Αρχική » Χωρίς κατηγορία » Εορτασμός Εθνικής Επετείου

download 1

Εορτασμός Εθνικής Επετείου

Η Διευθύντρια του Σχολείου μας έδωσε το στίγμα της χθεσινής γιορτής: Καμιά μάχη δεν είναι χαμένη, εκτός από εκείνη που δεν δόθηκε ποτέ! Η επανάσταση του ’21 ήταν μια τρέλα για τα δεδομένα της εποχής και έγινε από εκείνους που είχαν μέσα τους την καλή τρέλα και δεν κρέμονταν από τα χαρτιά και από τη μεζούρα της λογικής, αλλά κυριαρχούνταν από τον πόθο της λευτεριάς και από την αγάπη για την πατρίδα. Και, δυστυχώς, οι μεγάλοι, ενώ ξεκινούμε με όνειρα, στην πορεία τα περνάμε όλα μέσα από το κόσκινο της λογικής και δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να προσπαθήσουμε για το ακατόρθωτο. Αντιθέτως, μάλιστα, σαμποτάρουμε κάθε φρέσκια ιδέα των νέων και προδικάζουμε την αποτυχία τους. Η Επανάσταση του ’21 δεν έγινε ούτε από τους πλούσιους, ούτε από τους επιφανείς, ούτε από τους καλούς μαθητές. Έγινε κυρίως από τους απλούς ανθρώπους, που η καρδιά τους παλλόταν από αφοσίωση στο “εμείς” και όχι στο “εγώ”. Και ευελπιστούμε ότι το Σχολείο παρέχει αυτό το ήθος, της από κοινού προσπάθειας και της υπέρβασης του εγωισμού, όταν η ανάγκη και η πατρίδα το απαιτεί.
Ευχαριστούμε τον κ. Χαρχαλακη, που με τη δροσιά του λόγου του ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια μας το ’21, ιδίως τον ηρωικό αγώνα του Μεσολογγίου. Ευχαριστούμε τα παιδιά μας, που συμμετείχαν παντοιοτρόπως (έβαψαν πανώ, χόρεψαν χορούς, απήγγειλαν ποιήματα και βοήθησαν με όποιον τρόπο μπορούσαν, θέτοντας τα ταλέντα τους και το φιλότιμό τους στη διάθεση του Σχολείου)!
Ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τους καθηγητές μας κ. Μπάλλα και κ. Πασσά για την επιμέλεια του ήχου και την τεχνική κάλυψη της γιορτής!
Και του χρόνου με υγεία!
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση