no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

“Όταν η φύση γεννά πολιτισμό”

Συγγραφέας: | 10 Μαΐου, 2014
| 3 σχόλια |

“Όταν η φύση γεννά πολιτισμό” εκπαιδευτική εκδρομή των περιβαλλοντικών ομάδων του σχολείου μας στο Κ.Π.Ε. Ανωγείων στη Κρήτη

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε από 20/3 μέχρι 23/3 και σε αυτή συμμετείχαν 35 μαθητές των δυο προγραμμάτων Π.Ε. που εκπονούνται στο σχολείο μας συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριες κα Βάρσου Αικ. ΠΕ01, Καμπαράκη Ελ. ΠΕ1404 και Λάζαρη Ουρ. ΠΕ06.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με παιχνίδια γνωριμίας,  δραστηριότητα κρυμμένου θησαυρού για γνωριμία με τη τοπική κοινωνία Επισκεφτήκαμε εργαστήριο υφαντικής τέχνης, οι μαθητές πήραν συνέντευξη από τους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την τοπική κοινωνία και να γνωρίσουν το τοπικό πολιτισμό, επισκέφθηκαν τα σημαντικά σημεία της πόλης, Ακολούθησε βιωματικό εργαστήριο στο χώρο του ΚΠΕ όπου γνώρισαν από κοντά τα εργαλεία της υφαντικής τέχνης και δοκίμασαν να υφάνουν στον αργαλειό. Επισκεφθήκαμε στο Ρέθυμνο το οχυρό Φορτέτσα, τη παλιά πόλη, το βενετσιάνικο λιμάνι, και την εκκλησία Αγ. Φραγκίσκου. Ανεβήκαμε στον Ψηλορείτη όπου έλαβαν χώρα ασκήσεις προσανατολισμού και δραστηριότητες ενδυνάμωσης της ομάδας. Επισκεφθήκαμε ένα Μιτάτο όπου μέσα από  βιωματικές δραστηριότητες μάθαμε για τη ζωή του βοσκού. Ακολούθησε επίσκεψη στο ναό του Αγ. Υακίνθου όπου έπαιξαν παιχνίδια κατανόησης των σχέσεων των οργανισμών σε ένα οικοσύστημα και την επίδραση των ανθρώπινων παρεμβάσεων.  Οι εμπειρίες πολλές και πρωτόγνωρες για μαθητές και καθηγητές. Ακολουθούν στιγμιότυπα από την εκπαιδευτική μας εκδρομή.

κάτω από: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2013_14, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αφήστε μια απάντηση

Κατηγορίες