no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Συγγραφέας: | 23 Οκτωβρίου, 2015
| 3 σχόλια |

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Τοπικό Δίκτυο Αγωγής Υγείας-Υγιών Σχολείων «Δικτυώσου στη ζωή!» της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας στηρίζουμε  τις δράσεις αλληλεγγύης που οργανώνονται από τους παραπάνω φορείς και αφορούν τους πρόσφυγες.

Καλούμε λοιπόν τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας να βοηθήσουν  να συγκεντρώσουμε αναγκαία είδη (συσκευασμένα τρόφιμα, φάρμακα, είδη προσωπικής υγιεινής) για τους πρόσφυγες ώστε να διοχετευτούν σε αυτούς, μέσω Δήμων και άλλων φορέων, με τους οποίους το Τμήμα Αγωγής Υγείας και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων βρίσκονται σε συνεννόηση.

Πως μπορείτε να συνεισφέρετε; Είναι απλό, μπορείτε να φέρετε στο σχολείο ένα ή περισσότερα από τα πράγραμματα που άμεσα χρειάζονται:

  • Υπνόσακοι, σκηνές, υποστρώματα, πετσέτες, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, σεντόνια, κουβέρτες φλις ή θερμαντικές αλουμινίου,
  • Αδιάβροχα για ενήλικες και παιδιά
  • Μπουφάν και παπούτσια για ενήλικες (ανδρικά 43-46) και παιδιά (Παρακαλούμε μη φέρνετε άλλα ρούχα)
  • Πλαστικά πιάτα, ποτήρια, πιρούνια, κουτάλια, χαρτοπετσέτες, πλαστικές μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, γάντια μιας χρήσης
  • Νερά, μπισκότα, κράκερ, παξιμάδια, μπάρες δημητριακών, ξηροί καρποί, παστέλια, σταφίδες, αποξηραμένα φρούτα, ατομικοί χυμοί, γάλατα, κονσέρβες, μέλι, γάλα, ζάχαρη, τσάι
  • Είδη ατομικής υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σερβιέτες, ξυραφάκια, χαρτιά υγείας, χαρτομάντιλα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες)
  • Βρεφικά είδη (πλαστικά μπιμπερό, γάλατα σε σκόνη, κρέμες σε σκόνη ή βαζάκια, πάνες, μωρομάντιλα, κρέμες για συγκάματα κ παιδικά αντιπυρετικά)
  • Εύχρηστα παιχνίδια και υλικά ζωγραφικής για παιδιά

Είδη καθαριότητας
καθαριστικά γενικής χρήσης, χλωρίνη, απορρυπαντικά

Επίσης βασικά φάρμακα -παναντόλ, πονστάν, ντεπόν και γενικότερα παυσίπονα, αντιβιώσεις. Γάζες, επίδεσμοι, χάνζαπλαστ και λοιπό φαρμακευτικό υλικό (άμεσα χρειάζονται ηλεκτρολύτες και παιδικές αντιβιώσεις)

Για τον συντονισμό της προσπάθειας σε κάθε τμήμα είναι υπεύθυνα τα 5μελή. Τα τμήματα της Α’ τάξης συγκεντρώνουν τα είδη που θα προσφέρουν την Πέμπτη 29/10 και την Παρασκευή 30/10. Τα τμήματα της Γ’τάξης τη Δευτέρα 2/11 και Τρίτη 3/11 και τα τμήματα της Β’ τάξης τη Τετάρτη 4/11 και Πέμπτη 5/11, ενώ οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας τη Παρασκευή 6/11.

Παρακαλούμε πολύ να σεβαστείτε τόσο τις ημερομηνίες όσο και τη λίστα που αναφέρετε πάρα πάνω και να μην φέρετε πράγματα που δεν περιέχονται σε αυτή. Επίσης είναι σημαντικό τα κλινοσκεπάσματα, πετσέτες, αδιάβροχα, μπουφάν και παπούτσια να είναι σε καλή κατάσταση και καθαρά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή σας σε αυτή τη προσπάθεια.

Εδώ μπορείτε να βρείτε και το σχετικό έγγραφο του τμήματος Αγωγής Υγείας ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

κάτω από: ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες