no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

“Κι αν ήσουν εσύ;”

Συγγραφέας: | 10 Ιανουαρίου, 2016
| 3 σχόλια |

 

KiAnHsounEsyPoster-ATTIKI (414 x 600)

Το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα “Κι αν ήσουν εσύ;”

Το Πρόγραμμα “κι άν ήσουν εσύ;” είναι ένα πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες.
Άρχισε να υλοποιείται τον Φεβρουάριο 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σε συνεργασία για την Αττική  με Β’ Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, Δ’ Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, στελέχη εκπαίδευσης και στελέχη οργανώσεων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στόχοι: το Πρόγραμμα στοχεύει
α) στην ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες.
β) στη στήριξη σχολείων και εκπαιδευτικών που ήδη υλοποιούν ανάλογα προγράμματα με βιωματικές τεχνικές διδασκαλίας και προσεγγίσεις.

Από το σχολείο μας στη πρώτη φάση του προγράμματος, έλαβαν μέρος 20 μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης “Ανθρώπινα Δικαιώματα και Αλληλεγγύη”, παιδαγωγική ομάδα: Ουρανία Λάζαρη ΠΕ06, Βασιλική Απέργη ΠΕ07, Ελένη Καμπαράκη ΠΕ14.04, και 19 μαθητές της Β’ γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος Βιωματικών δράσεων ( πρότζεκτ)  με τίτλο “Εδώ στην ξένη χώρα…” διδάσκουσα Ελένη Καμπαράκη Πε14.04

Το πρόγραμμα υποστηρίχθηκε από την θεατροπαιδαγωγό κυρία Τζωρτζίνα Κακουδάκη και έλαβε χώρα σε τέσσερις δίωρες συναντήσεις το διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2015, μετά τη λήξη του κανονικού ωρολογίου προγράμματος. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι μαθητές μας, με χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, προσέγγισαν το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των προσφύγων, και δημιούργησαν σύντομες ιστορίες με την τεχνική των παγωμένων εικόνων.

Τις ιστορίες αυτές παρουσίασαν σε μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας στις 24/11/2015. Την 2ωρη εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Β’ γυμνασίου. Μετά τη παρουσίαση των μικρών ιστοριών ακολούθησε συζήτηση.

Στη δράση συμμετείχαν και οι θεατροπαιδαγωγοί κα Τζωρτζίνα Κακουδάκη, και κα Σόνια Μολογούση, οι εκπαιδευτικοί μας , κα Ουρανία Λάζαρη, κα Ελένη Καμπαράκη, κα Βασιλική Απέργη και η κα Βαρβάρα Πετρίδου Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας.

 

κάτω από: ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2015 - 16, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες