Εορτασμός της 100ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης

Σύμφωνα με το πρόγραμμα  που κατάρτισε ο Δήμος Κοζάνης, η 100η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης της Κοζάνης από τον τουρκικό ζυγό θα εορταστεί με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012.

΄Ωρα 10:15 π.μ.  

       Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες να βρίσκονται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου,όπου θα τελεστεί  η επίσημη Δοξολογία στις 10:30 π.μ..

Μετά την ώρα αυτή να μην εισέρχονται στο χώρο της Εκκλησίας.  

΄Ωρα 10:30 π.μ.

     Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

 

΄Ωρα 11:15 π.μ.

     Επιμνημόσυνη δέηση στην κεντρική πλατεία.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Λαογράφο κ. Ιωάννη Κορκά  και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Γ.Λασσάνη.

Σιγή ενός λεπτού. Εθνικός ύμνος.

Αποκάλυψη αναθηματικής πλάκας για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Πέρας τελετής. Αποχώρηση επισήμων.

     Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Δήμαρχος Κοζάνης θα παραθέσει δεξίωση στους επισήμους και στους δημότες στο Δημοτικό Κατάστημα όπου θα  λειτουργεί παράλληλα έκθεση εγγράφων, κωδίκων, εντύπων, φωτογραφικού υλικού των ιστορικών γεγονότων που αφορούν την απελευθέρωση της Δυτικής Μακεδονίας.

Παρουσίαση επετειακής σφραγίδας και γραμματόσημου από τον συλλέκτη Ιωάννη Τσιομπάνο.

 

΄Ωρα 11:30 π.μ.

     Τα τμήματα παρέλασης με τους συνοδούς  Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και τις πινακίδες ονομασίας των σχολείων τους, να βρίσκονται στο χώρο της παρέλασης.

 

΄Ωρα 12:15 μ.μ.  Παρέλαση προ των επισήμων

     Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης θα έχει ο Κεχαγιάς Χρήστος, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής του Τμήματος Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης που θα συνεπικουρείται από τους: Κωτούλα Αγγελική, Θεοδωρίδου Ειρήνη, Κουνάβα Ιωάννη, Τζιλίνη Ζήση, Σαμαρά Μιχάλη και  Νάτση Πέτρο, Καθηγητές Φυσικής Αγωγής. 

     Επισημαίνουμε στους συναδέλφους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνους συνοδούς τμημάτων  παρέλασης τα παρακάτω :

 

  1. 1.     Τα τμήματα παρέλασης θα έχουν ομοιογενή εμφάνιση, ευπρεπή ενδυμασία  και άριστη συμπεριφορά (να αποφευχθούν προκλητικές εμφανίσεις με κοντές φούστες , ψηλοτάκουνα  ή αθλητικά παπούτσια , μπότες και τζιν).
  2. 2.     Σύμφωνα με την Γ4/150/24-02-2000 απόφαση ΥΠΕΠΘ , η συγκρότηση των τμημάτων να είναι κατά ενιαίο τρόπο σε τετράδες ( 4 Χ 8 = 32 μαθητές -τριες), θα συμμετέχουν επιπλέον 1 (ένας) σημαιοφόρος με 5 (πέντε) παραστάτες καθώς επίσης και διμοιρίτες  επικεφαλής των τμημάτων (αγόρια – κορίτσια).
  3. 3.     Θα τηρηθούν αυστηρά οι παρακάτω αποστάσεις :

 Αποστάσεις

  1. Τα σχολεία θα απέχουν μεταξύ τους  15  μέτρα.
  2. Ο μαθητής – μαθήτρια προπομπός με την πινακίδα ονομασίας του σχολείου θα απέχει 3 μέτρα από την αντιπροσωπεία της σημαίας.
  3. Οι διμοιρίτες κάθε τμήματος θα απέχουν από τη σημαία του σχολείου τους 6 μέτρα και από το τμήμα παρέλασης 3-4 μέτρα.
  4. Τα τμήματα του κάθε σχολείου  θα απέχουν μεταξύ τους 6-8  μέτρα.

 

Η σημαία θα κρατιέται με το αριστερό χέρι και με λαβή προς το πρόσωπο του σημαιοφόρου.

      Οι συνοδοί καθηγητές να φροντίσουν την εμφάνιση του σημαιοφόρου (ζώνη – σημαία) και οι διμοιρίτες  να είναι καλοί στο βήμα και στο ύψος.

 

  1. Τα τμήματα θα έχουν συνεχή ροή και τα χέρια θα κινούνται μέχρι το ύψος των ώμων με ελαφρά λυγισμένη παλάμη.
  2. Οι τετράδες θα είναι ζυγισμένες και στοιχισμένες και θα γίνεται στροφή του κεφαλιού. Σε περίπτωση απουσιών, η τελευταία τετράδα να είναι οπωσδήποτε συμπληρωμένη.
  3. Οι συνοδοί καθηγητές να δίνουν βήμα σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης και να μην χρησιμοποιούν σφυρίχτρα μπροστά στους επισήμους ούτε να επιτρέπουν στα τμήματα να κάνουν σημειωτόν.

v          Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων να δώσουν κάθε δυνατή βοήθεια στην προετοιμασία των τμημάτων παρέλασης (στους Κ.Φ.Α. για τα δοκιμαστικά, τη σύσταση των τμημάτων και τη γενική συμπεριφορά τους).

v          Οι συνοδοί καθηγητές των τμημάτων να συγκεντρωθούν στις 11:30 π.μ. στην αφετηρία της παρέλασης ( πλατεία Παύλου Μελά ) για οδηγίες από τους υπεύθυνους της παρέλασης. 

                                ΑΠΟ ΤΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Κατηγορίες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *