Σχολική Επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Νεοχωρίου Πρέβεζας

Οι μαθητές του Ομίλου Πληροφορικής και η τάξη της Α΄ Λυκείου του σχολείου μας, την Παρασκευή, 14/02/25, μετά την διδακτική επίσκεψη στο Epirus XR Center (Κέντρο Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας Περιφέρειας Ηπείρου) στην Άρτα, επισκέφτηκαν το Δημοτικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που εδράζεται στο Νεοχώρι Πρέβεζας. Το μουσείο, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το κέντρο της πόλης, διαμορφώθηκε από Τσέχους επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Opava, σε συνεργασία με τον Δήμο Πρέβεζας και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια της Καινοτόμου Δράσης «Μαθαίνω για τη Διαχείριση Οικοσυστημάτων» που υλοποιείται στο σχολείο μας. Κατά τη ξενάγηση στους χώρους του μουσείου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά πτηνά, ζώα και ερπετά του τόπου μας. Εξοικειώθηκαν με τις έννοιες των ενδημικών, των οικόσιτων και των ξενικών ειδών. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε ο σκελετός δελφινιού που φιλοξενεί το μουσείο, αλλά και η συλλογή προϊστορικών εργαλείων από πέτρα.

Ένα από τα πιο σημαντικά μηνύματα που αποκομίσαμε από την επίσκεψη ήταν ο βαθμός που επηρεάζουν οι διαφορετικοί οργανισμοί την υγεία ενός οικοσυστήματος καθώς και η ανάγκη για την παρακολούθηση της πανίδας και τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων. Η υπεύθυνη καθηγήτρια και οι μαθητές του σχολείου θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τον προϊστάμενο του ΟΦΥΠΕΚΑ Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού κ. Στράτο Φλούδα για την θερμή υποδοχή και την εξαιρετική διδακτική εμπειρία που μας προσέφερε. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Ζωίτσα Βλάχου, ΠΕ86, και την κ. Γεωργία Αθανασίου, ΠΕ03 για τη συμμετοχή τους.

Η υπεύθυνη καθηγήτρια: Θεοφανή Κιοσσέ, ΠΕ04.04

neochori1 1neochori2 1

CC BY-NC-ND 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Όχι Παράγωγα Έργα 4.0.