα Α2,  Βαρβάρα Ασημακοπούλου Β2, Μυρσίνη Γουρουνά Β2, Νεφέλη Ελευθερίου Β2, Νεφέλη Πετρόγιαννη Β3, Μαρία Ρώτα Β3, Βασιλική Στεφανή Β3, Ράνια  Τζίμα Β3, Ιωάννα Τσικνάκη Β3, Στέλλα Χρήστη Β3, Αλεξάνδρα Χρηστάκη Β3, Λίνα Χονδρού Β3,  Χριστιάννα Δακτυλά Γ1, Μαριάνθη Ράπτη Γ2, Αθηνά Σαρίδου Γ2, Ειρήνη Σταμούλη Γ2, Λεόνσιο ΙορδανόπουλοςΓ3, Στέργιος Καραστεργίου Γ3.

Θα θέλαμε για μια φορά ακόμη να ευχαριστήσουμε

  • Την κα Τζωρτζίνα Κακουδάκη δραματουργό σκηνοθέτη, θεατρολόγο, θεατροπαιδαγωγό, για την πολύτιμη βοήθεια της, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;».
  • Την κα Ίριδα Ρήγα ηλεκτρολόγο – μηχανικό, ηθοποιό, απόφοιτο της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης για την υποστήριξη και τη σκηνοθετική διδασκαλία.
  • Τον καθηγητή της Μουσικής του σχολείου μας κο Σπύρο Παπαζαχαρίου για την διδασκαλία του τραγουδιού, και την ηχητική υποστήριξη της παράστασης.
  • Τον κο Γεώργιο Πάτσα σκηνογράφο, πατέρα του μαθητή Νικηφόρου Πάτσα (Β3), για την πολύτιμη συνεισφορά του στη κατασκευή της σκηνής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.
  • Τον Σύλλογο των Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την οικονομική ενίσχυση προκειμένου να κατασκευασθεί η σκηνή.
  • Τον κο Γεώργιο Αξαρλή για την προσφορά μέρους του ηχητικού εξοπλισμού.
  • Τη μαθήτρια Ελευθερία Καμπούρη Β1  για τη βοήθεια τους στη συγκέντρωση του φαρμακευτικού υλικού το οποίο, παραδόθηκε στην Μ.Κ.Ο. “PRAKSIS”.

 

 

 

κάτω από: ΒΔ Πολιτισμός Δραστηριότητες Τέχνης 15-16, ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2015 - 16, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες