ένα blogs του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου – "Ζήνων"






         Ιστότοπος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ανατολική Αττική

28 Αυγούστου 2015

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Η καλοκαιρινή περίοδος αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τα σχολεία γενικώς, για έναν εκτεταμένο, ουσιαστικό καθαρισμό. Ακόμη περισσότερο, όταν πρόκειται για ένα νεόκτιστο ή ένα νέο σχολείο που αρχίζει μόλις τώρα τη λειτουργία του.
Οι σχολικοί χώροι, το προαύλιο, οι πόρτες, οι διάδρομοι, τα τζάμια, οι αίθουσες, η καντίνα, οι χώροι προσωπικής υγιεινής απαιτούν μια ιδιαίτερη μεταχείριση και φροντίδα, κυρίως εξαιτίας της παρουσίας σε αυτούς, τους περισσότερους μήνες του χρόνου, παιδιών και εφήβων.
Πέραν όμως από την προστασία που παρέχει ο λεπτομερής και εκτεταμένος καθαρισμός, δημιουργεί κι ένα διαφορετικό, περισσότερο ανθρώπινο και δημιουργικό κλίμα για τα παιδιά, τους μαθητές, τους γονείς και τους διδάσκοντες αλλά και καλύτερη ψυχολογία.
Τι σημαίνει πως πρέπει να καθαρίσουμε προσεκτικά τους σχολικούς χώρους;
Πως πρέπει να επιλέξουμε τα κατάλληλα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα αλλά και οικολογικά υλικά που θα αποτελέσουν τοίχο προστασίας στις αλλεργίες -αναπνευστικές, δερματικές και στις ασθένειες.
Την ίδια ώρα, οι απολυμάνσεις και οι αποστειρώσεις μπορούν να προστατεύουν παιδιά και εφήβους από μικρόβια, βακτήρια και ιούς.
Για να υπάρξει αποτελεσματικός καθαρισμός απαιτείται συστηματική προετοιμασία και σημασία στις λεπτομέρειες και δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια μιας απλής καθαρίστριας.
Οι επιμέρους καθαρισμοί αφορούν:
· Στους εξωτερικούς χώρους οι οποίοι αποτελούν την πρόσοψη, που δίνουν την πρώτη εντύπωση στον επισκέπτη.
· Στα πατώματα-δάπεδα, για τα οποία επιλέγουμε προσεκτικά τα υλικά και τα τεχνολογικά μέσα καθαρισμού (νανοτεχνολογία, εξαρτήματα υψηλής πίεσης) που θα χρησιμοποιηθούν. Τα μάρμαρα, τα πατώματα -ξύλινα, μωσαϊκά, πλακάκια, πέτρα, γρανίτης- αποτελούν πρόκληση για βαθύ καθαρισμό με χρήση πιεστικού.
· Στους τοίχους (πέλμα υψηλής πίεσης).
· Στις ταπετσαρίες.
· Στα τζάμια (καθαρισμός με ατμοσύστημα).
· Στις μεγάλες ποσότητες λεπτόκοκκης σκόνης -ένα ιδιαίτερο πρόβλημα- με συνεχή υψηλή παροχή αέρα, με πρωτοποριακή τεχνολογία φίλτρου (σκούπες ξηρής- υγρής αναρρόφησης).
Μετά τον αρχικό καθαρισμό, είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός περιοδικού καθαρισμού των σχολείων- Κέντρων, ώστε να συντηρηθούν και προσεχώς να απαιτούν λιγότερο κόπο και μικρότερο κόστος.

© 2024 ένα blogs του 1ου ΕΠΑΛ Διονύσου – "Ζήνων"   Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση