Το χρονικό διάστημα από 8-3-2025 έως και 16-3-2025 ομάδα 8 μαθητών του σχολείου συνοδευόμενη από τη Δ/ντρια κα. Κατσούλη Δ. και από 2 εκπαιδευτικούς, την κα. Χάϊδου Α. και τον κ. Μάντζαρη Μ., επισκέφθηκε το σχολείο Zespol Szkol im. Gen. N. Sulika στην πόλη Dabrowa της Πολωνίας στο πλαίσιο του προγράμματος KA210 Erasmus+ “Practical is more Logical”, στο οποίο το σχολείο μας συμμετέχει ως εταίρος. Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με συμμαθητές τους από την Πολωνία και τη Β. Μακεδονία.
Μεταξύ άλλων ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, παίξανε παιχνίδια ρόλων (Business Laboratory) εκπαιδευτικά παιχνίδια, εξάσκησαν τα αγγλικά τους και συμμετείχαν σε διεπιστημονικά εργαστήρια STEAM. Στο πρώτο εργαστήριο κατασκεύασαν scrub καφέ από φυτικά συστατικά (Preparing a coffee scrub from natural materials) και στο δεύτερο φωλιές για έντομα με παράλληλη συζήτηση για τις επιπτώσεις αυτών στο περιβάλλον (Why is it worth building insect houses?).
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε το διεπιστημονικό city game “ A STEAM journey Through the City of Dabrowa Bialostocka”, όπου οι μαθητές μας ήρθαν σε επαφή με τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Τέλος, προωθώντας την ιδέα και την αξία της ανακύκλωσης επιστράτευσαν τη δημιουργικότητά τους και κατασκεύασαν οικολογικές τσάντες από παλιά μπλουζάκια! Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στην ομάδα των μαθητών μας για την αφοσίωση και τη συνεργασία καθώς εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας. Απόκτησαν πολύτιμες εμπειρίες και με τη θετική τους στάση συνέβαλαν στην επιτυχία του προγράμματος, ενισχύοντας τη διαπολιτισμική κατανόηση και την ανταλλαγή γνώσεων. Ευχόμαστε το ταξίδι της μάθησης να συνεχιστεί με την ίδια διάθεση και ενθουσιασμό και στη επόμενη κινητικότητα στην Οχρίδα τον Απρίλιο.