Αρχική » Εργαστήρια Δεξιοτήτων » Εργαστήρια Δεξιοτήτων B’ Γυμνασίου

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me

Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me

Μαθαίνουμε στο σπίτι!

Μαθαίνουμε στο σπίτι!
European Radio Logo

Εργαστήρια Δεξιοτήτων B’ Γυμνασίου

Στην Θεματική Ενότητα “Φροντίζω το περιβάλλον” των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων η Β’ Γυμνασίου ασχολήθηκε με τις Φυσικές Καταστροφές. Αναζήτησε στοιχεία ανά ομάδες για τον “Σεισμό”, την “Πλημμύρα” την “Πυρκαγιά”, και άλλες φυσικές καταστροφές και τις παρουσίασαν μέσω διαδραστικών πινάκων και υπολογιστών μέσα στη τάξη με εικόνες και βίντεο.

Στην Θεματική Ενότητα “Ενδιαφέρομαι και ενεργώ: Εθελοντισμός.” κάθε τμήμα της Β’ Γυμνασίου ανέλαβε μια εθελοντική δράση. Συζητήσαμε για την σημασία του εθελοντισμού στην σύγχρονη εποχή στην αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη  χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα
Μάθαμε για την σημασία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στην βελτίωση των κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών και άλλων θεμελιωδών αναγκών μίας κοινωνίας.Ετσι τα τμήματα χωρίστηκαν και ανέλαβαν τις εξής δράσεις:
Β1 – Αγορά και προσφορά τροφίμων σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες
Β2– Περιποίηση φροντίδα και φύτεμα διάφορων φυτών και δενδρυλλίων στην αυλή του σχολείου.
Β3– Συλλογή ρούχων και την προσφορά αυτών σε ΜΚΟ
Β4– Συλλογή σκουπιδιών και καθαρισμό του μεγαλύτερου μέρους του Πάρκου Ελαιόρεμα της Πυλαίας Θεσσαλονίκης.
Στην Θεματική Ενότητα “Δημιουργώ και καινοτομώ” οι μαθητές θα ασχοληθούν σε ομάδες με την δημιουργία μιας ταινίας “stopmotion – Τα επαγγέλματα πίσω από την κάμερα» στόχος είναι οι μαθητές να δημιουργήσουν ανά ομάδες μια ταινία με την τεχνική stop motion animation, αφού πρώτα διερευνήσουν τα τέσσερα επαγγέλματα που υπάρχουν πίσω από τη δημιουργία μιας ταινίας.
Υπεύθυνος καθηγητής: Γεώργιος Κομνηνάκης
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση